Ετοιμάζονται οι αγρότες...

  • Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 20:36

Κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ, και συμπαράσταση από τον Αγροτικό Σύλλογο Γραμματικού, τον ΔΙΟΝΥΣΟ και τον εμπορικό σύλλογο καρδίτσας

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ,  ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟΜΕ  ΑΓΡΟΤΙΚΑ  ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ  – ΤΡΑΚΤΕΡ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  26  ΓΕΝΑΡΗ,  ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγρότες - Κτηνοτρόφοι

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και οι Αγροτικοί Σύλλογοι σας καλούμε στις 26 Γενάρη να στήσουμε μπλόκο με τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας, μαζί με τους συναδέλφους της Λάρισας και των Τρικάλων. Η κινητοποίηση αυτή γίνεται στα πλαίσια της δράσης και των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής για το στήσιμο μπλόκων σε όλη την Ελλάδα, από 23 Γενάρη.

Φιλοδοξούμε και φέτος το μπλόκο της Νίκαιας να αποτελέσει το επίκεντρο των κινητοποιήσεων. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο, με δεδομένο ότι τα μέτρα που ήρθαν από τις αρχές του χρόνου και άρχισαν να εφαρμόζονται, είναι ζητήματα επιβίωσης για τη μικρομεσαία αγροτιά.

- Το ασφαλιστικό ξεκινά με εισφορά 21% επί του καθαρού εισοδήματος, με την κατώτερη από φέτος να είναι τα 1044 € και το 2022 να φτάσει στα 1339 € το χρόνο, ακόμα κι αν έχεις μηδενικό εισόδημα. Έτσι, ένα μέσο καθαρό εισόδημα των 8000 €, ξεκινάει για το 2017 με εισφορά 1696 € και το 2022 καταλήγει στα 2176 € το χρόνο. Ουσιαστικά τριπλασιάζεται η εισφορά στον ΟΓΑ.

- Το φορολογικό, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, με την αυξημένη φορολογία στο 22%, την εισφορά αλληλεγγύης και με 100% προκαταβολή φόρου, με τον διαχωρισμό σε «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότης και με αμφίβολο το αφορολόγητο ποσό, με δεδομένο τον ΕΝΦΙΑ σε χωράφια, αποθήκες και σπίτια, τα εισοδήματα θα πηγαίνουν στη φορολογία και τα χαράτσια.

- Τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν με τον ΕΛΓΑ, με τις μειώσεις στις ενισχύσεις από την ΚΑΠ, με το κόστος παραγωγής (πετρέλαιο- ρεύμα- εφόδια), με τις κατασχέσεις σε επιδοτήσεις –ενισχύσεις –σπίτια –χωράφια, με τις ανοιχτές τιμές και τις χαμηλές τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Επιπλέον, νέα προβλήματα ταλανίζουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού μας, που μετά τις καταστροφές στα βαμβάκια και τις άλλες καλλιέργειες με τις άκαιρες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, οι πρόσφατες χιονοπτώσεις πλήττουν καίρια  την κτηνοτροφία.

Η κυβέρνηση με την στοχευμένη προπαγάνδα που στηρίζεται σε ψεύτικα στοιχεία ή στοιχεία περασμένων ετών που δεν ισχύουν για το 2016, όπως το φορολογικό, από την μια μεριά προσπαθεί να ξεγελάσει τους αγρότες και από την άλλη να τους διασύρει ως δήθεν ευνοούμενους έναντι των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για να βάλει σε λειτουργία τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Αυτή η τακτική της κυβέρνησης δείχνει τον φόβο της για τους αγώνες μας και προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην κοινωνική συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι μας έχουμε κοινό εχθρό απέναντί μας, τις τράπεζες, τα μονοπώλια, τους εμποροβιομήχανους, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ.

Το πλαίσιο των αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών, όπως καθορίστηκε στις συσκέψεις της  Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, καθώς και της ΕΟΑΣΚ με τους Αγροτικούς Συλλόγους, περιλαμβάνει:

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος και άμεση αποζημίωση από τις καταστροφές από την κακοκαιρία στους κτηνοτρόφους, στην παραγωγή, τα οπωροκηπευτικά κλπ και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροτοκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους

Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών κ.α. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, καθώς και την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

 Να μην επιστραφούν οι  αποζημιώσεις, (“πακέτο Χατζηγάκη”), που κέρδισαν με τους σκληρούς αγώνες τους οι αγρότες το 2008- 2009  όπως ζήτησε η ΕΕ και ψήφισε σχετικό νόμο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Όχι στην επιβολή πρόσθετου «περιβαλλοντικού» τέλους στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.

Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα σχέδια για αύξηση φορολογίας στο τσίπουρο.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ,  ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ

ΜΕ  ΑΓΡΟΤΙΚΑ  ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ  – ΤΡΑΚΤΕΡ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  26  ΓΕΝΑΡΗ,  ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ - ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γραμματικού καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα των χωριών να πάρουν μέρος μαζικά με τα τρακτέρ στο στήσιμο του μπλόκου στη Νίκαια, την Πέμπτη 26 Γενάρη. Η κινητοποίηση γίνεται στα πλαίσια των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και μετά από συνελεύσεις της ΕΟΑΣΚ με τους αγροτικούς συλλόγους του νομού μας.

Για μας είναι αγώνας επιβίωσης, γιατί δεχόμαστε άγρια επίθεση στο εισόδημά μας από τις πολιτικές που εφαρμόζονται όλα τα τελευταία χρόνια. Μετά τις περικοπές στις επιδοτήσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό τερατούργημα, μαζί με νέα και παλιά χαράτσια και το υψηλό κόστος παραγωγής, θα μας οδηγήσουν σε μαζικό ξεκλήρισμα.

Να μην επιτρέψουμε  να περάσει η μοιρολατρία, η απογοήτευση και το «δεν γίνεται τίποτα». Με τον περσινό αγώνα κερδίσαμε το κουτσουρεμένο αφορολόγητο, δεν μας το χάρισε καμία κυβέρνηση, είχαμε 40 μερόνυχτα στο δρόμο.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που καθημερινά δίνει συνεντεύξεις, λένε ψέματα. Θέλουν, απ’ τη μια μεριά, να μην στηθούν μπλόκα, να μην γίνουν αγώνες και από την άλλη, να βάλουν μπροστά τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να μην υπάρξει συμπαράσταση, κοινή συμπόρευση με τα άλλα λαϊκά στρώματα στον αγώνα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα συνολικά, πλήττονται από τις πολιτικές που εφαρμόζουν για να κερδίζουν οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες, οι επιχειρήσεις κλπ που λυμαίνονται τον ιδρώτα και τον κόπο μας, απ’ αυτούς να τα πάρουν.

Αυτό που δεν λέει η κυβέρνηση και ο υπουργός είναι πως το αφορολόγητο που κυμαίνεται από 8.500 έως 9.500 € είναι μόνο για τους «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότες, δηλαδή, γύρω στις 300.000 από τις 800.000, που κάνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Επίσης ο κ. Αποστόλου δεν λέει πως το φορολογικό άλλαξε από το 2015 που παίρνει ως αναφορά, και ο συντελεστής φορολόγησης από 13% πήγε στο 22% και με φορολόγηση του 70%  του «τσεκ» (βασική ενίσχυση) για πρώτη φορά,  το ποσό της φορολόγησης θα είναι αρκετά μεγαλύτερο απ’ αυτό που επικαλείται στις τοποθετήσεις του. Μετά υπάρχουν τα τεκμήρια διαβίωσης και για όσους έχουν οικογένεια – σπίτι – αυτοκίνητο το λιγότερο φορολογητέο εισόδημα είναι 12.000 €, μεγαλύτερο δηλαδή το φορολογητέο τεκμαρτό από το αφορολόγητο. Για να προσθέσουμε εδώ και το τέλος επιτηδεύματος και το κοστολόγιο με την τήρηση βιβλίων που ξεπερνάει τα 1000 €. Επίσης για όποιον ξεπεράσει τα 12.000 € από συνδεδεμένες – εξισωτικές  και το «πρασίνισμα» του τσεκ και εκεί  θα φορολογηθεί το επιπλέον ποσό με 22%.  Επίσης δυσβάσταχτη θα είναι η φορολόγηση με 22%  των γεωργικών εισοδημάτων για τους συνταξιούχους αγρότες των 400 €, και τους ετεροεπαγγελματίες που προσπαθούν να κάνουν και ένα μεροκάματο, αφού τα 20, 30 ή 50 στρέμματα δεν φτάνουν για να ζήσουν.

Για το ασφαλιστικό θα πληρώσουμε από φέτος με συντελεστή 21,2% επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος, με κατώτερο ποσό πληρωμής τα 1044 € και 87 € ανά μήνα και ας έχουμε μηδενικό εισόδημα, ενώ έως πριν ένα χρόνο στην κατώτερη κατηγορία πληρώναμε λιγότερο από 800 € το χρόνο. Το 2022 το κατώτερο ποσό θα φτάσει τα 1339 € και ανά μήνα 112 €. Ένας που έχει τώρα καθαρά εισοδήματα 10.000 € θα πληρώνει 2.120 € για το 2017 και 2.720 € το 2022, και ανά μήνα: 177 € το 2017 και  227 € το 2022. Να κατανοήσουμε επίσης πως  όταν  τώρα το 50% των αγροτοκτηνοτρόφων δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ασφαλιστικές εισφορές, τι θα γίνει με τον διπλασιασμό – τριπλασιασμό τους.

Να προσθέσουμε τον ΕΝΦΙΑ που θα ονομαστεί  περιουσιολόγιο  και θα αυξηθούν κατακόρυφα τα χαράτσια; Να προσθέσουμε το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής; ΦΠΑ – Πετρέλαιο – Ρεύμα – Εφόδια – Ζωοτροφές κλπ ; Τις τιμές, που δεν υπάρχουν στα προϊόντα για αρκετούς μήνες, ή είναι πολύ χαμηλές, ή ότι είμαστε απροστάτευτοι στα «κανόνια» που βαράνε οι επιχειρήσεις; Τον ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει και μόνο ως ανταποδοτικός φορομπηχτικός μηχανισμός δουλεύει; Και πολλά άλλα ζητήματα που έχουμε στα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης.

Συνεπώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι κατακτήθηκε, μόνο με τον αγώνα έγινε. Το μόνο που ζητάμε, σ’ αυτή τη φάση, είναι να μην μας πάρουν και άλλα. Να μην εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Θέλουμε να μείνουμε στα χωριά μας, να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας.

Να μην τους επιτρέψουμε να μας εξαθλιώσουν, να μας ξεκληρίσουν. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης γι’ αυτό όλοι την Πέμπτη 26 Γενάρη να στήσουμε το δικό μας μπλόκο, μαζί με τους αγρότες από τη Λάρισα και τα Τρίκαλα στη Νίκαια.

Για το Δ.Σ. του Α.Σ. Γραμματικού

Γ. ΤΣΙΟΥΤΡΑΣ - ΗΛ. ΚΑΡΑΜΟΥΛΑΣ

 

Συμπαράσταση από τον Εμπορικό Σύλλογο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας θέλει να εκφράσει τη συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι βιώνουμε τα ίδια προβλήματα: συνάδελφοι κλείνουν τα μαγαζιά τους, συνταξιοδοτούνται με πολύ χαμηλότερες συντάξεις με σχέση με τις εισφορές που αποδίδουν, ενώ παράλληλα στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Από τη Διοίκηση του Συλλόγου

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΣ

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή .

Συνάδελφοι αγρότες ο μόνος δρόμος που έμεινε για να αλλάξει η αντιαγροτική πολιτική της συγκυβέρνησης Σύριζα Ανελ είναι ο δρόμος του αγώνα .

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και αφορούν την επιβίωση μας.

Η σημερινή πολιτική οδηγεί στην συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια και μας αναγκάζει να εγκαταλείψουμε της καλλιέργειες μας. Η αύξηση του συντελεστή της φορολογίας από το 13% στο 22%του εισοδήματος , το τέλος επιτηδεύματος ,ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών ,η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια μας οδηγούν εν γνώση τους να εγκαταλείψουμε τη γη μας .Κοινά είναι τα προβλήματα όλων των αγροτών . Ως αμπελουργοί από 1/1/2016 δεχτήκαμε ένα ακόμα μέτρο που οδηγεί την αμπελοκαλλιέργεια στην εγκατάλειψη , την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης 20 λεπτά / λίτρο στο κρασί χωρίς μάλιστα να το ζητήσουν οι δανειστές. Από τα 600 εκ. ευρώ που ευελπιστούσε να εισπράξει η κυβέρνηση είσπραξε μόνο το ένα πέμπτο. Η κυβέρνηση με την επιβολή αυτού του φόρου πέτυχε να κυκλοφορούν στην αγορά πολλά κρασιά αμφιβόλου ποιότητας σε βάρος των καταναλωτών με παράλληλη αύξηση της φοροδιαφυγής .

Από 1/1/2017 δεν επιδοτούνται οι νέες φυτεύσεις αμπέλων. Ποιος αμπελουργός σήμερα θα φυτεύσει αμπέλι όταν το κόστος φύτευσης ξεπερνά τα 1200 ευρώ το στρέμμα ενώ θα εισπράξει μετά από 4 χρόνια .

Για τον λόγο αυτό και το Το ΔΣ του Διόνυσου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στης κινητοποιήσεις που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων . Κοινά είναι τα προβλήματα κοινός και ο αγώνας.

Ο διευθυντής

Σκαμαγκούλης Θωμάς

ο πρόεδρος

Γκαζούνης Φώτης

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,

ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Οι Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας, Καλλιθήρου (Σέκλιζας), και η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου Καρδίτσας, μέλη της ΟΓΕ, συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, ετοιμάζονται να βγουν ξανά στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα σε όλη τη χώρα, για να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες της Καρδίτσας που πρωτοστατούν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς μας στήνοντας το μαζικό μπλόκο της Νίκαιας.

Στο στόχαστρο της πάλης τους βρίσκονται η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, τα μέτρα που εφαρμόζουν στo πλαίσιo της νέας ΚΑΠ και των μνημονίων διαρκείας, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Αντίπαλοι της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς είναι οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο της, κερδοσκοπούν σε βάρος της αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Οι τράπεζες που με τα υψηλά επιτόκια και πανωτόκια της «πίνουν το αίμα»

Tα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών αφορούν και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης μας.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στις γυναίκες της υπαίθρου μας, που η πλειοψηφία τους είναι άνεργες, συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης ή εποχιακά εργαζόμενες. Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής-αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων.

Γυναίκα της υπαίθρου της Καρδίτσας,

Απέναντι στον «σκληρό» κοινωνικό αποκλεισμό, το κλείσιμο και την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά μας, τις τεράστιες ελλείψεις σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, την ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις δικές σου πλάτες τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ...

ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Η απειλή του αφανισμού σου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια και παυσίπονα, με διάφορα ψευτοπακέτα αποζημιώσεων ή προγράμματα επιχειρηματικότητας, αλλά ούτε και με προτάσεις για διαχειριστικές αλλαγές στη νέα ΚΑΠ.

Με την οργάνωση στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών, της Καρδίτσας και Καλλιθήρου και στην ομάδα Γυναικών Ταμασίου, μπορούμε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους υπερασπιστές τους.