Παράγγειλαν pos οι παραγωγοί

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 09:31

Στα 500 ευρώ το κόστος για τις λαϊκές αγορές

Στα 500 ευρώ ανέρχεται περίπου το κόστος της αγοράς ενός POS και της εγκατάστασης του λογισμικού για τους παραγωγούς και μικροπωλητές λαϊκών αγορών από τους οποίους η συντριπτική πλειονότητα έχει ήδη παραγγείλει τη συσκευή.
Μέχρι και χθες έπρεπε οι παραγωγοί να έχουν προβεί τουλάχιστον στην παραγγελία, διαφορετικά ελλόχευε κίνδυνος να δεχτούν τσουχτερό πρόστιμο.
Και μπορεί οι παραγωγοί να θεωρούν πως το POS δεν έχει κάποια χρηστική αξία, καθώς οι συναλλαγές είναι των 50 λεπτών, του ενός ή δύο ευρώ, εντούτοις στον φόβο του προστίμου αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών κ. Απόστολος Τσακανίκας ανέφερε πως «η συντριπτική πλειονότητα των παραγωγών έχει προβεί ήδη στην παραγγελία του pos αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς οι τράπεζες δεν συνεργάζονται. Οι χρεώσεις είναι υπερβολικές και δεν είναι τόσο εύκολη η διασύνδεση του pos με τις ταμειακές μηχανές».
Για τους παραγωγούς το κόστος της εγκατάστασης είναι το πρώτο αγκάθι. Όπως είπε ο κ. Τσακανίκας «η συσκευή pos κοστίζει γύρω στα 250 ευρώ ενώ άλλα 250 ευρώ θα πρέπει αν διαθέσει ο παραγωγός και για την εγκατάσταση του λογισμικού. Έχουν βγει προσκλήσεις για το κουπόνι το οποίο έχει αξία κοντά στα 500 ευρώ. Βέβαια ο επαγγελματίας θα πρέπει να ξοδέψει αρκετές δεκάδες ευρώ για την κάρτα για το ίντερνετ. Επίσης μεγάλος βρόχος είναι τα ποσά από τις προμήθειες των τραπεζών».
Επίσης οι παραγωγοί είναι πολύ επιφυλακτικοί για την λειτουργικότητα του pos στη λαϊκή αγορά, καθώς οι συναλλαγές είναι με ελάχιστα χρήματα. «Κανένας καταναλωτής δεν μας έχει πει να πληρώσει με κάρτα στα pos» είπε ο κ. Τσακανίκας και πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερο wifi για να λειτουργεί σε οποιαδήποτε περιοχή γίνεται η λαϊκή αγορά το όλο σύστημα, διαφορετικά θα υπάρξουν προβλήματα
Μέχρι 28 Μαρτίου θα πρέπει οι συσκευές pos να είναι τοποθετημένες και διασυνδεδεμένες στους πάγκους των λαϊκών αγορών.