«Με Κώστα Λειβαδά και Ανδριάνα Μπάμπαλη η έναρξη του 39ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας»

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 11:38

Με το αγαπημένο μουσικό δίδυμο Κώστα Λειβαδά και Ανδριάνας Μπάμπαλη θα ανοίξει η αυλαία του 39ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας την Πέμπτη 14 Μαρτίου, και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, δίνοντας το σύνθημα να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού.

 Το Φεστιβάλ (που θα ολοκληρωθεί στις 23/3) διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, με αγαπημένα τραγούδια στις «αποσκευές» τους  και με πιο  πρόσφατη  τη συνεργασία τους στο τραγούδι – ντουέτο "Αν εμείς χωρίσουμε" που περιλαμβάνεται στον νέο δίσκο του Κώστα Λειβαδά με τίτλο «Περιοδεία εντός», αλλά και το τραγούδι «Όσο πάει» από την σειρά της ΕΡΤ «Τρίτος όροφος» θα εμφανιστούν στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, σε μια πανηγυρική τελετή έναρξης.

 Από το "Μοίρα μου έγινες" και το "Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου" μέχρι το "Δεν είναι αργά" και το "Spell" και από το "Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θεά", το "Σαν να μη πέρασε μια μέρα" και το "Για να σε συναντήσω" ως το "Η επίμονη σου", το "Είναι εντάξει μαζί μου" και τα "Παιδιά των δρόμων", η γιορτή και το τραγούδι δεν σταματούν από την αρχή ως το τέλος.

 Ο Κώστας και η Ανδριάνα, συμπληρώνουν 18 συνεχόμενα χρόνια που εμφανίζονται και ηχογραφούν μαζί και από τις παραστάσεις του καλοκαιριού αισθάνονται πως ένας νέος κύκλος ανοίγει! 

 Με αυτόν τον υπέροχο μουσικό τρόπο θα ξεκινήσει το Φεστιβάλ και από την Πέμπτη 15 Μαρτίου θα πάρει σκυτάλη το διαγωνιστικό μέρος.

Η Κριτική Επιτροπή

 Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης θα αναλάβει η Κριτική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τον ηθοποιό Γιώργο Σουξέ, την ηθοποιό Γεωργία Ζώη, το συνθέτη Παναγιώτη Καλατζόπουλο, το σκηνοθέτη Νίκο Χατζηπαππά και τη χορογράφο Κάλλια Θεοδοσιάδη.

Τα Βραβεία

Τα Βραβεία που θα απονεμηθούν είναι:

 1) Α΄ Παράστασης 

 2) Β΄ Παράστασης 

 3) Γ΄ Παράστασης 

 4) Πρωτότυπης παράστασης

 5) Πρωτοποριακής παράστασης  

 6) Α΄ Εικαστικού συνόλου - Τάσος Ζωγράφος

 7) Β΄ Εικαστικού συνόλου 

 8) Μουσικού συνόλου 

 9) Ηχητικής επένδυσης  

Επίσης, θα αποδοθεί το Βραβείο Κοινού.

Τιμητικά αφιερώματα, σεμινάρια και παράλληλες

 Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει, επίσης, τιμητικά αφιερώματα σε σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Τέχνης που, μαζί και με τη μεγάλη έκπληξη που αφορά στον καλλιτέχνη που θα συμμετάσχει στην Τελετή Λήξης, θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

 Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν δωρεάν επιμορφωτικές συναντήσεις, ανοιχτές στο κοινό της Καρδίτσας, με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και λοιπούς προσκεκλημένους που θα μιλήσουν για την Τέχνη τους τόσο σε ενήλικο κοινό, όσο και σε μαθητές.

Δεν θα λείψουν οι δράσεις και για τα παιδιά, μέσα από θεατρικά παιχνίδια και άλλα δρώμενα.

 Για δέκα ημέρες, η Καρδίτσα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος  με μια διοργάνωση αντάξια του κύρους του θεσμού που είναι ο μακροβιότερος στο είδος του.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ, ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ