Συμμετοχή του 2ου Δημ. Σχ. Καρδίτσας στην ετήσια εκδήλωση Φυσικών Επιστημών

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 11:50

Την Πέμπτη 4-5-2023 το 2οΔημ. Σχ. Καρδίτσας συμμετείχε στην 14η ετήσια εκδήλωση των Φυσικών Επιστημών στον χώρο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου της πόλης μας.

Η θεματολογία της εκδήλωσης αφορούσε νέες τεχνολογίες και παιχνίδια με τις φυσικές επιστήμες.                                                                                                    Στην εκδήλωση οι μαθητές της Ε΄τάξης παρουσίασαν το πείραμα <<Αγωγοί και μονωτές>>.

Με ένα αυτοσχέδιο αγωγιμόμετρο θέλησαν να δείξουν πώς γίνεται η μεταφορά ηλεκτρονίων μεταξύ δύο σωμάτων,  καθώς και την κίνηση ελεύθερων ηλεκτρονίων μέσα σ’ ένα σώμα.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν διάφορα υλικά κατασκευάζοντας ηλεκτρικό κύκλωμα, παρεμβάλλοντας σ’ αυτό  αντικείμενα, δείχνοντας έτσι ποια από αυτά λειτουργούν ως αγωγοί και ποια ως μονωτές.

 Η χαρά και ο ενθουσιασμός των μαθητών της Ε΄τάξης του σχολείου μας ήταν μεγάλη,καθώς πραγματοποίησαν με επιτυχία το πείραμά τους. Συζήτησαν με τον Δ/ντή της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Γκόλτσο Κων/νο, τον κ.Μπότα Αθανάσιο σύμβουλο της σχολικής μας  περιφέρειας, την κα. Καριντζιά Μαρίαπροϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της δ/νσης, τον κ.Γκάτση  Άρη υπεύθυνο του Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας και απάντησαν σε απορίες των παρευρισκόμενων.

 Ένιωσαν ιδιαίτερη ικανοποίηση,γιατί μέσα από μία βιωματική δράση δίδαξαν τις έννοιες αγωγοί και μονωτές σε μικρούς και μεγάλους.