Αλλάζει Ιερέα το Νεοχώρι...

Αποχωρεί συνταξιοδοτούμενος ο π. Θωμάς Τσιούνης και τον διαδέχεται ο π. Γεώργιος Βακούλας...

Η Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, είναι μια ιστορική μέρα για το Νεοχώρι. Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμόθεου, θα εγκατασταθεί ο νέος Ιερέας π. Γεώργιος Βακούλας. Παράλληλα, θα αποσυρθεί μετά από 48 χρόνια ιεροσύνης ο π. Θωμάς Τσιούνης.

Ο π. Θωμάς είναι πλέον ένα ιστορικό πρόσωπο για το Νεοχώρι, μιας και μαζί του έχουμε συνδέσει τις χαρές μας και τις λύπες. Ο άνθρωπος αυτός με την περίσσια καλοσύνη του, στάθηκε κολώνα στο χωριό για δεκάδες χρόνια. Χειροτονήθηκε ιερέας στις 26 Μαρτίου 1970 από τον τότε μητροπολίτη Κωνσταντίνο και τοποθετήθηκε αρχικά στη Μούχα.

Τον θυμόμαστε για χρόνια να πηγαινοέρχεται με το γαϊδουράκι του μεταξύ Νεοχωρίου όπου έμενε η οικογένειά του και στη Μούχα. Στις 1η Απριλίου 1977 μετατέθηκε στο Λαμπερό όπου έμεινε 15 ολόκληρα χρόνια. Όταν αρρώστησε και παραιτήθηκε ο αγαπημένος μας ιερέας π. Γεώργιος Σακελλαρίου, η μητρόπολη μετέθεσε τον Παπά Θωμάς στο Νεοχώρι όπου από την 1η Μαρτίου 1992 έως και σήμερα, συμπλήρωσε συνολικά 26 χρόνια προσφοράς στο χωριό μας και την εκκλησία του Χριστού. Το Νεοχώρι με τις 7 εκκλησίες και τους πολλούς μαχαλάδες, ήθελε τον ιερέα να είναι πάντα σε εγρήγορση και π. Θωμάς ήταν πάντα δίπλα μας σε χαρές και λύπες. Το Νεοχώρι του οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ και του την απευθύνω σήμερα δημόσια.

Για πολλά – πολλά χρόνια, οι παπάδες στο Νεοχώρι ήταν πάντα από το χωριό μας. Να θυμηθούμε την ευγενική παρουσία του παπά Δημήτρη και μετά του Παπαγιώργη που είναι σήμερα ενταφιασμένοι στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Αν και έγιναν πολλές προσπάθειες, τελικά δεν βρέθηκε ένα παιδί από το χωριό μας που θα ήθελε να γίνει ιερέας και πλέον η μητρόπολη μας στέλνει ένα νέο ιερέα που μπορεί να μην είναι Νεοχωρίτης, αλλά να είναι σίγουρος ότι το χωριό θα τον αγαπήσει και θα τον κάνει να νιώσει ότι είναι ένας από εμάς.

Καλωσορίζουμε σήμερα στο χωριό μας τον π. Γεώργιο Βακούλα που με την επιστημονική του και θεολογική κατάρτιση, είμαι σίγουρος ότι θα μας κερδίσει όλους από την πρώτη στιγμή. Τον καλωσορίζουμε στο χωριό μας και να είναι σίγουρος ότι θα τον αγαπήσουμε και θα μας αγαπήσει.

Ευχαριστούμε τέλος τον σεβασμιότατο που φρόντισε να καλύψει άμεσα το κενό που αφήνει με την συνταξιοδότησή του ο π. Θωμάς και μάλιστα με έναν λαμπρό νέο και έναν άριστα καταρτισμένο ιερέα. Το Νεοχώρι έχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της μητροπόλεως μας μιας και εδώ έζησε ο Άγιος Σεραφείμ όταν ήταν θερινή έδρα της μητροπόλεως Φαναρίου και Νεοχωρίου. Εδώ βρίσκονται οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης που μαθαίνουμε ότι ο μητροπολίτης μας πασχίζει να τις ανακατασκευάσει εκ βάθρων και πλέον κάθε χρόνο θα είναι σε θέση να φιλοξενούν πολλά παιδιά από όλο το Νομό Καρδίτσας.

Σεβασμιότατε να είστε σίγουρος ότι οι συγχωριανοί μας θα αγκαλιάσουν τον νέο ιερέα και θα γίνουν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ανακατασκευής και λειτουργίας των κατασκηνώσεων. Επίσης, όλοι μαζί, θα ολοκληρώσουμε και τον νέο ναό που είναι αφιερωμένος στην Άγιο Σεραφείμ, κάτι που έλλειπε από το Νεοχώρι που θα έπρεπε πριν πολλά χρόνια να τιμήσει τον Άγιο που έζησε και αγάπησε το χωριό μας. Ποτέ όμως δεν είναι αργά.

Χρόνια πολλά και καλή σαρακοστή σε όλους και να μας έχει ο θεός καλά να γιορτάσουμε μαζί σε ένα μήνα την ανάσταση του Κυρίου.