×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί φάκελοςPath: /home/www/slumdg16/alithianews.gr/www/cache/widgetkit

Μάθημα ζωής από την μητέρα του άτυχου 18χρονου Απ. Καλογεράκη

  • Κατηγορία: ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 14:32

Δώρησε και τοποθέτησε απινιδωτή στο κέντρο της Καρδίτσας και έκανε στους Καρδιτσιώτες μάθημα για το πως θα τον χρησιμοποιούν…

Ρίγη συγκίνησης ένιωσαν σήμερα οι Καρδιτσιώτες που βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας, αντικρίζοντας την νοσηλεύτρια Αλεξάνδρα Μπιζιώτη, μητέρα του 18χρονου Απόστολου Καλογεράκη που έχασε πρόσφατα τη ζωή του να κάνει μαθήματα Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ΚΑΡ.Π.Α. στους συμπολίτες μας.

Ο 18χρονος έχασε αιφνίδια τη ζωή του τον περασμένο Ιανουάριο από ανακοπή καρδιάς, ενώ βρίσκονταν σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης. Ο νεαρός ήταν υγιής και αν του είχαν παρασχεθεί άμεσα οι πρώτες βοήθειες, ίσως σήμερα να ήταν στη ζωή.

Η μητέρα του και η αδελφή του, μέσα στον πόνο που τους επέφερε η απώλειά του, βρήκαν την δύναμη και δώρισαν έναν απινιδωτή που αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης αν χρησιμοποιηθεί στα πρώτα 3-5 min από τη στιγμή που ένας άνθρωπος πάθει ανακοπή.

Ο απινιδωτής τοποθετήθηκε στη είσοδο της ALPHA BANK κάτω από τη στοά και όποιος θελήσει να τον χρησιμοποιήσει, μπορεί να τον πάρει και να κάνει σε όποιον το έχει ανάγκη Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Μαζί με το ΕΚΑΒ, η Αλεξάνδρα Μπιζιώτη, πολλές φορές με δάκρυα στα μάτια, εξήγησε σήμερα στους Καρδιτσιώτες όλα όσα πρέπει να κάνουν αν βρεθούν μπροστά σε ένα καρδιακό περιστατικό.

Όπως μας εξήγησαν, το απινιδωτής είναι προσβάσιμος στον καθένα, αλλά καλό θα ήταν να μην τολμήσει κάποιος να προσπαθήσει να τον κλέψει, μιας και έχει πάνω του ενσωματωμένο GPS που μπορεί να ανιχνευτεί ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται και φυσικά να βρεθεί και ο κλέφτης.

Είναι μια πολύ σημαντική προσφορά της οικογένειας Καλογεράκη και καλό θα ήταν η προσφορά αυτή να βρει μιμητές και τέτοια εργαλεία να τοποθετηθούν και άλλα σημεία της πόλης μας για να σώσουν ζωές.

Στον χώρο της επίδειξης προς τους πολίτες του τρόπου χρήσης του απινιδωτή και της Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ΚΑΡ.Π.Α. βρέθηκε ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Σταύρος Παπαγεωργίου και ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, αλλά και πολλοί φίλοι του άτυχου φοιτητή Απόστολου Καλογεράκη.