Ο Σύριζα ήταν το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί.

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 22:39

Γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός, Πρ. Νομάρχης Γρεβενών.

Tετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 και στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν γλέντια. Γιατί; Μα για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ας θυμηθούμε αγαπητοί ψηφοφόροι το σύνθημα του Σύριζα το 2015 :

«Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν τα μνημόνια με ένα νόμο » Επίσης δεν πρέπει να ξεχνά ο λαός το : «η ελπίδα έρχεται» Δυο χρόνια Σύριζα κι αυτή η ρημάδα η ελπίδα όλο έρχεται κι όλο στον τόπο μένει. Ακόμα και χελώνα να 'ταν, τι διάολο, δύο χρόνια τώρα θα 'χε φτάσει.

Εκτός κι αν έπαθε κάνα ατύχημα καθ' οδόν. Μπορεί να τη σταμάτησαν τίποτα συριζόσκυλα στο δρόμο, να της κατα(σ)χέσανε το καύκαλο και να τη βάλανε να πληρώσει ΕΦΙΑ. Αυτόν που θα καταργούσανε.

Όπως επίσης θα καταργούσανε και τα μνημόνια. Μ' ένα άρθρο κι ένα νόμο.

Αλλά τελικά το μόνο που καταργήσανε ήταν η λέξη ΟΧΙ από το ελληνικό λεξιλόγιο...

Κάνανε τόσες κωλοτούμπες και τόσες μακακίες που δεν έχουν προηγούμενο.

Άσ' το. Θα μπορούσα να πω ένα σωρό ακόμα, αλλά δε χρειάζεται, εξάλλου είναι γνωστό ότι η ανθρώπινη (πόσο μάλλον η ελληνική) μνήμη είναι κοντή. Ή επιλεκτική.

Αλλά τά χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμη . Αυτά είναι μπροστά μας… Τα παραπάνω το αριστεροδεξιό μόρφωμα τα ξέχασε ; Φυσικά και δεν τα ξέχασαν στο Μαξίμου και αποφάσισαν να κάνουν φιέστες για τη μεγάλη αλλαγή! Δεν ξέρω αν θα κάνουν ομιλίες μόνο σε ελεγχόμενους χώρους ή θα κάνουν πορεία προς τον λαό με κίνδυνο να φάνε ξύλο.

Είναι πολύ πιθανόν να δούμε και παρελάσεις για τη μεγάλη επανάσταση, για την πολιτική αλλαγή που επήλθε το 2015. Άλλωστε, στη Βενεζουέλα και στην Κορέα υπάρχουν ανάλογα περιστατικά που θα μπορούσε να κλέψει ο... Καρανίκας προκειμένου να φτιάξει την Συριζαίϊκη φιέστα.

Επειδή 25 Ιανουαρίου είναι Τετάρτη και μεσοβδόμαδα δεν είναι καλό να κάνεις γιορτές.

Κι επειδή η επόμενη ημέρα, η 26η Ιανουαρίου είναι κρίσιμη λόγω του Eurogroup, ( που τίποτα δεν θα γίνει...) , στην κυβέρνηση αποφάσισαν να κάνουν τη γιορτή των δύο ετών μέσα στον Φεβρουάριο.

Θα πρέπει να κάνω ορισμένα ερωτήματα για τη φιέστα που ετοιμάζει ο Τσίπρας:

1ον : Γιατί γιορτάζουν την μεγάλη αλλαγή; Τι έχει απομείνει από εκείνους τους κάλπικους πολιτικούς που άλωσαν την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015; 2ον : Οι ίδιοι δεν λένε ότι άλλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της πρώτης διακυβέρνησης κι άλλος τον Σεπτέμβριο του 2015; Μήπως έπειτα από την μετάλλαξή τους να περιμένουν να γιορτάσουν τον Σεπτέμβριο του 2015 τα δύο χρόνια; 3ον : Θα καλέσουν στη γιορτή τον Βαρουφάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Λαφαζάνη και τον Λαπαβίτσα; Γιατί αυτοί δεν συνέβαλαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχουν μερίδιο από τη μεγάλη αλλαγή; Ντροπή να μην πάνε κι αυτοί στη γιορτή.

4ον : Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα σκίσουν τα μνημόνια, θα βάλουν φωτιά στις συμφωνίες με τα μέτρα ή θα κάψουν τις φωτογραφίες του Σόιμπλε, της Μέρκελ και της Λαγκάρντ;

Υ. Μπορεί να έχει κανείς ό,τι διαφωνία θέλει με τους δανειστές συνολικά ή με τον καθένα εξ αυτών προσωπικά…

Αλλά για όσα συνέβησαν από τις αρχές του 2015 μέχρι και τώρα, μέσα στη χώρα το μεγαλύτερο φταίξιμο το έχει το αριστεροδεξιό μόρφωμα που μας κυβερνά.

Τα λάθη και τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης Τσίπρα πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός. Και τα πληρώνει πολύ ακριβά. Κι όσο συνεχίζονται αυτά τα λάθη, ο «λογαριασμός» θα μεγαλώνει.

Όλα τα άλλα είναι παραμύθια για «δράκους».

Η αλήθεια είναι ότι τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ανέκοψαν την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο. Η «διαπραγμάτευση» ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Βαρουφάκης προσωπικά, ευθύνονται που οδηγηθήκαμε στο τρίτο, χειρότερο Μνημόνιο και στα capital controls. Κανείς άλλος…