Μας φυλάνε, ψυχασθενείς;

Παρέμβαση του Γιώργου Αμβροσίου με αφορμή το συμβάν με τον αστυνομικό που σκότωσε την οικογένειά του.

Συγκλονίζει η είδηση με τον αστυνομικό που σκότωσε ολόκληρη την οικογένειά του. Ο αστυνομικός σκότωσε τη σύζυγό του, την πεθερά του και την κόρη του, ηλικίας 4 ετών, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Το άγριο έγκλημα συνέβη μέσα στο πατρικό τής συζύγου του αστυνομικού, στη συμβολή των οδών Ευριπίδου 25 και Αγίας Παρασκευής, στους Αγίους Αναργύρους.

Να σημειωθεί ότι ο 47χρονος εργαζόταν κανονικά μέχρι και μερικές ώρες πριν το άγριο, πολλαπλό, φονικό συνοδεύοντας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστας Σημίτη στα Ιωάννινα, όπου έδωσε ομιλία. Σύμφωνα με πληροφορίες τελείωσε την βάρδια του στις 5 το απόγευμα. Μάλιστα συνάδελφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το 47χρονο. «Ήταν πάντα σωστός και σοβαρός στη δουλειά του και δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα». Εως το 1996, ο 47χρονος, εργαζόταν στο αεροδρόμιο.

Συντετριμμένος δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για το τραγικό συμβάν στους Αγίους Αναργύρους, όπου αστυνομικός που υπηρετούσε στη φρουρά του, σκότωσε την σύζυγο, την πεθερά και το παιδί του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. «Πρόκειται για μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία. Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης ήταν εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του σ' όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στη προσωπική μου ασφάλεια. Είμαι συντετριμμένος για το τραγικό γεγονός. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις δυο οικογένειες», δήλωσε ο κ. Σημίτης.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει, ο δράστης δεν είχε περάσει τεστ καταλληλότητας τα τελευταία έξι χρόνια. Το τελευταίο τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ήταν το 2011 και ήταν εν αναμονή για να περάσει ξανά. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο θείος της γυναίκας του, κάποια στιγμή είχε πει για τον πρώην πρωθυπουργό. “Αν μπορούσα θα τον σκότωνα τον κοντό”!

Διαφορετική εικόνα φαίνεται ότι είχε ο αδελφός της πεθεράς του 47χρονου. «Ηθελε λεφτά ο αλήτης. Την απειλούσε με το όπλο εδώ και δυο χρόνια. Ηθελε να πάρει μεγάλο αυτοκίνητο για να πηγαίνει στο Κολωνάκι». «Το σπίτι ή λεφτά ήθελε;», τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. «Λεφτά ήθελε να του δώσει να πάρει ένα μεγάλο αυτοκίνητο», απάντησε και πρόσθεσε: «Από τη γυναίκα του τα ζητούσε, γι' αυτό την σκότωσε και ανέβηκε και η αδελφή μου επάνω και σκότωσε και την αδελφή μου. Η αδελφή μου μού έλεγε ότι υποφέρουν. Πέθανε το παιδί της και ήθελε να της πάρει τα μισά λεφτά».

Εδώ όμως προκύπτει το μεγάλο ερώτημα. Πόσοι τέτοιοι τρελοί κυκλοφορούν ανάμεσά μας, τους οποίους η πολιτεία τους εμπιστεύθηκε όπλο για να μας φυλάνε; Είναι δυνατόν ένας οπλοφόρος να μην περνάει κάθε χρόνο από ψυχίατρο και να μην ελέγχεται η συμπεριφορά του; Να ήταν μόνο οι αστυνομικοί; Πόσοι εκπαιδευτικοί μπαίνουν στα σχολεία και τους έχει λασκάρει η βίδα;

Αυτό το κράτος έχουμε και περιμένουμε να συμβεί κάποιο συνταρακτικό γεγονός για να καταλάβουμε πόσο χύμα είμαστε. Όμως και αυτό δεν είναι αρκετό, διότι βαπτίζουμε την πράξη ως μεμονωμένο περιστατικό και καθαρίσαμε μέχρι να συμβεί το επόμενο κακό...