Κόντρα Αντωνίου - Τσιαντή για τις κατασκηνώσεις της Νεράιδας στο Ράδιο Παλμός 104.2

Άστραψε και βρόντηξε στο Ράδιο Παλμός 104.2 ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Αντωνίου για το θέμα των κατασκηνώσεων Νεράιδας που ανέδειξε Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

Μιλώντας στον Γιώργο Μπανάτσα, ο κ. Αντωνίου ανέφερε:

"Προκύπτει μείζον θέμα για το δήμαρχο της Λίμνης Ν. Πλαστήρα κ. Δ. Τσιαντή". Ο κ. Αντωνίου είπε ότι έχει προκύψει θέμα από την ανάθεση που έκανε ο δήμαρχος ύψους 39.000 ευρω για συντήρηση των παιδικών κατασκηνώσεων Νεράιδας, Υποστήριξε ακόμη ότι ο δήμαρχος δεν είχε το δικαίωμα να κάνει ανάθεση σε ποσό τέτοιου ύψους και για το λόγο αυτό η σχετική ανάθεση απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη διοίκηση η οποία την θεώρησε παράνομη. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος προσέφυγε, όπως είπε ο κ. Αντωνίου, στην επιτροπή επίλυσης διαφορών (άρθρο 152) και εκεί επικαλέστηκε, για να δικαιολογήσει το έκτακτο της ανάθεσης, ότι έπρεπε άμεσα να γίνουν εργασίες συντήρησης σε ζημιές που προκλήθηκαν από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, επειδή η κατασκήνωση φιλοξενούσε παιδιά. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει καθώς όπως είναι γνωστό οι κατασκηνώσεις της Νεράιδας δεν λειτουργούν τα τελευταία 10 χρόνια και θα επαναλειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος. Πάντα κατά τον κ. Αντωνίου ο κ. Τσιαντής είπε συνειδητά ψέματα για να καλύψει το έκνομο των ενεργειών του.

Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί η επιτροπή στην οποία μετέχει και ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γ. Κωτσός ενέκρινε τη δαπάνη; Είναι αδύνατον, συμπλήρωσε, να μην γνώριζε ότι οι κατασκηνώσεις δεν λειτουργούσαν.

Στο Ράδιο Παλμός 104.2 απάντησε με δήλωση του ο Δήμαρχος Πλαστήρα κ. Δημ. Τσιαντής που έκανε λόγο για κακοπροαίρετη άσκηση αντιπολίτευσης από την πλευρά ορισμένων. Σε ότι αφορά τα πραγματικά περιστατικά υποστήριξε ότι προχώρησε σε ανάθεση γιατί οι ζημιές που είχε προκαλέσει η κακοκαιρία έχριζαν άμεσης επιδιόρθωσης καθώς αν ακολουθούνταν χρονοβόρες διαδικασίες, υπήρχε κίνδυνος οι ζημιές να καταστούν πολύ μεγαλύτερες έως και ανεπανόρθωτες.