Φευγάτος ο Φέτσης...

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 16:47

Πρόταση από ομάδα Super League περιμένει ο 25χρονος μέσος της Αναγέννησης.

«Σκοπός είναι να υπάρξει εξυγίανση και μετά από 18 μήνες να μπορούμε να δηλώσουμε πως έχουμε τον πιο καθαρό οργανισμό που υπάρχει στο ελληνικό αθλητισμό», αναφέρει η «ομάδα εργασίας» του Απόλλωνα Σμύρνης που δούλεψε το σχέδιο εξυγίανσης της Football League.

Πολύ πιθανό είναι να αποτελέσει παρελθόν από την Αναγέννηση Καρδίτσας ο Ξενοφών Φέτσης. Ο 25χρονος μέσος μετρά φέτος 10 συμμετοχές με τους «κιτρινόμαυρους» κι ένα γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτησή του από ομάδα της Super League. Αν προκύψει πρόταση, τότε ο Φέτσης αναμένεται να αποχωρήσει από την Αναγέννηση.

Ομιλία του Γιάννη Μάγγου στους παίκτες του στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Με τον Πανελευσινιακό κοντράρεται την επόμενη Τετάρτη (4/1) η Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία θα παλέψει να επανέλθει στις νίκες, έπειτα από μία ήττα και μια ισοπαλία.

Την Πέμπτη (29/12) ο προπονητής Γιάννης Μάγγος μίλησε στους παίκτες του και τους είπε: «Οι γιορτές τέλειωσαν. Το μυαλό μας στο παιχνίδι της Τετάρτης. Τα πιο δύσκολα παιχνίδια είναι με τις ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία για αυτό πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή».

Σημειώνεται ότι οι Βουκομάνοβιτς, Μάιγκα και Ντιατά ενσωματώθηκαν με την ομάδα την Πέμπτη (29/12).

Η εξυγίανση της Football League

Η «ομάδα εργασίας» του Απόλλωνα Σμύρνης που δούλεψε το σχέδιο εξυγίανσης της Football League μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τις λεπτομέρειες του.

Ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, έχει παραβρεθεί στα τελευταία συμβούλια της Football League με κύριο μέλημα την επεξήγηση της πρότασης εξυγίανσης που είχε αναλάβει η επιστημονική «ομάδα εργασίας» που έθεσε στην υπηρεσία της διοργανώτριας. Οικονομολόγοι, Νομικοί και Ορκωτοί Λογιστές έψαξαν τα στοιχεία, μελέτησαν τους τελευταίους ισολογισμούς της Football League και προχώρησαν στην εκπόνηση ενός σχεδίου με σκοπό να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο της η διοργανώτρια.

Σε μια άτυπη συνέντευξη Τύπου, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης μαζί με τα βασικά μέλη της «ομάδα εργασίας» παρουσίασαν τις βασικές πτυχές του σχεδίου εξυγίανσης της Football League.

Αναλυτικά οι προτάσεις της «ομάδας εξυγίανσης», όπως τις αποτύπωσε με τα λεγόμενα του ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

«Για διάστημα έξι μηνών η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης προσέφερε τεχνοκράτες στην διοργανώτρια ώστε να μελετήσουν όλα τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων, να συγκεντρώσουν στοιχεία από το λογιστήριο και να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να υπάρξει η οικονομική εξυγίανση.

Μέχρι και την περσινή σεζόν τα έσοδα που υπήρχαν από χορηγίες μπορούσαν να καλύψουν την οργάνωση του πρωταθλήματος και της Λίγκας. Υπήρχαν 4 με 5 εκατ. Ευρώ που ήταν αρκετά για να γίνει αυτό, αλλά από αυτή τη χρονιά δεν υπήρξαν έσοδα επειδή πληρώνουμε την απαξίωση και την κακή εικόνα της Football League».

Για το κόστος κάθε χρονιάς ανέφερε:

«Το 2014-15 τα λειτουργικά έξοδα της Λίγκας ήταν στα 2 εκατ. Ευρώ που σημαίνει 165.000 ευρώ τον μήνα. Το 2015-16 έπεσαν στο 1,8 εκατ. Ευρώ και 150.000 ευρώ τον μήνα. Ο Σπύρος Καλογιάννης στα χρόνια που ήταν στην ηγεσία της Football League έκανε καλό νοικοκυριό, αλλά τότε υπήρχαν έσοδα. Ακολούθησε ο Στέλιος Σφακιανάκης από το φετινό καλοκαίρι που χτύπησε αμέτρητες πόρτες, αλλά δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή βαδίζουμε στον 6ο μήνα της σεζόν 2016-17 και επειδή δεν έχει παρθεί καμία απόφαση σημαίνει πως τρέχουμε με τα περσινά κόστη και κάθε μήνας είναι στις 150.000 ευρώ».

Για την συνειδητοποίηση της κατάστασης είπε χαρακτηριστικά:

«Πριν από τρία χρόνια είχα ζητήσει να δω τα στοιχεία της Football League και όταν τα μελέτησα έστειλα μια επιστολή που ανέφερε το χρονικό σημείο που θα φτάσει στην πτώχευση της. Τότε δεν πάρθηκαν μέτρα και τώρα που έχει φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο θυμήθηκαν κάποιοι αυτά που λέγαμε τότε. Πρέπει να καταλάβουμε πως όταν κάποιος είναι φτωχός δεν το διαβάζει στους ισολογισμούς, αλλά το αισθάνεται. Σκοπός είναι να κατεβάσουμε το κόστος της διοργανώτριας στις 300.000 ευρώ το χρόνο ώστε να είναι ένα ποσό που να μπορούν να πληρώσουν οι ομάδες. Πρέπει να αυξηθούν τα παράβολα συμμετοχής και κάθε ομάδα να συμβάλει κοντά στις 25.000 ευρώ τον χρόνο για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα της εξυγίανσης της Football League μέσα στους επόμενους 18 μήνες».

Για τις λύσεις που έχουν προταθεί για το προσωπικό της Football League ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σε έναν οργανισμό που έχει πτωχεύσει και πρέπει να κάνουμε την απέλπιδα προσπάθεια για να τον σώσουμε. Το προσωπικό πρέπει να μειωθεί, αλλά θα σεβαστούμε όλα τα δικαιώματα τους και φυσικά στόχος είναι να εξασφαλίσουν όσα είναι κατοχυρωμένα. Το κόστος των αποζημιώσεων για όλους είναι κοντά στο 1 εκατ. Ευρώ και είναι ποσό που έχουμε υπολογίσει πως υπάρχει από τις χορηγίες που εξασφαλίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Τα χρήματα αυτά πρέπει να πάνε στις υποχρεώσεις της Λίγκας και αυτές αφορούν το προσωπικό, το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και το ΙΚΑ.

Χρειάζεται γενναία απόφαση από όλες τις ομάδες και να γνωρίζουν πως για τις δύο σεζόν αυτές δεν θα βάλουν στο ταμείο τους τίποτε από τα έσοδα της Football League. Σκοπός είναι να υπάρξει εξυγίανση και μετά από 18 μήνες να μπορούμε να δηλώσουμε πως έχουμε τον πιο καθαρό οργανισμό που υπάρχει στο ελληνικό αθλητισμό».

Για την ανάγκη δημιουργίας ελεγκτικού μηχανισμού τόνισε:

«Η προσπάθεια αυτή δεν είναι απλά μια απόφαση που θα κληθούν να υπογράψουν οι ΠΑΕ της Football League στο επόμενο συμβούλιο, αλλά θέλει κόπο σε όλη την διάρκεια της εφαρμογής του. Πρέπει να μείνουμε πιστοί στο πλάνο και για αυτό το λόγο ανάμεσα στις προτάσεις είναι και ο μηνιαίος έλεγχος από τους Οικονομολόγους για τα έξοδα και τα έσοδα της Football League. Αυτό θα μας εξασφαλίσει την επιτυχία και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα ώστε να επιστρέψουμε πάλι στην αναζήτηση εσόδων και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για την επόμενη ημέρα του πρωταθλήματος με πολύ πιο καθαρή.