Με 19 μηχανήματα...

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 22:30

Eνισχύθηκε ο δήμος την περίοδο 2007-2010

Του Δομήνικου Βερίλλη

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα και την περιοχή μας ιδιαίτερα υπήρξαν σχόλια που αφορούν γενικά την επάρκεια του δήμου Καρδίτσας σε μηχανήματα και εξοπλισμό. Μεταξύ των άλλων του δημάρχου Καρδίτσας κ. Αλεξάκου ο οποίος απαντώντας σε δήλωση του πρώην αντιδημάρχου κ . Σουφλάκου ότι «η τελευταία φορά που αγοράστηκαν ΝΈΑ μηχανήματα από το Δήμο Καρδίτσας ήταν το μακρινό 2009 » ανέφερε: «Πήραμε πέρυσι και μεις μια δεύτερη δαγκάνα, θα πάρουμε δεύτερο καλαθοφόρο (τα υπάρχοντα είναι 30 ετών), θα πάρουμε φορτηγάκι ανατρεπόμενο. Όμως είναι προφανές ότι δεν επαρκούν όπως δεν ήταν επαρκείς και οι δικές σας κινήσεις, λόγω των χρεών».

Πράγματι η προμήθεια ενός μόνον μηχανήματος τα τελευταία χρόνια δεν επαρκεί. Αλλά δεν είναι σωστή η άποψη ότι και οι δικές μας κινήσεις, την δημαρχιακή περίοδο 2007- 2010, στην προμήθεια μηχανημάτων δεν ήταν επαρκείς. Ισχύει το εντελώς αντίθετο. Στη διάρκεια της θητείας μου στο δήμο δεν ενισχύθηκε ο εξοπλισμό του δήμου μόνον με ΕΝΑ ή ΔΥΟ μηχανήματα, όπως είναι το σύνηθες, σε δήμους με ανάλογο μέγεθος, αλλά με ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ (19 ) ολόκληρα μηχανήματα. Περιλαμβάνονται, δε, απορριμματοφόρα, φορτηγά, εκσκαφείς, βαν, επιβατικά, φορτωτής, μοτοσυκλέτα, χλοοκοπτικά κ. λ. π.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες κ τα προβλήματα της Καρδίτσας έχω την άποψη πως η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε την δημοτική περίοδο 2007- 2010 πρέπει να συνεχιστεί. Γιατί η καλή λειτουργία του δήμου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επάρκεια των μηχανημάτων και του γενικότερου εξοπλισμού που διατίθεται για την κάθε δραστηριότητά του. Η επάρκεια σε μηχανολογικό εξοπλισμό είναι ένα από τα σοβαρότερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ετοιμότητα και τις δυνατότητες παρέμβασης, όχι μόνον στις χιονοπτώσεις και τις κακοκαιρίες, αλλά σε όλες τις αρμοδιότητες και οι όποιες πρωτοβουλίες και η καλή θέληση της κάθε δημοτικής αρχής δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αν δεν υπάρχουν τα μέσα και ο κατάλληλος προγραμματισμός.