Το τμήμα πληροφορικής του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας στην Αλήθεια

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 11:56

Μία ακόμη εποικοδομητική εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εφημερίδας Αλήθειας από καθηγητές και μαθητές της Γ’ Τάξης  του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας.

Το απόγευμα της Παρασκευής 5 Μαΐου ο εκδότης της Εφημερίδας Αλήθειας κ. Γιώργος Αμβροσίου υποδέχτηκε στα γραφεία της εφημερίδας τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Τάξης του τμήματος Γ’ Πληροφορικής του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας. Τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγητές του σχολείου, κ. Δημήτρης Κατσιγιαννόπουλος και κ. Βαγγέλης Ιωάννου.

Τους μαθητές μύησε στον κόσμο της δημοσιογραφίας ο κ. Αμβροσίου μεταφέροντας τους τις γνώσεις του, καθώς και προσωπικά του βιώματα από την εμπειρία του πάνω στο αντικείμενο της δημοσιογραφικής έρευνας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές γνώρισαν αρχικά κάποια πράγματα για την ιστορία της εφημερίδας Αλήθειας, για τη διαδικασία της συγκέντρωσης και της διεξαγωγής ειδήσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο πλαίσιο, για την εγκυρότητα η οποία απαιτείται πριν δημοσιοποιηθεί η οποιαδήποτε είδηση στο κοινό, καθώς και για τη διαδικασία της δημοσίευσης ειδήσεων τόσο στο γραπτό έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο της εφημερίδας.

Ακολούθησε μία σειρά από ερωτήσεις των μαθητών και των καθηγητών, οι οποίες απαντήθηκαν όλες από τον εκδότη της Αλήθειας κ. Γιώργο Αμβροσίου, ενώ στο τέλος ως ενθύμιο αυτής της εκπαιδευτικής συνάντησης, δόθηκε στον καθένα ξεχωριστά και από ένα έντυπο της τελευταίας έκδοσης της εφημερίδας.

Να σημειωθεί, πως στο πρόσφατο παρελθόν η Αλήθεια είχε υποδεχθεί στα γραφεία της και τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας.