ΑΣΑ: Ισόπαλο το ντέρμπι με Τρίκαλα

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 10:57

Το θεσσαλικό ντέρμπι ανάμεσα σε Αναγέννηση Καρδίτσας και Τρίκαλα για την 30ή αγωνιστική της Football League δεν ανέδειξε νικητή και έμεινε στο 0-0.

Το θεσσαλικό ντέρμπι ανάμεσα σε Αναγέννηση Καρδίτσας και Τρίκαλα για την 30ή αγωνιστική της Football League δεν ανέδειξε νικητή. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στην Καρδίτσα και η κατάσταση στην βαθμολογία για τους γηπεδούχους έμεινε αμετάβλητη, καθώς ο Αιγινιακός έμεινε και αυτός ισόπαλος (1-1) με τον ΑΟΧ Κισσαμικό. Αυτή για την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα είναι η τρίτη διαδοχική ισοπαλία.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας «καιγόταν» για νίκη στην προσπάθεια που κάνει να μείνει στη Football League, ενώ τα Τρίκαλα ήταν αδιάφορα βαθμολογικά. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα.

Η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία σημειώθηκε στο 25', όταν ο Χαντζάρας σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 40' ο ίδιος παίκτης σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η κατάληξη ίδια, πάνω από το οριζόντιο δηλαδή.

Τα Τρίκαλα απείλησαν στο 45', όταν το σουτ του Τόμιτς έφυγε άουτ, ενώ η τελευταία και καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους καταγράφηκε στις καθυστερήσεις. Ο Σταματάκης έπιασε εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, αφού πρώτα πήρε μέτρα, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΣΑ μπήκε δυνατά με σκοπό να σημειώσει γρήγορο γκολ. Στο 47' το μακρινό σουτ του Μπιτέλη εξουδετέρωσε ο Γιδόπουλος, στο 49' αυτό του Πλαβούκου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ ο Σουντουρά είδε το δυνατό του σουτ μέσα από την περιοχή να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι στο 53'. Από εκείνο το λεπτό και μετά οι «κυανέρυθροι» άρχισαν να πιέζουν και έφτασαν σε τελικές, δίχως όμως να σκοράρουν.

Στο 61' η προβολή του Γιαννιτσάνη δεν έφερε αποτέλεσμα, ούτε το σουτ του Πάνου από το γύρισμα του Γκόλια στο 64'. Στο 71' ο Γιαννιτσάνης είδε τον Γκέκα να μπλοκάρει σταθερά, ενώ η ΑΣΑ απάντησε στο 75' με το σουτ του Κονέ που πέρασε άουτ. Στο 84' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 1-0, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Πλαβούκου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Μέχρι τέλους δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία.

Το φιλμ του αγώνα

11′ Μακρινό σουτ του Σταματάκη, άουτ.

13′ Ο Καρρίκι κάνει τη σέντρα από δεξιά, ένα γυριστό προσπαθεί να πιάσει ο Κονέ, πολύ ψηλά άουτ η μπάλα.

25′ Σουτ του Χαντζάρα, ψηλά άουτ η μπάλα.

26′ Σουτ του Τσίπρα εντός περιοχής, αδύναμο όμως και μπλοκάρει εύκολα ο Γκέκας.

41′ Σέντρα του Καρρίκι από δεξιά, δεν κάνει καλή προβολή ο Χαντζάρας στο δεύτερο δοκάρι, μπλοκάρει ο Γιδόπουλος.

45′ Δυνατό σουτ του Τόμιτς εκτός περιοχής, άουτ.

45’+1 Ωραίο μακρινό σουτ του Σταματάκη, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα.

47′ Κόρνερ ο Σταματάκης, διώχνει με γροθιές ο Γιδόπουλος, σουτ του Μπιτέλη και ο Γιδόπουλος μπλοκάρει.

50′ Σουτ του Πλαβούκου εκτός περιοχής, άουτ.

53′ Κόρνερ ο Σταματάκης, η μπάλα καταλήγει στον Σουντουρά, που θα σουτάρει εντός περιοχής και η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

59′ Σημαντική ευκαιρία για τα Τρίκαλα, ο Γκόλιας κάνει τη συρτή σέντρα από αριστερά, την τελευταία στιγμή διώχνει σε κόρνερ ο Ρουσσάκης προ του Γιαννιτσάνη.

61′ Ο Γκόλιας κάνει την παράλληλη μπαλιά από αριστερά, προβολή στην κίνηση του Γιαννιτσάνη, ο Γκέκας μπλοκάρει.

64′ Νέα σέντρα του Γκόλια από αριστερά, σουτ στην κίνηση του Πάνου στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα ψηλά άουτ σε άλλη μία επικίνδυνη στιγμή για τα καρέ του Γκέκα.

84′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πλαβούκου λίγο έξω από το ημικύκλιο και δεξιά, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων η μπάλα.

89′ Πλασέ του Πάνου από θέση μέσα δεξιά, πολύ ψηλά άουτ η μπάλα.

Οι συνθέσεις

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Τζέκος, Σταματάκης, Μπιτέλης (85' Βατουσιάδης), Σουντουρά, Πλαβούκος, Χαντζάρας (66' Ντάγκρας), Κονέ.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας): Γιδόπουλος, Γκόλιας, Πάνος, Βέρτζος, Κοτσώνης, Μάκος, Τσιάρας, Τόμιτς, Τσίπρας (81' Σαχινίδης), Μιλοσάβλιεβ (54' Χιντζίδης), Γιαννιτσάνης (90' Σιαλμάς).

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής

Αιγινιακός - Κισσαμικός 1-1

Παναιγιάλειος - Απόλλων 1-2

Αναγέννηση Καρδ. - Τρίκαλα 0-0

ΟΦΗ - Απόλλων Λάρισας 4-0

Πανσερραϊκός - Καλλιθέα 1-1

Δόξα Δράμας - Καραϊσκάκης 0-0

Σπάρτη - Εργοτέλης 2-2

Άρης - Αχαρναϊκός 3-0 α.α.

Βέροια - Παναχαϊκή 0-3 α.α.

Η βαθμολογία

ΟΦΗ 74

Άρης 73

Παναχαϊκή 63

Κισσαμικός 52

Δόξα Δράμας 51

Τρίκαλα 49

Απόλλων Πόντου 47

Καραϊσκάκης Άρτας 44

Εργοτέλης 40

Απ. Λάρισας 40

Σπάρτη 37

Αναγέννηση Καρδ. 34

Αιγινιακός 34

Πανσερραϊκός 26

Καλλιθέα 21

Παναιγιάλειος 21

Βέροια 11

Αχαρναϊκός -51

Η επόμενη αγωνιστική

Εργοτέλης - Πανσερραϊκός

ΑΟΧ Κισσαμικός - Απόλλων Πόντου

Καραϊσκάκης - ΟΦΗ

Τρίκαλα - Αιγινιακός

Απόλλων Λάρισας - Παναιγιάλειος

Καλλιθέα - Καρδίτσα

Παναχαϊκή - Σπάρτη

Αχαρναϊκός - Δόξα Δράμας 0-3 α.α.

Άρης - Βέροια 3-0 α.α.

Βαζάκας: «Αυτά τα παιδιά αξίζουν μπράβο»

Ευχαριστημένος από το 0-0 με τα Τρίκαλα ήταν ο Γιώργος Βαζάκας. Σύμφωνα με τον προπονητή της Αναγένννησης, με μια νίκη στα επόμενα ματς η ομάδα του θα μείνει στη Football League. Στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε:

«Ήταν ένα τοπικό γειτονικό ντέρμπι. Θα κρινόταν όπως φάνηκε στο γκολ. Ήταν σφιχτές και οι δύο ομάδες. Προσέξαμε τις άμυνές μας, δημιουργήσαμε όμως προϋποθέσεις και οι δύο ομάδες. Θα μπορούσαμε βέβαια είτε με το φάουλ, είτε με τη φάση που κάνει ο Πλαβούκος να κλέψουμε το παιχνίδι. Δεν μπορώ να μην εγκωμιάσω την προσπάθεια των παικτών. Έκαναν το παν να κερδίσουν το παιχνίδι. Αυτά τα παιδιά αξίζουν ένα μπράβο με όλα τα προβλήματα που περνάνε.

Αυτό που τους λέω είναι να ματώνουν για να μπορέσουν να καθιερωθούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έχουμε δύσκολο ματς μπροστά μας στην Καλλιθέα. Ψάχνουμε ένα τρίποντο, αν το πάρουμε η ομάδα θα σωθεί σίγουρα. Αλλιώς θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Πιστεύω όμως ότι θα σωθούμε, Έχει τις δυνατότητες, τη δυναμική και το πείσμα των παικτών».

Ο παίκτης της Αναγέννησης, Αντώνης Βατουσιάδης, είπε: «Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι, το οποίο θα κέρδιζε όποιος το ήθελε περισσότερο. Δείξαμε πάθος, πειθαρχία στην τακτική μας. Εμείς το θέλαμε παραπάνω γιατί παίζαμε για τη σωτηρία μας. Δυστυχώς δεν κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς, ευτυχώς πήραμε έναν και βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Θωμάς Γράφας: «Φεύγουμε στενοχωρημένοι»

Ο τεχνικός του ΑΟ Τρίκαλα σημείωσε ότι η ομάδα του έδειξε χαρακτήρα κόντρα σε έναν αντίπαλο που έπαιζε την ύπαρξή του και υποστήριξε ότι δικαιούταν το τρίποντο βάση της εικόνας του παιχνιδιού.

Ο Θωμάς Γράφας είπε μετά το 0-0 των Τρικάλων κόντρα στην Αναγέννηση στην Καρδίτσα:

«Ένα παιχνίδι σε μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα και νομίζω ότι ο αντίπαλος έπαιζε την ύπαρξή του και αυτό δυσκόλευε ακόμη περισσότερο το έργο μας. Η ομάδα σήμερα έδειξε χαρακτήρα. Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο από πλευράς τακτικής και σε φάση άμυνας και σε φάση επίθεσης, πιάσαμε υψηλά στάνταρ. Βάση της εικόνας του παιχνιδιού νομίζω ότι φεύγουμε στενοχωρημένοι, γιατί αν μία ομάδα έπρεπε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από εδώ, αυτή ήταν η ομάδα των Τρικάλων. Κατά την άποψή μου, και στα 90 λεπτά έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο από τον αντίπαλο.

Όμως, το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Κοιτάμε τη συνέχεια. Περάσαμε μία δύσκολη βδομάδα και για αυτό αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για τη συμπεριφορά τους στο αγωνιστικό κομμάτι σήμερα. Έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό και τους αξίζουν πολλά μπράβο. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια και στην ομάδα της Καρδίτσας. Για εμάς το παιχνίδι τελείωσε. Κοιτάμε το επόμενο ματς και ο στόχος μας είναι να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να παρουσιαζόμαστε κάθε βδομάδα πιο βελτιωμένοι».