«Υπάρχει και πολιτική με ανθρωπιά και αλληλεγγύη»

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 11:11

Γράφει η Α. Σκόνδρα, βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

Η χώρα μας, την τελευταία τετραετία, έχει ανακτήσει την γεωπολιτική της ταυτότητα στον παγκόσμιο χάρτη. Οι διεθνείς επαφές και συμμαχίες που καλλιεργεί ο Πρωθυπουργός στο εξωτερικό, την έχουν καταστήσει ως ισότιμο συνομιλητή στα θέματα που αφορούν τις οικονομικές, διπλωματικές, πολιτικές, αλλά και εθνικές εξελίξεις στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της δυτικής διπλωματίας και της εξισορρόπησης των δυνάμεων στην περιοχή μας, η ελληνική ηγεσία επιλέγει να απαντά ευθέως στις ρητορικές προκλήσεις των γειτόνων, αλλά πάντα με διάθεση αποκλιμάκωσης και ειρηνικής επίλυσης των διαφορών που η άλλη πλευρά προτάσσει.

Τα μεγάλα λόγια, η πολεμική ρητορική, αλλά και οι καθημερινές παραβιάσεις των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας και των Διεθνών Συμβάσεων, χρησιμοποιούνται από την τουρκική ηγεσία ως ένα μέσο παραπλάνησης του τουρκικού λαού, για την δήθεν εχθρικότητα της Ελλάδας προς την Τουρκία.

Στον αντίποδα, η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση της πολιτικής αυτής και παρεμβαίνει με όλα τα μέσα, με σκοπό τον κατευνασμό, την αποτροπή και την αποκατάσταση της αλήθειας διεθνώς, τόσο στο μεταναστευτικό, όσο και στις άμεσες διπλωματικές και πολεμικές προκλήσεις από αέρος και θαλάσσης.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θωρακίζει τη χώρα με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να μην είναι ευάλωτη σε προκλήσεις και επιθέσεις. Ωστόσο, μένουμε σταθεροί στην πεποίθηση, ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Οι καταστροφικοί σεισμοί που έπληξαν, λίγες ημέρες πριν, την Τουρκία και την Συρία συγκλόνισαν των πλανήτη. Πολλές ημέρες αργότερα και ακόμα ανασύρονται επιζώντες από τα συντρίμμια, ενώ οι νεκροί είναι δεκάδες χιλιάδες.

H Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή προέβη στην αποστολή άμεσης βοήθειας για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, αλλά και σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας.Στέλνουμε συνεχώς είδη άμεσης ανάγκης και τρόφιμα. Η κινητοποίηση της πολιτείας αλλά και των πολιτών είναι συγκινητική. Είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τους γείτονές μας και αυτό πράττουμε. Ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη των λαών στέκονται πολύ ψηλότερα και πολύ ισχυρότερα από τις πολιτικές διαφορές των κρατών, ειδικότερα όταν αυτές δυναμιτίζονται για πολιτικές επιδιώξεις.

Ο τουρκικός λαός, μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε από το σεισμό, δείχνει να αντιλαμβάνεται τους στόχους, τις επιδιώξεις και την τακτική της ηγεσίας του. Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύει και αναδεικνύει παγκοσμίως την ανωτερότητα της Ελλάδας και των Ελλήνων, και σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, όπως αυτή που έπληξε την Τουρκία, λίγες ημέρες πριν, προβαίνει σε πράξεις ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ειρηνικής γειτνίασης.