Στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, 20 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 19:33

στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων για την ανάδειξη του νοήματος και της αξίας της ελληνικής γλώσσας, ως μήτρας γλωσσών και πολιτισμού.

Μαθητές και μαθήτριες, αλλά και εκπαιδευτικοί του σχολείου επιχείρησαν ένα ταξίδι στο χρόνο, παρακολούθησαν την εξέλιξη της γλώσσας μας, θυμήθηκαν τις διαδρομές και τους κύριους σταθμούς της, από την αριστοτεχνικά σφυρηλατημένη γλώσσα του Ομήρου, μέχρι τη μαγική γλώσσα των ποιητικών συμβόλων του 21ου αιώνα και αναγνώρισαν την αξία ενός οργάνου επικοινωνίας και πολιτισμού, έτσι όπως την έπλασε αρχικά ο Όμηρος και την απογείωσαν οι μεγάλοι τραγικοί και ρήτορες, την επικοινώνησαν τα δημοτικά μας τραγούδια, τη δόξασε ο Παπαδιαμάντης, την έλουσε με φως ο Ελύτης. Τέλος, μαθήτριες του σχολείου απέδωσαν με συγκινητικό τρόπο ποιήματα της κ. Γεωργίας Γιώτα, η οποία προσεκλήθη ως κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, με την επιστημονική της ιδιότητα ως Φιλολόγου και συγγραφέα, από το Διευθυντή του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας, κ. Μιλτιάδη Νικολακάκο και το Σύλλογο Διδασκόντων.