Επιβλητική νίκη για ΑΣΑ...

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 20:56

Πρώτη νίκη για την Αναγέννηση που επιβλήθηκε εκτός έδρας με 3-0 επί του Αιγινιακού.

Μέχρι στιγμής μπορεί να μην είχε νίκη εν τέλει όμως πανηγύρισε με απιβλητική τριάρα! Ο λόγος για την Αναγέννηση Καρδίτσας που επικράτησε του Αιγινιακού με 3-0 στην αναμέτρηση που διεξήχθη το Σάββατο (10/12) για λογαριασμό της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Με το τρίποντο η ΑΣΑ έσπασε το ρόδι και κατέκτησε την πρώτη της νίκη στον θεσμό για εφέτος, καθώς προηγουμένως μετρούσε τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Με αυτήν την επικράτηση οι «κιτρινόμαυροι» προσπερνούν τον Αιγινιακό, φτάνοντας στους έξι βαθμούς. Στην αντίπερα όχθη οι «κυανόλευκοι» παρά το γεγονός πως είχαν την υπεροχή, δεν κατόρθωσαν να μετουσιώσουν σε ευκαιρίες την κατοχή της μπάλας.

Γκολ από τα αποδυτήρια για την ΑΣΑ

Καλύτερη εκκίνηση δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Αναγέννηση Καρδίτσας, δεδομένου πως μόλις στο 1ο λεπτό του παιχνιδιού άνοιξε τον χορό των γκολ. Ο Τσιλούλης με σουτ νίκησε τον Τόλιο πράττοντας το 1-0. Το εν λόγω τέρμα αφύπνισε τους γηπεδούχους, που πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Εντούτοις αδυνατούσαν να κάνουν ευκαιρίες, όπως και να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Η μόνη αξιόλογη φάση που σημείωσαν ήταν ένα σουτ του Φασίδη στο 21ο λεπτό, με την μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ. Το θέαμα ως επί το πλείστον ήταν φτωχό στο πρώτο μέρος, με την ΑΣΑ να αμύνεται αποτελεσματικά και τον Αιγινιακό να μην μπορεί να προκαλέσει ρήγματα αλλά και άγχος στους αντιπάλους τους.

Υπεροχή ο Αιγινιακός, ουσία η Αναγέννηση

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού, ο Αιγινιακός επιχείρησε να επιτεθεί. Αρχικά έλαβε τα ηνία της αναμέτρησης, όμως εξακολουθούσε να παγιδεύεται από τους «κιτρινόμαυρους». Η ΑΣΑ από την μεριά της περίμενε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, αφού είχε δώσει έμφαση στην διαφύλαξη των μετόπισθεν. Η ώρα κυλούσε, το συγκρότημα του Αμανατίδη δεν δημιουργούσε ευκαιρίες και ο Τσιλούλης τους τιμώρησε.

Ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Μπλέντι, ο Τσιλούλης έγραψε το 2-0. Ο δημιουργός έγινε σκόρερ στο 81’. Ο Ντιατά έφυγε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Μούσα Μπλέντι που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή για να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Η νίκη είναι εμφατική και η ΑΣΑ κατόρθωσε να την λάβει έχοντας έξοχη τακτική μέσα στο γήπεδο και τους γηπεδούχους έχουν να πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Το φιλμ του αγώνα

1΄ ΓΚΟΛ 0-1 Με την έναρξη της αναμέτρησης ο Σωτήρης Τσιλούλης βρέθηκε στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

21΄ Σουτ του Φασίδη μέσα από την περιοχή της Αναγέννησης, η μπάλα κόντραρε στον Μάιγκα και έφυγε κόρνερ.

53΄ ΔΟΚΑΡΙ για την Αναγέννηση Καρδίτσας με σουτ του Μπλέντι που χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και έφυγε παράλληλα με την εστία.

74΄ ΓΚΟΛ 0-2 Ο Τσιλούλης με σουτ τελείωσε την πολύ ωραία κάθετη μπαλιά του Μπλέντι.

81΄ ΓΚΟΛ 0-3 Ο Ντιατά έφυγε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Μούσα Μπλέντι που έστενιλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή.

Οι διαιτητές

Διαιτητής: Τεβεκέλης (Μακεδονίας) Βοηθοί: Τυριακίδης (Μακεδονίας), Γιάντσης (Ημαθίας)

Κίτρινες: 11’ Γκατσολάρι, 63’ Πασαλίδης – 59’ Φέτσης.

Οι συνθέσεις

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Π. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ): Τόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος (78’Καρακώστας), Πασαλίδης, Πατράλης, Γκατσολάρι (58’ Ρανγκέλοφ) , Ζούρκος, Γκούρτσας, Ζγκούρη (58’ Μουκίδης), Φασίδης.

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γ. ΜΑΓΓΟΣ): Πρίφτης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκπαμπάνης, Φέτσης, Μπλέντι, Τσιλούλης, Τζέκος (46’Ντιατά), Μπιτέλης, Ντάνκουα (65’Τσόπελας).