ΑΣΑ: Λαβωμένη στην άμυνα και με -3 πάει Πάτρα

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 23:08

Η Αναγέννηση Καρδίτσας μετράει απώλειες ενόψει του αγώνα με την Παναχαϊκή στην Πάτρα που θέλει βαθμό ή βαθμούς...

Αναστάτωση στην βαθμολογία και σε όσα είχαν υπολογίσει οι ομάδες για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Football League.

Η ομάδα της Καρδίτσας μετά τον αγώνα της Τετάρτης και το τρίποντο με τον Εργοτέλη, ξεκίνησε αμέσως την προετοιμασία της για τον πρώτο από τους δύο τελικούς που θα διεξαχθεί στην Πάτρα με την Παναχαϊκή (20/05, 17:00) έχοντας ήδη δυο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην άμυνα εκτός. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Βαζάκας δεν μπορεί να υπολογίζει στον αμυντικό Αντώνη Βατουσιάδη, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με τον Εργοτέλη (2-1), και τον Κώστα Καρρίκι που συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάρτες και θα χάσει, τόσο το προσεχές, όσο και το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Αρη (27/05, 17:00). Παράλληλα υπό εξέταση είναι η κατάσταση του Μανώλη Ρουσσάκη που αποχώρησε τραυματίας στο 20ο λεπτό του αγώνα με τον Εργοτέλη.

Η Παναχαϊκή είναι από τις πολύ δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος και η ΑΣΑ θα πρέπει να υπερβάλει εαυτό για ένα καλό αποτέλεσμα.

Από την άλλη όμως οι πατρινοί που έχασαν το τραίνο της μεγάλης κατηγορίας, είναι πλέον χωρίς κίνητρο μιας και έχουν εξασφαλίσει και την τρίτη θέση προσδοκώντας ότι κάτι θα στραβώσει σε κάποια άλλη ομάδα και θα βρεθεί στην superleague.

Γενική είσοδο 5 ευρώ όρισε η Παναχαϊκή για τον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Το τελευταίο εντός έδρας ματς για φέτος θα δώσει την Κυριακή (20/05) η Παναχαϊκή απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας και η ΠΑΕ αποφάσισε να ορίσει γενική εισόδο 5 ευρώ. Φυσικά, όπως όλες οι ομάδες, έτσι και οι «κοκκινόμαυροι» θα δώσουν μέρος των εσόδων στον παγκόσμιο οργανισμό «Make A Wish». Αναλυτικά:

«Με αφορμή τον αγώνα, για το Πρωτάθλημα της Football League, μεταξύ της Παναχαϊκής και της Αναγέννησης Καρδίτσας που θα γίνει την Κυριακή 20 Μαΐου στο Στάδιο της Αγυιάς (ώρα 17.00) από την ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 ανακοινώνονται τα εξής:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Ορίζεται στην τιμή των 5€

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών, αρκεί να συνοδεύονται από ενήλικο. Επίσης οι 50 πρώτοι άνεργοι οι οποίοι προσκομίζοντας στα γραφεία μας (Πατρέως 13-15, 3ος όροφος), από σήμερα έως την Παρασκευή 10.00 π.μ. – 15.00 μ.μ. την κάρτα ανεργίας τους θα έχουν δικαίωμα δωρεάν εισόδου στο γήπεδο.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Από την ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 αποφασίστηκε επίσης η προπώληση εισιτηρίων από σήμερα Πέμπτη 17/5/2018. Όσοι επιθυμούν να προαγοράσουν εισιτήρια θα μπορούν να τα προμηθευτούν από τα εξής σημεία.

Α’ Σημείο: Γραφεία ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891, Πατρέως 13-15, 3ος όροφος, Πέμπτη και Παρασκευή ώρες 10.00 – 15.00

Β’ Σημείο: Καφέ Παναχαϊκής (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου & Κιτίου), παραπλεύρως Θύρας Επισήμων Γηπέδου Αγυιάς Πέμπτη και Παρασκευή 12.00 – 21.00, Σάββατο 09.00 – 13.30 και Κυριακή 11.00 έως 15.00.

Γ’ Σημείο: Βιβλιοπωλείο Discover, Βούρβαχη 3 & Κορίνθου, Πέμπτη έως Σάββατο ώρες καταστημάτων.

Δ’ Σημείο: Κατάστημα οπτικών VISION SPOT Έλληνος Στρατιώτου & Πέντε Πηγαδίων (έναντι ΕΛΤΑ) Πέμπτη έως Σάββατο ώρες καταστημάτων.

Η 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League μετονομάστηκε σε αγωνιστική «Make a Wish», με σκοπό να βοηθηθεί η προσπάθεια που κάνει ο ομώνυμος Παγκόσμιος Οργανισμός. Την Κυριακή η Παναχαϊκή υποδέχεται την Αναγέννηση Άρτας στην Αγυιά (ώρα 17:00) και για τον σκοπό αυτό μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια του αγώνα θα συγκεντρωθούν για να βοηθήσουν το έργο του Οργανισμού.

Ελάτε να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτούς που το έχουν ανάγκη και να προβάλουμε προς τα έξω το αληθινό μήνυμα του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου».

«Κάποιος κύριος που λέγεται Γκώνιας»

Ο Παναγιώτης Μπούτας, συνεργάτης του Γιώργου Βαζάκα, σχολίασε μετά τη νίκη (2-1) επί του Εργοτέλη τις συνεχείς διαμαρτυρίες του Τάκη Γκώνια. «Θα αρχίσω πρώτα από κάποια γεγονότα τα οποία συνέβησαν στο στρατόπεδο του Εργοτέλη με κάποιον κύριο που λέγεται Γκώνιας, να διαμαρτύρεται από το πρώτο λεπτό μέχρι το 95′ στον διαιτητή και σε εμάς, να μην πω βαριές λέξεις» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν έχω μεγάλες φιλοδοξίες να γίνω επαγγελματίας προπονητής αλλά γι’ αυτόν τον κύριο, θα πρέπει να το σκεφτεί η αρμόδια υπηρεσία που έχει το ποδόσφαιρο στα χέρια της και να τον αφήσει στην άκρη! Θα ήθελα να μιλήσω και για την ομάδα μου που έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά είχαμε ένα σθένος και μια ψυχραιμία καλή. Το δείξαμε μέσα στο γήπεδο, κάναμε πολλές φάσεις στο 1ο ημίχρονο, δικαιούμασταν πιο πολλά γκολ, αλλά έχουμε και το άγχος.

Το άγχος προέρχεται από πολλά προβλήματα. Ξεκινήσαμε με άλλη διοίκηση, έχουμε άλλη και οι ποδοσφαιριστές καταβάλλουν τεράστιες δυνάμεις για να ανταποκριθούν σε τέτοιο πρωτάθλημα και τους ευχαριστώ που παίζουν σε τέτοιες συνθήκες. Τα έχει τα προβλήματα η ομάδα μας και όλα θα τα πούμε στο τέλος. Εμείς δουλέψαμε όλη την εβδομάδα πάνω στο στήσιμο του Εργοτέλη και προσωπικά θα πω ότι είναι μια ομάδα που δεν τη νοιάζει η άμυνα και αν δεν είχαμε το άγχος και τα προβλήματά μας, μπορεί να έφευγε και με 5 γκολ. Δε θέλω να αναφερθώ στον σύλλογό τους, εμείς κοιτάμε τη δικιά μας ομάδα και σιγά-σιγά να δούμε από αύριο στην προπόνηση τα πλάνα για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή».

Για το πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη:

«Εμείς, από το καλοκαίρι που αξιολογήσαμε το έμψυχο υλικό της ομάδας μαζί με τον Γιώργο Βαζάκα, είπαμε ότι θα φτάσουμε στους 40-41 βαθμούς. Τώρα, αν προκύψουν κάποια άλλα πράγματα που δε γνωρίζω γι’αυτά, περιπτώσεις με φακέλους, αδειοδοτήσεις κ.α. δεν μπορώ να γνωρίζω. Εμάς ο στόχος στα εναπομείναντα παιχνίδια και σας το λέω ειλικρινά, θα έχουμε τρεις με τέσσερις βαθμούς».

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Κισσαμικός - Απόλλων Λάρισας

Καλλιθέα - Τρίκαλα

Καραϊσκάκης - Απόλλων

Εργοτέλης - Αιγινιακός

Αχαρναϊκός - Παναιγιάλειος 0-3 α.α.

Παναχαϊκή - Αναγέννηση Καρδίτσας

Βέροια - ΟΦΗ 0-3 α.α.

Άρης - Πανσερραϊκός

Δόξα Δράμας - Σπάρτη

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Καλλιθέα - Κισσαμικός

Απόλλων Λάρισας - Καραϊσκάκης

Τρίκαλα - Εργοτέλης

Απόλλων - Αχαρναϊκός 3-0

Αιγινιακός - Παναχαϊκή

Παναιγιάλειος - Βέροια 3-0

Αναγέννηση Καρδίτσας - Άρης

ΟΦΗ - Σπάρτη

Πανσερραϊκός - Δόξα Δράμας

Αναστάτωση στην βαθμολογία και σε όσα είχαν υπολογίσει οι ομάδες για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Football League.

Ανακοινώθηκε ότι ισχύει το μείον τρία (-3) για τις ομάδες που δεν πέρασαν το πρώτο στάδιο της επιτήρησης παραμονές της προτελευταίας αγωνιστικής.

Λίγες μόλις ημέρες πριν από το τέλος του πρωταθλήματος της Football League το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αποφάσισε να επικυρώσει την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για όσες ομάδες δεν πέρασαν την πρώτη φάση της επιτήρησης.

Πλέον αλλάζουν τα δεδομένα για τις επτά ομάδες που δεν κατάφεραν να έχουν σωστό φάκελο και έτσι, Πανσερραϊκός, Αιγινιακός, Καλλιθέα, Παναιγιάλειος, Απόλλων Λάρισας, Αναγέννηση Καρδίτσας και Σπάρτη θα αγωνιστούν με άλλα δεδομένα από όσα ήξεραν μέχρι το πρωί της Παρασκευής για την βαθμολογία.

Απόλυτος κερδισμένος ο Εργοτέλης, ο οποίος βγαίνει από την διαδικασία του άγχους παραμονής και πλέον το παιχνίδι με τον Αιγινιακό που φάνταζε ως τελικός και για τους δύο, έχει πλέον σημασία μόνο για τους φιλοξενούμενους.

Πλέον με τη νέα βαθμολογία, ο Αιγινιακός βρίσκεται κάτω από τη ζώνη στην τριπλή ισοβαθμία με την Αναγέννηση Καρδίτσας και Σπάρτη. Τα δεδομένα γίνονται ακόμη πιο περίεργα για τη συνέχεια, αφού αναμένεται και δεύτερη ποινή μείον τρία (-3) για την δεύτερη φάση της επιτήρησης με τους φακέλους που κατέθεσαν οι ομάδες στις 15 Μαΐου. Μάλιστα αυτή πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη για την Σπάρτη, τον Πανσερραϊκό, την Καλλιθέα και τον Παναιγιάλειο που δεν είχαν καν καταθέσει φάκελο στην δεύτερη φάση.

10. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 40

11. ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 37

12. ΣΠΑΡΤΗ 37

13. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 37

14. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30

15. ΚΑΛΛΙΘΕΑ 24

16. ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 22

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΧΡΩΜΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ