Ένα μέτρο έφτασε το χιόνι...

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 20:53

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στα ορεινά, όπου στην λίμνη Πλαστήρα έφτασε το ένα μέτρο, ενώ στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου στην Αργιθέα, ξεπερνά το ενάμιση μέτρο.

Υπερχείλισε παραπόταμος Αυλάκι στο Δ.Δ. Μαγούλας με αποτέλεσμα να κατακλυστεί με νερό μια γέφυρα, ενώ πλημμύρισαν 1.500 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στα ορεινά, όπου στην λίμνη Πλαστήρα έφτασε το ένα μέτρο, ενώ στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου στην Αργιθέα, ξεπερνά το ενάμιση μέτρο.

Η κατάασταση στη Λίμνη Πλαστήρα είναι πρωτοφανή μιας και τόσο χιόνι είχε να δει πολλά χρόνια η περιοχή και αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στον τουρισμό μιας και έχουμε ακυρώσεις από επισκέπτες που ήταν να περάσουν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή, ενώ και η ζήτηση είναι επίσης περιορισμένη.

Την Παρασκευή επισκεύτηκε την περιοχή ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος για να δει από κοντά τα προβλήματα. Η περιφέρεια έχει κοντά στο Νεοχώρι σταθμό που εναποθέτει αλάτι και άλλα υλικά που είναι χρήσιμα για τον αποχιονισμό και είναι έτοιμη για όλα.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας δρόμος κλειστός στην περιοχή, όσον αφορά τις κεντρικές αρτηρίες που είναι υποχρέωση της περιφέρειας.

Μέσα στα χωριά την ευθύνη έχει ο Δήμος λίμνης Πλαστήρα.

Στην Αργιθέα, επίσης έπεσε πολύ χιόνι, αλλά όλες οι αρτηρίες παραμένουν ανοικτές.

Πλημμύρισαν εκτάσεις

Ενώ οι στάθμη του Πηνειού στα όρια τρικάλων – Καρδίτσας έχει πέσει αισθητά, πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν λόγω των βροχοπτώσεων υπερχείλισε ο παραπόταμος Αυλάκι στο Δ.Δ. Μαγούλας με αποτέλεσμα να κατακλυστεί με νερό ύψους δέκα εκατοστών η γέφυρα στην Επαρχιακή Οδό Μαγούλας - Μεγάλα Καλύβια καθώς και 1.500 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης.

Η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στον δρόμο Μαγούλας - Μεγάλα Καλύβια (ύψος γέφυρας Παμίσου ποταμού) και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς.

Κατολίσθηση στην Αργιθέα

Εν των μεταξύ οι βροχές και τα χιόνια, προκάλεσαν και μεγάλης έκτασης κατολίσθηση στην Αργιθέα, μιας και έπεσαν βράχια σε δρόμο προς το Αργύρι και συγκεκριμένα στον δρόμο Νεοχώρια – Γρυμπιανά στην θέση Γκούρα.

Αρχικά δόθηκε η κυκλοφορία από παρακαμπτήριο δρόμο, αλλά η επέμβαση της περιφέρειας και του δήμου ήταν άμεση με αποτέλεσμα να ανοίξει σε μια μέρα ο δρόμος.