Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 12:09

Το πρώτο εμβόλιο στην Καρδίτσα, έγινε στον νοσηλευτή και προϊστάμενο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κ. Δημήτρη Κοτσιαρίδη.

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, όπως είχε ανακοινωθεί, οι εμβολιασμοί για τον covid19, στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Η χορήγηση του πρώτου εμβολίου, έγινε στον νοσηλευτή και προϊστάμενο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κ. Δημήτρη Κοτσιαρίδη.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν με την παρουσία του Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας και υπεύθυνου για τους εμβολιασμούς κ. Σταύρου Παπαγεωργίου και του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Δημήτρη Κεχαγιά.

Ο κ. Παπαγεωργίου, σχετικά με την επιχείρηση «Ελευθερία» στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, ανέφερε τα εξής:

«Το εμβόλιο είναι ένα όπλο της επιστήμης για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

για την αντιμετώπιση του covid19 και με την έναρξη των εμβολιασμών, ξεκινάμε την αντιμετώπιση της πανδημίας και σε τοπικό επίπεδο. Οι υγειονομικοί, κάνουν σήμερα το πρώτο βήμα για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Την πρώτη μέρα θα εμβολιαστούν 100 άτομα, άλλοι 100 αύριο και 100 την Τετάρτη. Συνολικά, περίπου 450 υγειονομικοί του Νοσοκομείου και 100 των Κέντρων Υγείας μαζί με εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ έχουν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Κεχαγιάς, δήλωσε. «Καλή αρχή, είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά»…

Ενώ είχε αρχικά ειπωθεί ότι θα εμβολιαστούν και οι κ.κ. Παπαγεωργίου και Κεχαγιάς, αλλά μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τους εμβολιασμούς των υπουργών και άλλων κυβερνητικών, επιλέχθηκε να μην εμβολιαστούν.

Τα εμβόλια είναι αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Καρδίτσας (ΣΥΦΑΚ) και από εδώ διανέμονται σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.