«Ομιλία για τα ΄΄Κεντρικά σημεία της Ιστορίας του Ελληνισμού΄΄ με την καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου»

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 09:45

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Ν. Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Κεντρικά σημεία της Ιστορίας του Ελληνισμού» με ομιλήτρια την Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου, και ώρα 18:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Κιέριον.

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για το θέμα που θα αναπτυχθεί όσο και για την ίδια την ομιλήτρια που είναι μια διακεκριμένη  επιστήμονας και οι ομιλίες πάντα καθηλώνουν το κοινό.

Βιογραφικό Μαρίας Ευθυμίου

Η Μαρία Ευθυμίου είναι ιστορικός και καθηγήτρια πανεπιστημίου, ερευνήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας, συγγραφέας ιστορικών βιβλίων, επιμελήτρια και συνεργάτης συλλογικών έργων και αρθρογράφος στην Ελληνική, Γαλλική και Αγγλική γλώσσα. Είναι βραβευμένη με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας.

Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών της εισήλθε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 1977 και κατόπιν πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Το 1984 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή. Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, τουρκικά και αλβανικά.

Από το 1977 μέχρι το 1979 διετέλεσε ερευνήτρια στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και από το 1981 διδάσκει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακόμη έχει συγγράψει βιβλία ιστορικού περιεχομένου, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή συλλογικών έργων και έχει παρουσιάσει δεκάδες άρθρα και συμβολές σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά Ιστορίας.

Από το 2006 πραγματοποιεί διαλέξεις ελληνικής και παγκόσμιας Ιστορίας ανά την Ελλάδα.

Το 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας.