Παρουσίαση του βιβλίου «Ιαχές και Ψίθυροι»

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 11:07

του πολυβραβευμένου Συγγραφέα και Φιλολόγου , Βαγγέλη Ντελή

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολυχώρου όπου ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων στεγάζει τις δράσεις του πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 3 Μαρτίου η παρουσίαση του βιβλίου «Ιαχές και  Ψίθυροι»  του πολυβραβευμένου Συγγραφέα και Φιλολόγου , Βαγγέλη Ντελή από τη Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Χαιρετισμό του Δημάρχου Σοφάδων , Δημοσθένη Κατσή, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία και το έργο του Συλλόγου μέσα στο χρόνο και την προσφορά του στην κοινωνία των Σοφάδων. Δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται συμπαραστάτης στις δράσεις του για το καλό του τόπου.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Συγγραφέας – Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάννος ,ο οποίος ξεδίπλωσε την ιστορία του βιβλίου συνδέοντάς την με τα τραυματικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα μας , αλλά και την περιοχή μας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Για το πλαίσιο της ανάδειξης του γεγονότος από την τοπική κοινωνία μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας , Βασίλης Τσαντήλας ο οποίος θύμισε στο κοινό το μνημείο που έχει ανεγερθεί στην είσοδο του οικισμού Νεράιδα στη μνήμη των Ιταλών της Μεραρχίας Πινερόλο.

Ο ίδιος ο συγγραφέας παρουσίασε σημαντικά στοιχεία της έρευνάς του για το θέμα, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε , αλλά και τη γοητεία της συγγραφής. Αναφέρθηκε στην πορεία των γεγονότων και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των ηρώων του αναδεικνύοντας την σπάνια στιγμή στη Παγκόσμια Ιστορία όπου ο θύτης γίνεται θύμα και η καλοσύνη των απλών ανθρώπων της υπαίθρου μεγαλουργεί. Αποσπάσματα του βιβλίου απέδωσε μοναδικά γεμίζοντας το χώρο με τη φωνή του ο Βασίλης Ντούλιας.

Την παρουσίαση συντόνισε η Φιλόλογος Κατερίνα Σταθοπούλου.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο τ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ. και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Κώστας Τσιάρας και η Βουλευτής Ν.Δ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Ευχαριστούμε τον κ. Βαγγέλη Παπαβασιλείου για τη livestreaming μετάδοση της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σοφάδων, Δημοσθένης Κατσής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων, Βασίλης Αγγελόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Σοφάδων , Χρήστος Κατσαντώνης και Βασίλης Φαλούτσος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Ιωάννα Ποδηματά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σοφάδων, Χρήστος Μαρκατσέλας και η Σύμβουλος Τ.Κ., Βάσω Μπούκη.