Τίμησαν τον κ.κ. Τιμόθεο...

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 18:59

Κλήρος, λαός, μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα και τοπικοί άρχοντες, ευχήθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδο και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο για την εορτή του.

Λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 με αφορμή την εορτή του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Κατά τον Πανηγυρικό Όρθρο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ενώ ακολούθως τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του έχοντος τα πρεσβεία αρχιερωσύνης Σεβ. Μητροπολίτου Λάρισης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σύρου κ. Δωροθέου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλιού κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Λαγκαδά κ. Ιωάννου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του εορτάζοντος ποιμενάρχου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου

Για τον τιμώμενο Άγιο Απόστολο Τιμόθεο ομίλησε κατάλληλα ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε θερμά τους Αγίους Αρχιερείς για την χαρά της συλλειτουργίας στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας καθώς επίσης τον κλήρο και το λαό της Θεοσώστου Ιεράς Μητροπόλεως για τις ευχές και την αγάπη τους προς το πρόσωπο του Επισκόπου.

Κατά το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο παραβρέθηκαν και οι τοπικοί, πολιτικοί και στρατιωτικοί φορείς της Καρδίτσας τιμώντας έτσι τον πνευματικό τους πατέρα και ποιμενάρχη.

Διακρίναμε τον Βουλευτής Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλης, Τσιάκο, τον Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο, τον δήμαρχο Μουζακίου Γιώργο Κωτσό, τον δήμαρχο Σοφάδων Θάνο Σκάρλο, τον Δήμαρχο Αργιθέας Λάμπρο Τσιβόλα, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Κώστα Νούσιο, την πρώην βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα και άλλοι επίσημοι.