«Άγγιξε» το μεγάλο διπλό στο Αλεξάνδρειο ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 09:52

Κοντά σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα βρέθηκε ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, ο οποίος, με πολύ καλή εμφάνιση μέσα στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, πίεσε ασφυκτικά τον Άρη, για να ηττηθεί στο φινάλε με 69-61.

Στο ματς της 3ης αγωνιστικής της Basket League, η ομάδα της Καρδίτσας ήταν οδηγός του σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, όμως οι απουσίες του Δίπλαρου και του Μαλέλη αλλά και η αστοχία στις κρίσιμες τελευταίες επιθέσεις έδωσαν στους Θεσσαλονικείς μία «πύρρειο» νίκη.

Ο Α.Σ.Κ είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία, και παρότι δεν περιόρισε τα λάθη του (19) σε ένα ματς μεγάλων απαιτήσεων, απέδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει αποτέλεσμα ακόμη κι όταν τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος του. Αν και αγωνίστηκε για 3η διαδοχική φορά μακριά από την Καρδίτσα, το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου υπερείχε στα ριμπάουντ (41 έναντι 34), όμως τα ποσοστά σε βολές (11/17 και 64%) και στα τρίποντα (4/19 και 21%) δεν επέτρεψαν την αποκόμιση του ροζ φύλλου.

Με καλύτερα πατήματα στο παρκέ, από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Α.Σ.Κ. πήρε προβάδισμα προβάδισμα 4 πόντων στο 4’ (5-9).

Οι γηπεδούχοι, κυρίως με ατομικές προσπάθειες του Τολιόπουλου και του Χάρελ, έφεραν το ματς στα ίσια, με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου και στις αρχές της δεύτερης (15-15, 19-19), χρονικό σημείο που οι «κυανόλεκοι», με κινητήριο μοχλό -αμυντικά και επιθετικά- αρχικά τον Σάιμπερτ και στην πορεία τους Κλάσεν, Σμιθ, «έτρεξαν» επιμέρους σκορ 8-18 και ξέφυγαν στο 19’ με +10 (27-37). Επίπεδο στο οποίο έμεινε η διαφορά για το ημίχρονο (29-39).

Ο Τολιόπουλος με 13 πόντους, με 3/3 τρίποντα, 4/4 βολές) και η επιθετική συνεισφορά από τα 6,75μ. των Χάρελ, Γκάλινατ, συνετέλεσαν ώστε ο Άρης να προσπεράσει με ισχνό προβάδισμα στο στο 28′ (50-48), με το σκορ να είναι 50-50 στο 30′.

Ο Α.Σ.Κ. προσπέρασε με +4 στο 32′ (50-54), σε μία τέταρτη περίοδο όπου οι άμυνες κυριάρχησαν, με τους Σάιμπερτ, Σμιθ και τον Κλάσεν να τροφοδοτεί εξαιρετικά τους συμπαίκτες του (50-54).

Στο 1′57” ο Σανόκο διαμόρφωσε το 58-57 και στην επίθεση του Α.Σ.Κ. ο Μπιουκάναν υπέπεσε σε λάθος. Ο Τολιόπουλος και πάλι, πέτυχε το 60-57 με λέι απ, ενώ στο 1′36”, ο ίδιος παίκτης υπέπεσε σε φάουλ στον Σίμπερτ που είχε, όμως 0/2 βολές. Ο Άρης δε σκόραρε στην επόμενη επίθεση, αλλά το ίδιο συνέβη και από τους «κυανόλευκους» στα 63″. Στα 44″, ο Γκάλινατ με 1/2 βολές έδωσε «μαξιλαράκι» ασφαλείας στο σκορ με 4 πόντους (61-57), ενώ ο ΜακΚάλουμ με κάρωμα μείωσε σε 61-59 στα 35”.

Το παιχνίδι κρίθηκε με την υπόδειξη αντιαθλητικού φάουλ του Κλάσεν στον Γκάλινατ που αναβαθμίστηκε από τους διαιτητές της αναμέτρησης, ύστερα από εξέταση του βίντεο στα 27”. Το 63-59 με δυο βολές του Γκάλινατ και το 65-59 με ισάριθμες εύστοχες βολές του Σανόκο, «λύγισαν» τον Α.Σ.Κ. που εν τέλει ηττήθηκε με το 69-61.

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ. και στο Κλειστό του Αγ. Θωμά, με αντίπαλο το Μαρούσι, για την 4η αγωνιστική της Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 29-39, 50-50, 69-61

Άρης Midea (Ι. Καστρίτης): Σλαφτσάκης 2, Σανόγκο 8, Τολιόπουλος 22 (4), Καρ 5 (1), Κατσίβελης, Μποχωρίδης 5 (1), Ντε Σόουζα 2, Χάρελ 11 (1), Μπάκστον, Γκάλινατ 14 (1)

Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ (Ν. Παπανικολόπουλος): Ουάιτ 6, ΜακΚάλουμ 8 (1), Μπιουκάναν 8, Κλάσεν 11 (2), Σμιθ 18, Χρηστίδης, Τσούκας, Αβδάλας, Σάιμπερτ 10 (1), Γ. Καμπερίδης.

Δηλώσεις:

Νίκος Παπανικολόπουλος: «Καταρχάς, μου αρέσει αυτό που παρουσιάζει ο Άρης στην τελευταία διετία, ο τρόπος που παίζει και του εύχομαι καλή επιτυχία. Νομίζω ότι ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι, προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την έλλειψη ενέργειας του Άρη και κάναμε ένα ημίχρονο ολόσωστο τακτικά και προηγηθήκαμε με διαφορά δέκα πόντων. Περιμέναμε την αντίδραση του Άρη, αλλά μείναμε στο παιχνίδι, περάσαμε και πάλι μπροστά στο σκορ με διαφορά πέντε πόντων. Όσο καλύτερη ομάδα κι αν είναι ο Άρης ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε τα δικά μας λάθη σε κατοχές, τα δύο άστοχα τρίποντα και τις χαμένες βολές στο τέλος. Κάναμε μια καλή προσπάθεια η οποία δυστυχώς για μας έμεινε ανολοκλήρωτη, όπως έγινε και στην Πάτρα».

Γιάννης Καστρίτιης: «Ευχαριστώ στον κόσμο. Σε ένα ματς που η ομάδα ήταν άδεια από ενέργεια, ο κόσμος μας έδωσε τεράστια ώθηση. Η σημερινή νίκη είναι πιο σημαντική σε σχέση με την Τουρκ γιατί ήταν το αμέσως επόμενο ματς και υπήρχε ψυχολογικό άδειασμα αλλά και άδειασμα από δυνάμεις. Δεν υποτιμήσαμε το παιχνίδι αλλά καταλαβαίνετε πως μετά από μια σειρά δύσκολων αγώνων, όταν κάνεις σερί νίκες, κυριαρχούν συναισθήματα χαράς και έτσι το επόμενο ματς είναι παγίδα. Δεν παίξαμε καλά αλλά τα παιδιά έμειναν ενωμένα και στο τέλος. Είναι σημαντικό να νικάς ακόμη κι αν δεν παίζεις καλά. Προχωράμε… Να ξεχάσουμε ό,τι έγινε σήμερα και πρέπει να γεμίσουμε μπαταρίες για τον αγώνα με την Σλασκ».

Πηγή: askarditsas.gr