30 άτομα ταξίδεψαν στο ίδιο λεωφορείο

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 10:57

Σε καραντίνα 14 ημερών οι 30 επιβάτες και οι 6 συγκάτοικοι του Αφρικανού

 Οι 18 από τους 30 επιβάτες της διαδρομής Αθήνα – Καρδίτσας της Παρασκευής 10 Απριλίου και δήλωσαν ότι ήταν στο λεωφορείο και τους συστήθηκε να μείνουν στο σπίτι σε καραντίνα 14 ημερών, αλλά δεν τους έχει παρθεί δείγμα.

Το ταξίδι έγινε με διώροφο λεωφορείο, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες διασποράς.

Με γοργούς ρυθμούς γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών που ήρθε σε επαφή ο 48χρονος Κεμερουνέζος που βρέθηκε θετικός στον Κορωνοϊό και μένει μόνιμα στην πόλη μας με το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η διεθνής αμνηστία και διαχειρίζεται η ΑΝΚΑ.

Ο Αφρικανός ταξίδεψε στην Αθήνα πριν από αρκετές μέρες και επέστρεψε στην Καρδίτσα την Παρασκευή 10 Απριλίου ταξιδεύοντας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Με το ίδιο λεωφορείο ταξίδευαν 30 συνολικά επιβάτες, κυρίως φοιτητές, αλλά και χρόνιοι πάσχοντες που ταξιδεύουν στην Αθήνα για θεραπείες.

Το θετικό είναι ότι η διοίκηση του ΚΤΕΛ είχε την πρόνοια και αυτή την ημέρα λόγω της επιστροφής των φοιτητών και βλέποντας τις κρατήσεις των εισιτηρίων, είχε στείλει το διόροφο λεωφορείο, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες διασποράς.

Η αστυνομία της Καρδίτσας κάλεσε όσους ταξίδεψαν με το λεωφορείο το μεσημέρι της ημέρας αυτής από την Αθήνα, να επικοινωνήσουν με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Ασφάλειας Καρδίτσας για να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Τηλ. Ασφάλειας 2441080233

Οι 18 από τους 30 επιβάτες της διαδρομής Αθήνα – Καρδίτσας της Παρασκευής 10 Απριλίου και δήλωσαν ότι ήταν στο λεωφορείο και τους συστήθηκε να μείνουν στο σπίτι σε καραντίνα 14 ημερών, αλλά δεν τους έχει παρθεί δείγμα.

Ανάμεσα σε αυτούς, αναμένεται να είναι και ο οδηγός του του λεωφορείου που είχε κάνει και άλλα δύο δρομολόγια για Αθήνα, Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Απριλίου, αλλά ευτυχώς με ελάχιστους επιβάτες.

Σε καραντίνα βρίσκονται στο σπίτι και οι άλλοι έξη Αφρικανοί που διέμεναν στο ίδιο σπίτι με τον φορέα.

Η οδηγία είναι όλοι αυτοί να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για διάστημα 14 ημερών μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων και αν εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα, να τηλεφωνήσουν στο νοσοκομείο ή τον ΕΟΔΥ.

Δείγματα πάρθηκαν από τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου στα τμήματα που πέρασε ή νοσηλεύτηκε ο φορέας.

Ο ίδιος, μεταφέρθηκε από την πρώτη στιγμή της διάγνωσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ως το νοσοκομεία αναφοράς στην Θεσσαλία.