Πάει το δούλεμα σύννεφο

Ο Γιώργος Αμβροσίου σχολιάζει την συνέντευξη του πρωθυπουργού...

Μετά από πολύ καιρό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό στούντιο για ζωντανή συνέντευξη. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αρχικά νευρικός όταν τον διέκοπτε ο παρουσιαστής. «Μπορώ να απαντήσω; Σας ευχαριστώ» επανέλαβε δύο-τρεις φορές εμφανώς εκνευρισμένος και με ειρωνικό τόνο.

Φυσικά, όλα ήταν στημένα με άριστο τρόπο. Ήταν τόσο στημένη η συνέντευξη που θα έπρεπε να κάνει και λίγο τον πειραγμένο ο Τσίπρας για να νομίζουν οι χαχόλοι από κάτω ότι ο Χατζηνικολάου κάνει κανονική συνέντευξη όταν βλέπουμε εδώ και καιρό πως το πάει το πράγμα, τόσο στο δεκτίο του ΑΝΤ1 όσο και στα πρωτοσέλιδα της real news.

Έπρεπε όμως ο Αλέξης να δώσει ένα ακόμη αριστερίστικο σόου. Να μας πει ότι διαπραγματεύτηκε πολύ σκληρά, ότι θα υπογράψει τώρα και δεν θα εφαρμόσει μετά τα μέτρα αν δεν μας μειώσουν το χρέος. Πότε δηλαδή θα γίνει αυτό; Όταν δεν θα είναι αυτός πρωθυπουργός. Θα έρθει ο επόμενος και μετά θα μας λέει πως αυτός αν ήταν ακόμη πρωθυπουργός δεν θα εφάρμοζε αυτά που υπέγραψε παρακαλώντας γονατιστός σαν το πρεζόνι που δεν έχει τη δόση του. Πόση κοροϊδία ακόμη θεέ μου θα φάει αυτός ο λαός;

Αφού λοιπόν μας είπε τα γνωστά αριστερίστικα, έριξε ένα γλύψιμο την Μέρκελ πατόκορφα και μετά το έριξε στην πλάκα. Αυτή που ξέρει να κάνει από το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο. Αφού δεν έριξε και καμία κατάληψη στο στούντιο του ΑΝΤ1, πάλι καλά.

Κληθείς να σχολιάσει ένα βίντεο που έπαιξαν στην εκπομπή οι «Ράδιο Αρβύλα» ο Αλέξης Τσίπρας τους... ευχαρίστησε: «Τους ευχαριστώ γιατί είναι λυτρωτικοί αν και αιχμηροί οι Ράδιο Αρβύλα » είπε. Επί της ουσίας του βίντεο που έπαιξαν οι Ράδιο Αρβύλα, για την άρνησή του να συναινέσει στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Αλ. Τσίπρας θυμήθηκε τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα. «Όταν έκανα αυτή τη δήλωση στον Γ. Παπανδρέου η νομιμοποίηση δεν προέρχονταν από τις δημοσκοπήσεις αλλά από την κοινωνία. Ξεχνάτε τους χιλιάδες που διαδήλωναν στο Σύνταγμα;» είπε. Μόνο που ξεχνάει ότι οι τότε αγανακτισμένοι, σήμερα είναι υπουργοί, πρόεδροι οργανισμών και σύμβουλοί του, κάτι που φυσικά “ξέχασε” να επισημάνει ο Χατζηνικολάου.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν μετανιώνει για την παλαιότερη περίφημη φράση του – πριν γίνει Πρωθυπουργός «go back μαντάμ Μέρκελ». Αρχικά επέμεινε: «Πιστεύω ότι η Μέρκελ έπρεπε να κάνει πίσω. Ήταν απολύτως σωστό το σύνθημα» για να προσθέσει ωστόσο στη συνέχεια: «Οταν όμως γνωρίζεις έναν άνθρωπο προσωπικά, τον βλέπεις αλλιώς. Η καγκελάριος, είναι πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και - τολμώ να πω - ότι είναι ανοιχτόμυαλη. Και το έδειξε αυτό στο προσφυγικό κυρίως».

Τέλος, επικαλέστηκε ως ατού το γεγονός ότι είναι «ο μόνος πρωθυπουργός που βγήκα και είπα ότι είχα αυταπάτες» όπως είπε. Μόνο αυταπάτες είχες Αλέξη;