Μήνυση και αγωγή του Δ. Κεχαγιά εναντίων του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκου.

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 19:36

Διότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συνέχισε να διαδίδει ψευδώς ότι γνώριζε την ύπαρξη και διακίνηση του εγγράφου συναίνεσης, ενώ ο κ. Κεχαγιάς θεωρεί ότι με την ΕΔΕ που ήδη διενεργείται θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Σε νέα δήλωση προέβη σήμερα ο πρόεδρος του νοσοκομείου Καρδίτσας που μετά την διαρροή εγγράφου συναίνεσης σχετικά με τα εμβόλια, του ζητήθηκε και παρέδωσε στον υπουργό υγείας κ. Βασίλη Κικκίλια την παραίτησή του.

Ακόμη ο υπουργός δεν έχει κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κεχαγιά, μιας και διεξάγεται επείγουσα ΕΔΕ που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και από το πόρισμα θα εξαρτηθεί και αν θα γίνει δεκτή ή όχι η παραίτηση του διοικητή που μέχρι σήμερα τα πήγε πολύ καλά.

Η δήλωση του κ. Κεχαγιά

Με λύπη μου διαπίστωσα ότι την προειδοποίηση που απηύθυνα χθες με το από 05/01/2021 Δελτίο Τύπου, δεν την έλαβε σοβαρά υπόψιν του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος. Και σήμερα Τετάρτη συνέχισε να διαδίδει ψευδώς ότι γνώριζα την ύπαρξη και διακίνηση του εγγράφου συναίνεσης.

Θεωρώ ότι με την ΕΔΕ που ήδη διενεργείται θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Όμως δηλώνω ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη με την κατάθεση μήνυσης κατά του κ. Γιαννάκου και κατά παντός άλλου που θα συνεχίσει να διαδίδει παρόμοια ψεύδη εις βάρος μου.

Ταυτόχρονα θα καταθέσω και αστική αγωγή ζητώντας αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσω στο σύνολό τους υπέρ του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας

Δημήτρης Κεχαγιάς

 

Η χθεσινή δήλωση του κ. Κεχαγιά

Στην χθεσινή του δήλωση ο κ. Κεχαγιάς ανέφερε τα εξής:

“Σε συνέχεια της υποβληθείσας παραίτησής μου, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργού Υγείας, θα προβώ σε αναλυτικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα μετά την ολοκλήρωση της διενεργούμενης ΕΔΕ.

Επί του παρόντος, όμως, δηλώνω κατηγορηματικά ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου κατά όσων ψευδώς και με δόλο, παρότι γνωρίζουν την αλήθεια, διακινούν την πληροφορία ή δηλώνουν ότι ήμουν, είτε διακινητής είτε σε γνώση της διακίνησης του επίμαχου εγγράφου συναίνεσης εντός του νοσοκομείου.

Τους καλώ να ανακαλέσουν.

Ενημερωτικά και μόνον θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα και η ανταπόκριση είναι πέραν πάσης προσδοκίας.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας

Δημήτριος Χρυσ. Κεχαγιάς

 

Το χρονικό της παραίτησης

Να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας Δημήτρη Κεχαγιά και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα.

Το έγγραφο

Στο έγγραφο, στο οποίο υπάρχουν ορθογραφικά λάθη, αναφέρονται δύο επιλογές για τον εμβολιαζόμενο: «Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό, παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και θανατηφόρες» ανέφερε η μία επιλογή στο έγγραφο.

Η άλλη επιλογή ανέφερε: «Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου».

Όπως διακρίνεται, το έντυπο δεν περιλαμβάνει καμία σφραγίδα ή υπογραφή για το ποιος ζητεί τη συναίνεση -αν είναι πρωτοβουλία του νοσοκομείου ή της αρμόδιας ΥΠΕ – ενώ είναι ανορθόγραφο και ξεκάθαρα προχειροφτιαγμένο.

Επίσης, ζητείται η υπογραφή του υγειονομικού, αλλά και μάρτυρα.