Διάκριση για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Παλαμά στον διαγωνισμό της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ»

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 10:49

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΠΑΛΑΜΑ για δεύτερη συνεχή χρονιά, συμμετέχει στον διαγωνισμό της Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν φέτος 3.007 παιδιά από 168 σχολεία όλης της χώρας ξεπερνώντας κατά 28% την περσινή συμμετοχή. Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται με την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται σε 15 χώρες.Είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου. Διοργανώνεται με την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται σε τρεις εθνικούς γύρους και έναν διεθνή:

Σχολικός γύρος: Οργανώνεται στο επίπεδο της σχολικής μονάδας από τον υπεύθυνο καθηγητή με την στήριξη της ομάδας της Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Περιφερειακός γύρος: Οργανώνεται σε περιφερειακό επίπεδο είτε με τη φυσική παρουσία των διαγωνιζομένων, είτε διαδικτυακά με το ίδιο σύστημα που διεξάγεται ο σχολικός γύρος.

Τελικός: Οργανώνεται από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης στην Αθήνα.

Διεθνής τελικός: Οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδαςπου διοργανώνει το τσεχικό Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV) και διεξάγεται στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Συνολικά 13 μαθητές της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκρίθηκαν στον Περιφερειακό γύρο, εκ των οποίων, έξι (6) μαθητές προέρχονται από το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΠΑΛΑΜΑ. Συγκεκριμένα οι μαθητές: Τσιούκα Αθανασία-Μαρία, Πατούνη Κέλλυ, Κατσιαούνου Ζωή-Ειρήνη, Γιώτα Ηλιάνα- Σπυριδούλα, Κατσιαούνου Ελένη-Άρτεμις και Τσιάπουλας Δημήτριος. Επιπλέον η μαθήτρια Τσιούκα Αθανασία-Μαρία προκρίθηκε στον Τελικό. Συντονιστές καθηγητές ο Δουλγεράκης Μιχαήλ και η Καλογεροπούλου Αικατερίνη.

Ο Διευθυντής του 1ουΕΠΑ.Λ. Παλαμά, καθώς και ο σύλλογος διδασκόντων συγχαίρουν τους παραπάνω μαθητές για την πρόκρισή τους στον Περιφερειακό γύρο και εύχονται καλή επιτυχία στην μαθήτρια Τσιούκα Αθανασία-Μαρία για την συμμετοχή της στον Τελικό.