Καθήλωσαν με την ερμηνεία τους οι Ούβε Μάτσκε και Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε στο ρεσιτάλ τους στο Μουσικό Σχολείο

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 19:26

Μοναδικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις σε έργα υψηλών τεχνικών και εκφραστικών απαιτήσεων και ένα κοινό που μίλησε με το παρατεταμένο χειροκρότημά του

 Όσοι παρευρεθήκαμε στο ρεσιτάλ του τέως καθηγητή της ειδίκευσης πιάνου του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ούβε Μάτσκε και της βιολονίστας κόρης του κ. Δανάης Παπαματθαίου – Μάτσκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έργα διακεκριμένων συνθετών της κλασικής και ρομαντικής εποχής σε μια μουσική πανδαισία που καθήλωσε το ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου του Μουσικού Σχολείου οι δύο σολίστες ανέδειξαν με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους τις ιδιαίτερες τεχνικές και ερμηνευτικές απαιτήσεις των έργων που παρουσιάστηκαν.

Στο α’ μέρος ο κ. Μάτσκε ερμήνευσε την πασίγνωστη Σονάτα του Σεληνόφωτος του L. v. Beethoven και το Venezia e Napoli του F. Liszt. Στο β’ μέρος απολαύσαμε την καταπληκτική Symphonie Espagnole του E. Lalo για βιολί και ορχήστρα (μεταγραφή για πιάνο) ενώ στο τέλος και μετά το παρατεταμένο χειροκρότημα, οι δύο σολίστ ερμήνευσαν ακόμη δύο έργα. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, αποδείχτηκε ότι η πόλη μας δεν διαθέτει την αίθουσα συναυλιών που θα μπορούσε να φιλοξενήσει εκδηλώσεις τέτοιου επιπέδου, κάτι που τονίστηκε και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, όσο και από το κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία. Ο κ. Μάτσκε επισκέφτηκε την πόλη μας και το 2018 ως προσκεκλημένος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου και πραγματοποίησε συναυλία και σεμινάριο πιάνου σε μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου. Χορηγοί της συναυλίας ήταν οι: Αλεξανδρής sport, emfialosis.gr Μιχάλης Σιώκος, Enorasis Οπτικά Νικολάου – Μπρουζούκη, Εφημερίδα Η Αλήθεια Γ. Αμβροσίου, Ζάχος βιβλιοχαρτοπωλείο, Κρίνος Νυφικά – Είδη γάμου, Οπτικός Οίκος Μακρή, Roptron music cafe και Τσιαμαντάς Αλ. Εμπόριο Ανταλλακτικών αυτοκινήτου, καθώς και όσους χορηγούς ακόμη δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθεί το όνομά τους.