Πρώτη ημερίδα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση του ΕΠΑΛ Παλαμά

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 10:01

Στην κατάμεστη , από μαθητές , γονείς  , εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Παλαμά και κηδεμόνες μαθητών του Γυμνασίου Παλαμά, αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δήμου Παλαμά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Απριλίουημερίδαμε θέμα  την «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση» 

Την εκδήλωση διοργάνωσε το 1ο ΕΠΑΛ Παλαμά και το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Παλαμά ΠΕ06 Αθανασία Κρικώνη .

Η κυρία Κρικώνη άνοιξε την ημερίδα  με κύριο θέμα την ενημέρωση των παρευρισκόμενων σχετικά με την λειτουργία των ΕΠΑΛ , τις επιλογές που έχουν οι μαθητές των ΕπαγγελματικώνΛυκείων και αναφέρθηκε στους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν .

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η κυρία Σμυρνιώτη Βαΐα εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Μουζακίου και υπεύθυνη της Μαθητείας . Η κυρία Σμυρνιώτη ανέλυσε τον επιτυχημένο θεσμό της μαθητείας που λειτουργεί στα ΕΠΑΛ και που έχει δώσει ώθηση στη στην γενικότερη λειτουργία των ΕΠΑΛ , αλλά και στην άμεση σύνδεση αυτών με την αγορά εργασίας .

Τρίτος ομιλητής της ημερίδας ήταν ο κύριος Θεόδωρος Μπαλωμένος , διευθυντής του Πειραματικού Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Καρδίτσας . Ο κύριος Μπαλωμένος  ανέλυσε την δομή  και την λειτουργία των ΙΕΚ , καθώς επίσης και  τις επιλογές – ευκαιρίες  που δίνει η μετα-λυκειακή Εκπαίδευση στους αποφοίτους στην αγορά εργασίας.

Την αποφώνηση  της εκδήλωση έκανε ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Παλαμά Τσιάμαλος Παντελής , όπου αναφέρθηκε στις διαφορές των Επαγγελματικών Λυκείωνμε τους υπόλοιπους τύπους Λυκείων , αλλά και στην μεγάλη συμβολή των Επαγγελματικών Λυκείων στην στελέχωση των τοπικών και όχι μόνο επιχειρήσεων από αποφοίτους των ΕΠΑΛ .

Η ημερίδα ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς μαθητές και κηδεμόνες παρακολούθησαν όλες τις παρουσιάσεις με μεγάλη προσοχή και ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Τέλος ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Παλαμά θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όσους παρευρέθηκαν στην ημερίδα και ενημερώθηκαν για θέματαΕπαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης