ΑΣΑ: Βαριά ήττα από Παναχαϊκή

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 20 Μαϊος 2018 20:24

Η Παναχαϊκή χόρτασε γκολ στην Αναγέννηση Καρδίτσας, μας κέρδισε με 4-1 και πλέον όλα θα παιχτούν την τελευταία αγωνιστική στην Καρδίτσα με τον Άρη, αλλά και στο Αιγίνιο και την Κρήτη.

Αν όμως έρθει και το νέο -3 (αφαίρεση βαθμών) για τις ομάδες της Football League, τότε η ΑΣΑ θα παραμείνει στην κατηγορία ανεξαρτήτως αποτελέσματος και θα πέσει η Σπάρτη.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν αυτή που «καιγόταν» στον αγώνα με την Παναχαϊκή στο κυνήγι για την σωτηρία της στην Football League, αλλά η ομάδα της Πάτρας δεν μας χαρίστηκε και τελικά ο αγώνας τελείωσε με σκορ 4-1.

Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα κυνηγάει πλέον αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική στην Καρδίτσα με τον Άρη για να παραμείνει στην κατηγορία. Το θετικό για την ΑΣΑ ήταν ότι οι αντίπαλοί της για τη σωτηρία, Σπάρτη και Αιγινιακός, ηττήθηκαν και αυτοί και συνεχίζει να ισοβαθμεί μαζί τους στους 37 βαθμούς. Η Παναχαϊκή από την άλλη συνέχισε για όγδοο ματς αήττητη, έκλεισε θετικά το τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι για τη φετινή σεζόν, έχοντας πρωταγωνιστή τον Πολίμο, που έβγαλε τρεις ασίστ για γκολ!

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα της Παναχαϊκής στην Αγυιά. Μέσα σε ένα 5’, οι Αχαιοί είχαν εξασφαλίσει διαφορά δύο τερμάτων. Ο Μωραΐτης με σουτ έκανε το 1-0 στο 2’, ενώ ο Κυνηγόπουλος με τον ίδιο τρόπο σημείωσε το 2-0. Ο Πολίμος ήταν ο παίκτης που μοίρασε και τα δύο γκολ των γηπεδούχων. Ο ρυθμός έπεσε, η Αναγέννηση Καρδίτσας προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς να έχει κάποια κλασική ευκαιρία.

Η κλάση του Ουσμάν Σουντουρά, ωστόσο, ήταν αυτή που έδωσε ξανά ελπίδες στους Θεσσαλούς, αφού πέρασε τον Χαλκιά και με σουτ μείωσε σε 2-1 στο 38’.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, εν τούτοις, οι ελπίδες εξανεμίστηκαν, με πρωταγωνιστή και πάλι με πρωταγωνιστή τον Πολίμο. Ο παίκτης της Παναχαϊκής έβγαλε τρίτη ασίστ που μετουσιώθηκε σε γκολ. Αυτή τη φορά σκόρερ χρίστηκε ο Φωτάκης με πλασέ στο 53’.

Οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, απεναντίας η Παναχαϊκή ήταν αυτή που έβαλε ακόμη ένα τέρμα με σκόρερ τον Μωραΐτη, που σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, στο 84’.

Οι Αχαιοί έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σωτηράκου στο 88’.

Το φίλμ του αγώνα

3′ Γκολ για την Παναχαϊκή με τον Πολίμο να στρώνει ωραία από αριστερά στον Μωραΐτη και αυτός με πλασέ να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του.

5′ Γκολ 2-0 για την Παναχαϊκή. Ιδια ακριβώς φάση με την Προηγούμενη αυτή τη φορά ο Πολίμος θα βγάλει τη σέντρα στο Κυνηγόπουλο και αυτός θα πλασάρει σωστά και θα διπλασιάσει τα τέρματα για τη Παναχαϊκή.

7′ Σωτηράκος βλέπει την κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ.

20′ Δυνατό σουτ από το Σταματάκη η μπάλα απελπιστικά άουτ.

22′ Γέμισμα του Μπιτέλη για το Παλαβούκο στα καρέ της Παναχαϊκής βγαίνει και καθαρίζει τη φάση ο Χαλκιάς.

25′ Ωραία ατομική ενέργεια του Φωτάκη που πιάνει ένα σουτ ύστερα από διώξιμο των αμυντικών της Καρδίτσας “εκτινάσσεται” στη γωνία του ο Γκέκας και παραχωρεί κόρνερ.

31′ Μπιτέλης ψάχνει να βρει στη περιοχή της Παναχαϊκής τον Χαντζάρα του βγάζει μια ωραία σέντρα όμως ο δεύτερος δεν θα καταφέρει να κάνει την κεφαλιά.

33′ Ο Μωραΐτης στο ενα εναντίον ενός στο ανοιχτό γήπεδο για την Παναχαϊκή κόβει σωτήρια ο Παλαβούκος.

38′ Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Παναχαϊκής από το Μπούζρα, σε θέση τετ α τετ βρίσκεται ο Σουντουρά που περνάει και το Χαλκιά και πλασάρει σε κενή εστία και μειώνει σε 2-1.

44′ Προσπαθεί να κάνει ένα σουτ στην κόντρα ο Μωραΐτης από πλεονεκτική θέση κόβει τελευταία στιγμή ο Κωνσταντινόπουλος.

45+1′ Ημίχρονο στην Αγυιά με την Παναχαϊκή να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-1.

50′ Πολύ καλή σέντρα του Ντάσιου η μπάλα περνάει από όλους ανεκμετάλλευτη όμως καθώς δεν έβαλε κάνεις τη προβολή.

53′ Σπάει τη μπάλα ο Πολίμος στα αριστερά προς τον Φωτάκη μέσα στην περιοχή ο Φωτάκης σουτάρει και κάνει το 3-1 για την Παναχαϊκή. 3η ασίστ στο ματς για τον Ηλία Πολίμο.

56′ Πολίμος από αριστερά προσπαθεί να ξανακάνει τη ζημιά για την Καρδίτσα, τελευταία στιγμή κόβουν οι αμυντικοί.

58′ Ο Πλούμης μπαίνει στην περιοχή από αριστερά που δίνει στο Χαντζάρα όμως έχει κάνει χέρι στη προσπάθειά του να κοντρολάρει ο Χαντζάρας και δίνει χέρι ο ρεφέρι της αναμέτρησης.

63′ Εκπληκτική ενέργεια του Αντωνακόπουλου που πάτησε περιοχή από αριστερά, έπιασε ένα απίστευτο σουτ όμως μπροστά του βρήκε τον εξαιρετικό σήμερα Γκέκα που έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

64′ Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη μετά από σκληρό μαρκάρισμα.

78′ Ωραίο σουτ του Μασούρα με το αριστερό διώχνει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία ο Γκέκα, γυριστό ψαλιδάκι του Μωραϊτη στο ύψος της μικρής περιοχής ο Γκέκα είναι πάλι εκεί και μπλοκάρει.

84′ Γκολ για την Παναχαϊκη. Εντυπωσιακό σουτ του Μωραΐτη έξω από την περιοχή η μπάλα βρίσκει και σε σώμα αμυντικού και καταλήγει στα δίχτυα του Γκέκα για το 4-1 της Παναχαϊκής. Δεύτερο προσωπικό τέρμα για τον Παναγιώτη Μωραΐτη στο ματς.

89′ Αποβολή του Σωτηράκου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον τερματοφύλακα της Καρδίτσας. Με 10 παίκτες πλέον η Παναχαϊκή.

90′ Φάουλ για την Καρδίτσα η μπάλα πέρασε το τείχος όμως ο Τζέκος που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα δεν καλυπτόταν και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενομένη.

90′ Τρία (3) τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90 +3′ Τέλος αγώνα. Παναχαϊκή Αναγέννηση Καρδίτσας 4-1

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Πολίμος, Σωτηράκος, Φωτάκης (81’ Μαστραντωνάκης), Πλέγας, Λουμπαρδέας, Μουστακόπουλος, Ντάσιος, Κυνηγόπουλος (67’ Μασούρας), Αντωνακόπουλος (75’ Αργυρόπουλος), Μωραΐτης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Μούτσιος (81’ Χατζής), Κωνσταντινόπουλος, Τζέκος, Μπούσδρας, Μπιτέλης, Πλαβούκος (76’ Καραγιάννης), Σταματάκης, Κονέ (11’ Πλούμης), Σουντουρά, Χαντζάρας.

Παραλειπόμενα

* Πριν την έναρξη της αναμέτρησης αποθεώθηκε από τον κόσμο η ομάδα νέων της Παναχαϊκής η οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα.

* Στην αρχική ενδεκάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας βρίσκεται και ο Αχαιός Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνιζόταν με την φανέλα της Αχαϊκή.

* Ωραίες στιγμές στο γήπεδο της Αγυιάς, καθώς οταν ο Σουντουρά σκόραρε και μείωσε για την ομάδα του, χειροκροτήθηκε και από τους Πατρινούς φιλάθλους.

Τα αποτελέσματα 33ης αγωνιστικής

Κισσαμικός - Απόλλων Λάρισας 7-0

Καλλιθέα - Τρίκαλα 0-1

Καραϊσκάκης - Απόλλων 2-1

Εργοτέλης - Αιγινιακός 5-1

Αχαρναϊκός - Παναιγιάλειος 0-3 α.α.

Παναχαϊκή - Αναγέννηση Καρδ. 4-1

Βέροια - ΟΦΗ 0-3 α.α.

Άρης - Πανσερραϊκός 2-0

Δόξα Δράμας - Σπάρτη 7-0

Η βαθμολογία

ΟΦΗ 83

Άρης 82

Παναχαϊκή 70

Κισσαμικός 61

Δόξα Δράμας 60

Τρίκαλα 58

Απόλλων Πόντου 50

Καραϊσκάκης Άρτας 48

Εργοτέλης 43

Απ. Λάρισας 43

Αναγέννηση Καρδ. 37

Σπάρτη 37

Αιγινιακός 37

Πανσερραϊκός 30

Παναιγιάλειος 28

Καλλιθέα 24

Βέροια 11

Αχαρναϊκός -51

Το πρόγραμμα της 34ης (τελευταίας) αγωνιστικής

Καλλιθέα - Κισσαμικός

Απόλλων Λάρισας - Καραϊσκάκης

Τρίκαλα - Εργοτέλης

Απόλλων - Αχαρναϊκός 3-0

Αιγινιακός - Παναχαϊκή

Παναιγιάλειος - Βέροια 3-0

Αναγέννηση Καρδ. - Άρης

ΟΦΗ - Σπάρτη

Πανσερραϊκός - Δόξα Δράμας

Έρχεται δεύτερο μείον τρία

Δεδομένη η νέα αλλαγή στην βαθμολογία της Football League με την δεύτερη φάση της επιτήρησης για τις ομάδες.

Η αφαίρεση των βαθμών για την αποτυχία στο πρώτο στάδιο επιτήρησης από την ΕΠΟ καθυστέρησε χαρακτηριστικά και έτσι λίγες ημέρες πριν από το τέλος του πρωταθλήματος της Football League, ήρθε η αλλαγή στη βαθμολογία να αλλάξει τα δεδομένα στο θέμα της παραμονής.

Το δεδομένο είναι πως υπάρχει δεύτερη φάση επιτήρησης, η οποία τελείωσε στις 15 Μαΐου 2018 και τέσσερις από τις ομάδες παραδέχθηκαν πως δεν έχουν καταθέσει φάκελο. Αυτό σημαίνει πως έχουν ήδη «κατοχυρώσει» το δεύτερο μείον τρία. Αυτές είναι η Σπάρτη, ο Πανσερραϊκός, η Καλλιθέα και ο Παναιγιάλειος.

Οι υπόλοιπες ΠΑΕ θα περάσουν από τη διαδικασία του ελέγχου, ώστε να διαπιστωθεί αν ο φάκελός τους είναι εντάξει. Είτε, θα περάσουν τον έλεγχο, είτε θα υπάρχουν ελλείψεις που θα τις αφήσουν εκτός. Από τις επτά ομάδες που τιμωρήθηκαν στην πρώτη φάση, η Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Αιγινιακός και Απόλλων Λάρισας επιβεβαίωσαν πως κατέθεσαν φάκελο.

Με αυτά τα δεδομένα, η βαθμολογία της Football League αλλάζει πάλι και αφού δεν κατέθεσαν φάκελο οι τέσσερις ομάδες θα υπάρξουν νέες αλλαγές.

Φυσικά, με αυτή την εξέλιξη κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική βαθμολογία και οι ομάδες αγωνίζονται με σκέψεις για το τι θα συμβεί τελικά στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και με την σκέψη στο μπάχαλο που είχε δημιουργηθεί για το αν είχαν δικαίωμα έφεσης για την επενεξέταση του φακέλου της επιτήρησης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

9. Απόλλων Λάρ. 43

10. Εργοτέλης 43

11. Αν. Καρδίτσας 37

12. Αιγινιακός 37

13. Σπάρτη 34

14. Πανσερραϊκός 27

15. Παναιγιάλειος 22

16. Καλλιθέα 21

- Οι ομάδες με έντονα γράμματα υποβιβάζονται.

- έχουν υπολογιστεί ποινές για τις ομάδες που δεν κατέθεσαν φάκελο στην δεύτερη φάση της επιτήρησης.

- Υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν αφαιρέσεις βαθμών και από άλλες ομάδες σε περίπτωση που δεν έχουν σωστό φάκελο και η βαθμολογία να έχει ακόμη περισσότερες αλλαγές.

- Στην πρώτη φάση, εκτός από τους τέσσερις που δεν είχαν καταθέσει φάκελο υπήρχαν ποινές και για τους Απόλλωνα Λάρισας, Αν. Καρδίτσας και Αιγινιακό.