Άξιοι της μοίρας μας...

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου...

Ζούμε σε μια χώρα που είναι το ποιο ευλογημένο μέρος του κόσμου. Την έχουμε καταντήσει σαν να μην πω, μιας και μας διαβάζουν και μικρά παιδιά. Πριν μερικές μέρες επισκεφτήκαμε οικογενειακός το Αρχαιολογικό μουσεία Αθηνών, είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου στον τομέα της αρχαίας τέχνης. Εκεί, θαυμάσαμε τις πλούσιες συλλογές του, που απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα. Θαυμάσαμε τον φοβερό Ποσειδώνα, τις πανέμορφες Αφροδίτες, την αρμονία των κούρων. Εκεί είδαμε και τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου να θαυμάζουν τα εκθέματα και παράλληλα των Ελληνικό μας πολιτισμό.

Δυστυχώς όμως όλα όσα κληρονομήσαμε ως χώρα, καθημερινά πάνε περίπατο. Δεν ξέρω πως καταφέραμε να γίνουμε έτσι. Δεν μπορώ να βρω μια εξήγηση που μια χώρα με τέτοια ιστορία, κατοικείται σήμερα από κατοίκους που έχουν τάσεις αυτοκαταστροφής. Από πολίτες που αντί να διαθέτουν μια ποιότητα που δεν θα επέτρεπε να φτάσουμε καν εδώ που είμαστε, δεν κάνουμε και τίποτα για να αναστρέψουμε την κατάσταση.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος, έγραψε ένα μικρό σημείωμα στην σελίδα του στο facebook που μου κέντρισε το ενδιαφέρον: Γράφει ο Γιάννης. “Σήμερα φοβάμαι ότι θα σας στενοχωρήσω. Γιατί έχω αποφασίσει να σας λέω αλήθειες, δυσάρεστες αλήθειες. Βλέπετε από ψεύτες, η χώρα είναι γεμάτη. Και στην κυβέρνηση, και στα κόμματα, και στη Βουλή και στα κανάλια οι ψεύτες είναι μπόλικοι. Εγώ είπα να προσπαθήσω να κάνω τη διαφορά και να σας λέω αλήθειες, έστω κι αν σας ενοχλώ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας δεν είναι ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Φινλανδοί, ούτε οι Τούρκοι, ούτε η λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ούτε οι εβραιομασόνοι ούτε οι Νεφελίμ. Ο μεγαλύτερος εχθρός της είμαστε εμείς οι Έλληνες. Με τον ωχαδερφισμό μας, με την κουτοπονηριά μας, με τη μιζέρια μας, με τον φρατριασμό μας, με την ανηθικότητα μας, με την αχαριστία μας, με την κακή νοοτροπία μας. Ότι όλοι μας οφείλουν κι εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση. Οι πολιτικοί μας είναι πράγματι άθλιοι. Γιατί εμείς τους ψηφίζουμε. Οι πολιτικοί μας είναι ψεύτες γιατί δεν αντέχουμε την αλήθεια. Και θα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε όσους μας λένε τα μεγαλύτερα παραμύθια. Όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης Χίτλερ: «Οσο πιο εξωφρενικό είναι το ψέμα, τόσο πιθανότερο είναι να το πιστέψει ο κοσμάκης». Και προσπαθούμε συστηματικά να επιβεβαιώσουμε την ρήση αυτή

Αν δεν αλλάξουμε όλα αυτά, η χώρα δεν έχει ούτε μέλλον ούτε σωτηρία. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Όσο κι αν με βρίσετε, όσο κι αν με αντιπαθήσετε επειδή δεν σας λέω αυτά που ενδεχομένως θα θέλετε να ακούσετε. Αλλά εμείς οι Ελληνες, στην πλειοψηφία μας (διότι υπάρχουν ακόμα σοβαροί άνθρωποι στη χώρα, μολονότι έχω την αίσθηση ότι λιγοστεύουν καθημερινά) φταίμε για όλα”.

Βάζω την υπογραφή μου στο κείμενο αυτό και το πόσο δίκιο έχει ο Γιάννης Λοβέρδος, αποδεικνύεται από την συνέχεια. Κάτω από το κείμενό του άρχισαν να σχολιάζουν διάφοροι υμνητές της χούντας, προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο ότι οι χουντικοί ήταν οι μοναδικοί πατριώτες. Τελικά, είμαστε άξιοι της μοίρας μας και αν συνεχίζουμε έτσι, τότε δεν θα μείνει κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα. Ο παράδεισος στον οποίον ζούμε, θα γίνει τελικά ο τόπος των διακοπών μας. Εκεί μας οδηγεί η απάθεια μας...