Αναγέννηση: Υποβιβασμός στις καθυστερήσεις!

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 27 Μαϊος 2018 21:35

Η Αναγέννηση έπαιξε με τη φωτιά και τελικά, υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική με πέναλτι που κέρδισε ο Άρης στις καθυστερήσεις!

Ένα αποτέλεσμα καλύτερο της Σπάρτης αναζητούσε στην αυλαία του πρωταθλήματος η Αναγέννηση Καρδίτσας. Και από τη στιγμή που η ομάδα της Λακωνίας πολύ νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον ΟΦΗ, οι κιτρινόμαυροι γνώριζαν ότι ο πόντος κόντρα στον αδιάφορο βαθμολογικά Άρη θα ήταν σωτήριος.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έπαιξαν με τη φωτιά και στο τέλος ήρθε μια ήττα ΣΟΚ με 1-0 με γκολ - πέναλτι που πέτυχε ο πρώην ποδοσφαιριστή της Σπάρτης, Αριστείδη Λώττα στις καθυστερήσεις.

Έτσι, η Αναγέννηση έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο μια πολύ κακή χρονιά που από την αρχή φάνηκε ότι ξεκίνησε στραβά.

Την ομάδα ανέλαβε ο Γερμανός επενδυτής που τελικά δεν μπόρεσε ούτε πιστοποιητικό να πάρει με αποτέλεσμα η ομάδα να αγωνίζεται μόνο με ποδοσφαιριστές έως 23 ετών.

Όλο το χρόνο, προπονητής, παίκτες, υπάλληλοι και προμηθευτές έμειναν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να έχουμε αποχωρήσεις, αλλά και παίκτες δυσαρεστημένους. Ήρθαν και δύο αφαιρέσεις βαθμών και η ομάδα βρέθηκε με -6.

Αυτοί οι παίκτες έπρεπε την Κυριακή να αντιμετωπίσουν τον ιστορικό Άρη Θεσσαλονίκης που όμως δεν μας χαρίστηκε.

Παρά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ τίμησε την ιστορία του και κέρδισε την Σπάρτη με το εμφατικό 5-0, η Αναγέννηση δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Έτσι, οι κιτρινόμαυροι επιστρέφουν στη Γ' Εθνική μετά από 5 χρόνια και κανείς δεν ξέρει ποιες θα είναι οι εξελίξεις στο θέμα της ιδιοκτησίας και των χρεών.

Παίκτες, προπονητικό τιμ και 2.000 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο, έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι και ένα μεγάλο γιατί, μιας και υπήρχαν πολύ χειρότερες ομάδες φέτος στο πρωτάθλημα και μια απλά νοικοκυρεμένη ομάδα θα έκανε περίπατο.

Ο αγώνας

Οι Θεσσαλονικείς που είχαν πετύχει τον στόχο της ανόδου, θα έφταναν στην κατάκτηση του τίτλου μόνο εάν ο ΟΦΗ είχε απώλεια βαθμών και οι ίδιοι επικρατούσαν.

Ήταν σαφώς καλύτεροι των παικτών της ΑΣΑ και έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία με τον Πασά στο 11'. Η Αναγέννηση από την άλλη παρότι αν έχανε, θα έπεφτε κατηγορία, έδειξε ιδιαίτερα παθητική και έπαιξε με τη φωτιά σε αρκετές φάσεις. Το πλήρωσε εν τέλει στο 92' όταν ο ρέφερι Αντωνίου έδειξε σωστά την άσπρη βούλα για ανατροπή του Πασά από τον Γκέκα. Υπήρξαν φωνές από τους γηπεδούχους για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, όμως ο βοηθός σωστά δεν σήκωσε τη σημαία.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Άρης ήταν καλύτερος, είχε τον έλεγχο, αλλά και τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκοτ. Ο Μπούρμπος στο 6' είχε ένα άστοχο σουτ και πέντε λεπτά αργότερα ο Πασάς δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Γκέκα. Ακολούθησαν χαμένες ευκαιρίες από τους Τσουμάνη (24'), Μπαστακό (30').

Οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν το ημίχρονο με 72% ποσοστό κατοχής και με 4 τελικές στην εστία. Μια τελική είχαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι γνώριζαν ότι ο πόντος τους αρκούσε για την παραμονή, αφού στο 25' η Σπάρτη έχανε 2-0 από τον ΟΦΗ...

Ακόμα χειρότερο το παιχνίδι στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, η γηπεδούχος συνέχιζε να παίζει με τη φωτιά και στο 74' ο Παυλίδης απείλησε, αλλά ο Γκέκας ήταν και πάλι παρών. Η Αναγέννηση συνέχιζε να δείχνει... υποτονική και στο 79' ο Τσουμάνης με σουτ λίγο έλειψε να τη στείλει στην κόλαση, αλλά στο σουτ που επιχείρησε το δοκάρι έσωσε τους γηπεδούχους. Αυτό δεν έγινε, όμως στις καθυστερήσεις, όταν ο Πασάς ανατράπηκε από τον Γκέκα και ο πρώην μέσος της Σπάρτης, Αριστείδης Λώττας χάρισε την παραμονή στην πρώην ομάδα του και υποβίβασε την Αναγέννηση!

Οι συνθέσεις

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καραγιάννης, Κωνσταντινόπουλος, Τζέκος, Βατουσιάδης, Μπιτέλης, Πλαβούκος (89' Μπούσδρας), Σταματάκης, Πλούμης (58' Ντάγκρας), Σουντούρα, Χαντζάρας.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος (46 Κλιγγόπουλος), Τσουμάνης, Μαραγκός, Κανακούδης, Νίκιτς, Μουμίν, Παυλίδης (83' Χαντί), Πασάς, Μπαργκάν (64 Λώττας), Μπαστακός.

Έβαλαν τα κλάματα οι παίκτες της Αναγέννησης Καρδίτσας

Όλη τη χρονιά πάλευαν για τη σωτηρία και εντέλει ήρθε υποβιβασμός στο 92'. Η Αναγέννηση κρατούσε το 0-0 με τον Άρη και την παραμονή, αλλά με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Γκέκας και εκτέλεσε εύστοχα ο Λώττας, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 1-0 και έριξαν στη Γ' Εθνική τη Θεσσαλική ομάδα.

Οι παίκτες της δεν μπορούσαν να πιστέψουν την έκβαση του ματς και της... χρονιάς και έβαλαν τα κλάματα. Απαρηγόρητοι οι «κιτρινόμαυροι», μεταξύ τους και ο προπονητής, Γιώργος Βαζάκας.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Καλλιθέα - Κισσαμικός (Δευτέρα 28/5)

Απόλλων Λάρισας - Καραϊσκάκης 3-1

Τρίκαλα - Εργοτέλης 0-3

Απόλλων - Αχαρναϊκός 3-0 α.α.

Αιγινιακός - Παναχαϊκή 0-2

Παναιγιάλειος - Βέροια 3-0 α.α.

Αναγέννηση Καρδ. - Άρης 0-1

ΟΦΗ - Σπάρτη 5-0

Πανσερραϊκός - Δόξα Δράμας 3-4

 

Η τελική βαθμολογία

ΟΦΗ 86

Άρης 85

Παναχαϊκή 73

Δόξα Δράμας 63

Κισσαμικός 61

Τρίκαλα 58

Απόλλων Πόντου 53

Καραϊσκάκης Άρτας 48

Εργοτέλης 46

Απ. Λάρισας 43

Αιγινιακός 37

Σπάρτη 34

Αναγέννηση Καρδ. 34

Πανσερραϊκός 27

Παναιγιάλειος 25

Καλλιθέα 21

Βέροια 11

Αχαρναϊκός -51