Συνταξιοδοτείται ο γιατρός Κώστας Αθανασίου

  • Κατηγορία: ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 18:33

Μετά από 33 χρόνια προσφοράς βγαίνει στην σύνταξη ο διευθυντής αιμοδοσίας του νοσοκομείου Καρδίτσας Κώστας Αθανασίου και οι συνάδελφοί του του απένειμαν αναμνηστική πλακέτα…

Φτωχότερο θα είναι από το τέλος του έτους το νοσοκομείου Καρδίτσας, μιας και βγαίνει στην σύνταξη και αποχωρεί, ένας γιατρός που στα 33 χρόνια της εκεί παρουσίας του, έβαλε το δικό του στίγμα στο ίδρυμα.

Μιλάμε για τον Κώστα Αθανασίου, επί σειρά ετών διευθυντή της αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Φυσικά ποιος είναι αυτός που δεν συνεργάστηκε έστω και μια φορά με την εξαίρετο αυτό -πρώτα- άνθρωπο και μετά επιστήμονα, είτε ως αιμοδότης, είτε ως ασθενής ή συνοδός.

Στα χρόνια που πέρασε στο νοσοκομείο μας, εργάστηκε ακούραστα μέρα και νύχτα, ποτέ δεν κοίταξε βάρδιες, παρά μόνο την ανάγκη του κόσμου.

Έφτιαξε το τμήμα αιμοδοσίας, πρότυπο και το αφήνει πίσω του έτοιμο να λειτουργήσει το ίδιο άριστα, μιας και φρόντισε αυτό να είναι άρτια εξοπλισμένο, τόσο από γιατρούς, νοσηλευτές, παρασκευάστριες όσο και από τον ποιο σύγχρονο εξοπλισμό που έχει προμηθευτεί το νοσοκομείο μας πρόσφατα.

Αυτοί θα είναι και οι άξιοι συνεχιστές του πολύτιμου έργου του.

Αυτό το πολύτιμο αγαθό, το αίμα, δεν έλειψε ποτέ μέχρι σήμερα από κανέναν πολίτη της Καρδίτσας, όποιος και αν ήταν αυτός, πέρα από την κοινωνική του θέση. Γι’ αυτό ήταν όλοι ίσοι και είχαν τις ίδιες ευκαιρίες να γίνουν καλά.

Έτσι, σε κάθε κάλεσμά του για αίμα, στην αιμοδοσία γίνονταν ουρές.

Φυσικά, η προσφορά του δεν εξαντλείται στο τμήμα αιμοδοσίας, μιας και ως πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών, έδωσε μεγάλη μάχη για την αξιοπιστία όλου του νοσοκομείου μας, όσο και των Κέντρων Υγείας του νομού μας. Επίσης, συμμετείχε επί σειρά ετών στο Δ.Σ. του νοσοκομείου και πάντα ήταν η ψύχραιμη φωνή που την ακούγαμε τόσο στις διαμαρτυρίες, όσο και μέσα από όσα έλεγε όταν επισκέπτονταν τον νοσοκομείο μας οι αρμόδιοι υπουργοί.

Όλοι εμείς οι φίλοι του και οι πολίτες της Καρδίτσας που συνεργαστήκαμε μαζί του, του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Φυσικά, όλα αυτά οι συνεργάτες του είναι οι πρώτοι που το γνωρίζουν και έτσι, το μεσημέρι της Πέμπτης οργάνωσαν μια μικρή γιορτή για να τον αποχαιρετίσουν και να του δείξουν την αγάπη τους, τώρα που βγαίνει στην σύνταξη.

Μπορεί να τον χάνει το νοσοκομείο, αλλά σίγουρα ήρθε επιτέλους ο καιρός να τον χαρεί περισσότερο η οικογένειά του.

Η σύζυγός του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του.

Η εφημερίδα μας του εύχεται να είναι καλά και εκ μέρους και όλου του νομού να του επι ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 

Το σημείωμα του Κώστα Αθανασίου στο facebook

Ένας κύκλος ζωής 33 ετ;vν στην ΑΙΜΟΔΟΣIΑ του ΓΕΝΙΚΟY ΝΟΣΟΚΟΜΕIΟΥ ΚΑΡΔIΤΣΑΣ κλείνει στο τέλος του έτους! Χαρές, λύπες, αντίξοες συνθήκες, για την εξεύρεση του πολύτιμου ΑΙΜΑΤΟΣ, για τα τρέχοντα και επείγοντα περιστατικά του Νόμου μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς ΟΛΟΥΣ τους συνεργάτες μου, γιατρούς, νοσηλεύτριες και παρασκευάστριες, που συνεργαστήκαμε από το 1991 μέχρι σήμερα! Η άριστη αυτή ομάδα πέτυχε τα πάντα! Χωρίς ΟΛΟΥΣ αυτούς η προσπάθεια θα ήταν ημιτελής!

Τους ευχαριστώ για τη σημερινή σεμνή, αλλά συγκινητική εκδήλωση αγάπης στο πρόσωπο μου! Εύχομαι ΥΓΕIΑ,και ΕΥΤΥΧΙΑ σε ΟΛΟΥΣ και στις οικογένειές σας.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΈΣ!