Δημιουργία Συμπεριληπτικής Χορωδίας στην Καρδίτσα – Θεσσαλία με χορωδούς άτομα με αναπηρία όρασης και μη

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 10:31

Πρόσκληση για υποψηφίους Χορωδούς

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, που έχει έδρα την Καρδίτσα προχωρά στη δημιουργία συμπεριληπτικής Χορωδίας με χορωδούς με και χωρίς αναπηρία όρασης , στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος χορωδοί από τη Θεσσαλία και από όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο Νίκο Ευθυμιάδη , τ. Διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων και Πρόεδρο του Συλλόγου οι «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων» , που έχει έδρα τα Τρίκαλα.

Η συμπεριληπτική αυτή Χορωδία έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε σημαντικά δίκτυα Πολιτισμού και Χορωδιακής Πρακτικής μαζί με συνεργαζόμενους φορείς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας από την Θεσσαλία και την Ελλάδα σε συνεργασία με φορείς από την Ευρώπη , (την Vued'Ensemble από Στρασβούργο, Γαλλία και τηSyriBluαπό τα Τίρανα , Αλβανία,που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «VisuallyInclusiveChoirs – VIC»), προσκαλεί Χορωδούς, βλέποντες και με προβλήματα όρασης. , (όσοι ήδη τραγουδούν σεκάποια Xορωδία, ή όσοι σκοπεύουν να λάβουν για πρώτη  φορά  πιο ενεργό μέρος σε αυτό το μουσικό είδος) από όλη την Ελλάδα– να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε αυτό το πρόγραμμα.

Συνολικά θα επιλεγούν 6 τραγουδιστές, τρεις(3) βλέποντες και  τρεις(3) με προβλήματα όρασης, που θα επιλεγούν από το Νίκο Ευθυμιάδη  ,μετά από μια συνεδρία ακρόασης.

Στο πρόγραμμαVIC (VisuallyInclusiveChoirs) συμμετέχουν τρείς φορείς ο καθένας με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ πολιτιστικών δομών ,που εμπλέκονται στον τομέα του χορωδιακού τραγουδιού.

Οι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνεργάζονται τόσο με βλέποντες Χορωδούς όσο και μη βλέποντες ή με προβλήματα όρασης Χορωδούς από την Ελλάδα , την Αλβανία και τη Γαλλία.

 Η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνικών τραγουδιού και διεύθυνσης σε άτομα με προβλήματα όρασης, ανταλλαγής χορωδιακών προγραμμάτων και επίσκεψης μεταξύ τους, συναυλιών και συμμετοχής σε χορωδιακά φεστιβάλ και εκδηλώσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του προγράμματος. Το πρόγραμμα θα συγκεντρώσει Χορωδούς με προβλήματα όρασης και χωρίς προβλήματα όρασης από διαφορετικές πολιτιστικές, κοινωνικές, οικονομικές και γεωγραφικές καταβολές και με διαφορετικές οπτικές δυνατότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι από τη Θεσσαλία και την Ελλάδα για  να συμμετάσχουν στη Χορωδία, ηλικίας έως55ετών μπορούν να στείλουν αιτήσεις ή να απευθυνθούν τηλεφωνικά στις ακόλουθες διευθύνσειςηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για συμμετέχοντες από τη Θεσσαλία και την Ελλάδα.

Για πληροφοριακό υλικό και ενημερωτικά έντυπα μπορείτε να ενημερωθείτε (στα αγγλικά, αλβανικά, γαλλικά και ελληνικά) από τις ακόλουθες ιστοσελίδες:

http://www.syriblu.com/

https://www.vue-densemble.com/

http://festivalofkarditsa.blogspot.com/ ή να απευθυνθείτε στην Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας στην Καρδίτσα και στη διεύθυνση Κολοκοτρώνη 38  & Ύδρας, 43131 Καρδίτσα, τηλ: 2441075440,6944442532.

Oι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 30 Απριλίου 2023.

Οι Χορωδοί που θα επιλεγούν από κάθε έναν από τους τρεις συμμετέχοντες φορείς θα ερμηνεύσουν τόσο το δικό τους χορωδιακό πρόγραμμα όσο και συνθέσεις που θα ερμηνευθούν από όλους τους Χορωδούς μαζί σε μια μεγάλη χορωδιακή ομάδα, ως κοινά τραγούδια.

Η πρώτη συγκέντρωση όλων των συμμετεχόντων έχει προγραμματιστεί στα Τίρανα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. το δεύτερο στο Στρασβούργο αρχές Οκτωβρίου και το τρίτο στην Καρδίτσα στις αρχές Δεκεμβρίου 2023.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες/οι από την Καρδίτσα, Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Πανελλήνιας ΟμοσπονδίαςΧορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και στα τηλέφωνα της Καρδίτσας : 2441075440, 2441021970 και σταe-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο κινητό του Προέδρου Νίκου Ευθυμιάδη : τηλ. 6944442532.