Σύγχρονη παιδική χαρά...

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 19:48

Αποκτούν οι μπόμπιρες των Σοφάδων μιας και στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου ολοκληρώνεται η κατασκευή μιας από τις ποιο σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές της χώρας...

Κι όμως είναι γεγονός. Η εποχή που στην πόλη των Σοφάδων τα παιδιά έπαιζα σε παιδικές χαρές τριτοκοσμικές με κίνδυνο της ζωής τους, έχει πλέον παρέλθει ανεπιστρεπτί. Σε λίγους μήνες – έως τις 30 Ιουνίου – θα παραδοθεί προς χρήση μια παιδική χαρά πρότυπο και βρίσκεται στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον υδατόπυργο.

Το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ Δ.Ε. ΣΟΦΑΔΩΝ» πρ/σμού δαπάνης 150.000,00 € , ανατέθηκε το 2016 και εκτελείται από την Κ/Ξ ΑΦΟΙ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ.

Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου

Η παιδική χαρά συνολικής έκτασης 720 μ2, βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο της Δ.Κ. Σοφάδων του Δ. Σοφάδων, νοτιοδυτικά του οικισμού και πλησίον του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου επί των οδών Αγ. Γεωργίου και Πίνδου γωνία.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καθώς όλες οι παιδικές χαρές πρέπει πλέον πιστοποιημένα να είναι σχεδιασμένες και να λειτουργούν με τρόπο ώστε να ψυχαγωγούν τα παιδιά χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία τους. Περιλαμβάνει σημαντικές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις και θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

1) την καθαίρεση και απομάκρυνση εξ ολοκλήρου των υφιστάμενων οργάνων παιδικής χαράς, του αστικού εξοπλισμού και της περίφραξης,

2) την τοποθέτηση εκ νέου πιστοποιημένων οργάνων σύμφωνα με τα πρότυπα του ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-1177 , κοινόχρηστου αστικού εξοπλισμού και ξύλινης περίφραξης,

3) την διαμόρφωση εν γένει του χώρου με κατασκευή πλακόστρωτης ζώνης όδευσης στο εσωτερικό της πλάτους 1,50 μ. με χονδρόπλακες ακανόνιστες, επένδυση του υφιστάμενου περιμετρικού χαμηλού τοιχείου περίφραξης με σχιστόπλακες ακανόνιστες, κατασκευή κιοσκιού εξαγωνικής κάτοψης στο κέντρο του χώρου προσιτό το ίδιο εύκολα και γρήγορα για όσους βρίσκονται στην παιδική χαρά, κατασκευή ράμπας στην είσοδο για εύκολη πρόσβαση από άτομα με ειδικές ανάγκες, κατασκευή χυτών δαπέδων ασφαλείας σε διάφορα πάχη και χρώματα εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των παιδιών σύμφωνα με τα κρίσιμα ύψη πτώσης των οργάνων και ένα εξαιρετικά αισθητικό αποτέλεσμα, πλήρωση με φυτική γη- εγκατάσταση χλοοτάπητα , φύτευση δέντρων και θάμνων, εγκατάσταση δικτύου άρδευσης του χώρου πρασίνου, εγκατάσταση ύδρευσης, αποχέτευσης ομβρίων υδάτων του χώρου και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού.

Στην συγκεκριμένη παιδική χαρά προβλέπεται η εγκατάσταση ενός τουλάχιστον οργάνου κατάλληλου για παιδιά με μειωμένη κινητικότητα και να είναι προσβάσιμη από ΑΜΕΑ.

Δηλώσεις Σκάρλου

Η ΑΛΗΘΕΙΑ συνάντησε στο πάρκο τον δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο όπου είχε μεταβεί με υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας για αυτοψία στο έργο.

Σε δηλώσεις μας είπε ότι αισθάνεται υπερήφανος που στην θητεία του θα έχει την χαρά να παραδώσει στους μικρούς φίλους της πόλης και της γύρω περιοχής μια παιδική χαρά πρότυπο και με όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Ο δήμος μας θέλει τα παιδιά μας να παίζουν με ασφάλεια και σε ένα καθαρό περιβάλλον και καταβάλει καθημερινά προσπάθειες για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης και όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Το κόστος με τις νέες προδιαγραφές είναι πλέον πολύ υψηλό και αυτό αποτελεί δυσκολέυει τον δήμο μας στην προσπάθειά του να φτιάξει σε όλα τα χωριά παιδικές χαρές σύγχρονες και ασφαλείς. Όμως, η προσπάθειά μας δεν σταματά και εκμεταλλευόμαστε όλες τις δικές μας δυνάμεις, αλλά και όποιο πρόγραμμα μπορούμε να ενταχθούμε προς την κατεύθυνση αυτή.