Αγιασμός στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 09:31

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών στο σπουδαίο αυτό έργο που κατασκευάζει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Ξεκινούν και επίσημα οι εργασίες για την κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Καρδίτσας πιυ θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Τελετή αγιασμού για την έναρξη των εργασιών ριζικής αναδιαμόρφωσης του ημιτελούς κτιρίου, επί των οδών Πίνδου και Μπιζανίου, δίπλα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας για τη δημιουργία Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου

Στον αγιασμό παρευρέθηκαν: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η βουλευτής της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα, οι Αντιπεριφερειάρχες Κωστής Νούσιος και Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Καραγιάννης, Λία Ρογγανάκη και Αθανάσιος Ακρίβος, ο Καρδίτσας Παναγιώτης Σβερώνης, Πλήθος Ιερέων και πολύς κόσμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος ευχήθηκε το σημαντικό και συμβολικό όπως το χαρακτήρισε έργο να ολοκληρωθεί γρήγορα και απρόσκοπτα, ώστε το κτίριο που θεμελιώθηκε το 1970 και το 1974 σταμάτησε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, να αποδοθεί στην τοπική Εκκλησία ως Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της Ι.Μ.Θ.Φ. για να αποτελέσει μια σύγχρονη προνοιακή υποδομή με κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Αναφέρθηκε δε στις πολλές δυσκολίες που υπήρξαν για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί μετά από 50 χρόνια ένα έργο που εμπνεύστηκε ο μακαριστός Μητροπολίτης Κωνσταντίνος εξαίροντας ιδιαίτερα τη συνεισφορά του Περιφερειάρχη, καθώς και του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Δημάρχου.