Η Καρδίτσα γιόρτασε την ημέρα της λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 11:45

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας γιορτάστηκε την Τρίτη 9 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η ημέρα της λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της ημέρας της λήξης του Β Παγκοσμίου πολέμου στην πόλη της Καρδίτσας και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό ναό της πόλης Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο Εορτασμός ξεκίνησε τέλεση της δοξολογίας, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Νίκος Βλάχος, Φιλόλογος και Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων Ιστορίας, Ν. Καρδίτσας.

Ο κ. Βλάχος, χαρακτήρισε την ημέρα του εορτασμού ως μέρα μνήμης και τιμής στους μαχόμενου και πεσόντες του πολέμου.

«Εκείνους που αγωνίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας. Εκείνους γιορτάζουμε και τιμάμε σήμερα συνέχισε »..

Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο προ του Ηρώου των πεσόντων χώρο και τιμητική κατάθεση στεφάνων.

Την κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Αναγνωστόπουλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Απ. Περιστέρης ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Στ. Θεολόγης, ο Υποδιοικητής του ΚΕΣΝ κ Γ. Μπίτσιος, ο Αναπληρωτής Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καρδίτσας Αντιπύραρχος Στ. Φούκας, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού κ. Π. Καραΐσκος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Σκρέτας

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Καραγιάννης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Ρογγανάκη, ο Δ/ντης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κων. Ζαχαρής, και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρ. Καριντζιά. Το παρόν επίσης έδωσαν και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους συνοδούς καθηγητές τους, καθώς και η Φιλαρμονική Καρδίτσας η οποία συνόδεψε μουσικά την εορταστική εκδήλωση μνήμης και τιμής.

Έπειτα από την κατάθεση των στεφάνων, ακολούθησε ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη φόρου τιμής στους πεσόντες, αλλά και ο Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου.