Ο αλλοδαπός από το Καμερούν, έμενε με άλλους 6 στο κέντρο της Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 01:41

Ταξίδεψε στην Αθήνα και επέστρεψε στην Καρδίτσα την Παρασκευή 10 Απριλίου ταξιδεύοντας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Η αστυνομία της Καρδίτσας καλεί όσους ταξίδεψαν με το λεωφορείο το μεσημέρι της ημέρας αυτής από την Αθήνα, να επικοινωνήσουν με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Ασφάλειας Καρδίτσας για να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Τηλ. Ασφάλειας 2441080233

Δυσάρεστα είναι τα νέα όσων αφορά τις επαφές που μπορεί να είχε ο 48χρονος μετανάστης από το Καμερούν που διαγνώστηκε την Τρίτη 14 Απριλίου θετικός στον Κορωνοϊό.

Ο Αφρικανικής καταγωγής άντρας, μένει μόνιμα στην πόλη μας με το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η διεθνής αμνηστία και διαχειρίζεται η ΑΝΚΑ.

Ο ασθενής, πάσχει από πνευμονία και μετά την διάγνωση ότι είναι θετικός, διακομίσθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που έχει οριστεί ως Νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλία.

Ερωτηματικά εγείρονται από την γνωστοποίηση ότι ο αλλοδαπός, παρ' ότι είναι μόνιμος κάτοικος Καρδίτσας, ταξίδεψε στην Αθήνα και επέστρεψε στην Καρδίτσα την Παρασκευή 10 Απριλίου ταξιδεύοντας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Η αστυνομία της Καρδίτσας καλεί όσους ταξίδεψαν με το λεωφορείο το μεσημέρι της ημέρας αυτής από την Αθήνα, να επικοινωνήσουν με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Ασφάλειας Καρδίτσας για να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Τηλ. Ασφάλειας 2441080233

Σε κατάσταση συναγερμού το νοσοκομείο Καρδίτσας

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης ότι ο αλλοδαπός ήταν θετικός, στο νοσοκομείο Καρδίτσας επικράτησε αναστάτωση, διότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία που προβλέπει το πρωτόκολλο.

Φυσικά, περισσότερο αναστατωμένες είναι οι νοσηλεύτριες που είχαν έρθει σε επαφή – με μέτρα ασφαλείας φυσικά – με τον ασθενή.

Θα ακολουθήσει ιχνηλάτιση

Θα ακολουθήσει ιχνηλάτηση των επαφών του 48χρονου που πέρα από το γεγονός ότι μένει με άλλους 6 ομοεθνής του σε σπίτι στην πόλη της Καρδίτσας, ενώ το ίδιο θα γίνει με όσους είχε ταξιδέψει μαζί από την Αθήνα με το λεωφορείο.

Φυσικά, οι άλλοι έξη συγκάτοικοι του επίσης κυκλοφορούσαν στην πόλη. Έτσι, ο κύκλος των επαφών τους μεγαλώνει.

Πέρασε και από άλλα τμήματα του νοσοκομείου

Ερωτηματικά δημιουργούνται για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, τεράστιο πρόβλημα υπήρχε όλη την ημέρα με την επικοινωνία του ασθενούς με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο ασθενής μιλάει Γαλλικά και δεν υπήρξε μεταφραστής με αποτέλεσμα μέχρι να καταλάβουν στο νοσοκομείο τι ακριβώς πρόβλημα είχε, πέρασε αρκετή ώρα.

Λέγεται ότι την ίδια ώρα βρίσκονταν στα επείγοντα και άλλος αλλοδαπός, επίσης Αφρικανικής καταγωγής που είχε πρόβλημα με το δόντι του.

Από την ΑΝΚΑ τηλεφώνησαν στο νοσοκομείο και ενημέρωσαν ότι θα πάει ένας αλλοδαπός (Αφρικανός) διότι του πονούσε το δόντι.

Μετά από λίγο πήγε στο νοσοκομείο ο ασθενής που τελικά αποδείχθηκε θετικός σε Κορωνοϊό και λόγω της αδυναμίας επικοινωνίας, νόμισαν ότι ήταν αυτός για το δόντι (Αφρικανοί και οι δυο) πήγε πρώτα στο οδοντιατρείο και όταν κατάλαβαν ότι ήταν σε λάθος ιατρείο, πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Εκεί είδαν ότι είχε συμπτώματα πνευμονίας και του έγινε ακτινογραφία.

Δηλαδή, πέρασε από Οδοντιατρείο, ακτινογραφικό, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Τμήμα Ημερήσια Νοσηλείας όπου κατέληξε και του πήραν δείγμα.

Έτσι, τέθηκαν σε κίνδυνο πολλά τμήματα του νοσοκομείου και αρκετό από το προσωπικό.

Στο μεταξύ βρέθηκε η διερμηνέας από την ΑΝΚΑ για να κάνει την συνεννόηση. Πάλι όμως υπήρχε πρόβλημα, διότι η διερμηνέας φέρεται να δήλωσε πως δεν μπορεί να πάει στο νοσοκομείο μιας και όλοι οι υπάλληλοι δουλεύουν από το σπίτι, λόγω της πανδημίας. Έτσι, η επικοινωνία έγινε μέσω των ηλεκτρονικών μέσων.

Αυτό, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, για τον τρόπο διαχείρισης αυτών των ανθρώπων.

Άραγε, ελέγχονται όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα; Πως ταξίδεψε ένας αλλοδαπός σε άλλη πόλη εν μέσω πανδημίας και ενώ υπάρχει η σχετική απαγόρευση;

Τις ημέρες που έλειπε, δεν τον αναζήτησε κανείς;

Πόσο επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν αν δεν ελέγχει κανείς τις κινήσεις τους, εφ' όσον ζουν σε μια χώρα που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα;

τα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν, πάντα με γνώμονα ότι και οι μετανάστες είναι άνθρωποι και έχουν τα δικαιώματα που έχουμε όλοι μας.

Έχουν όμως και τις ίδιες υποχρεώσεις και αυτοί που τους διαχειρίζονται, έπρεπε να φροντίσουν γι' αυτό.

Για το θέμα αυτό, οφείλει μια απάντηση η διοίκηση της Αναπτυξιακής Καρδίτσας.