Ικανοποίηση της περιφέρειας...

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 18:16

Από την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που έπληξε όλη την Θεσσαλία, από τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο.

Μετά το πέρας της μεγάλης κακοκαιρίας που έπληξε όλη τη Θεσσαλία, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και τον αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος, έδωσαν συνέντευξη τύπου από την Καρδίτσα και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων αλλά και την ετοιμότητα όλου του μηχανισμού της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια και τελικά έγινε κατορθωτό να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί. Ευχαρίστησε δε την ηγεσία της αντιπεριφέρειας Καρδίτσας, την αστυνομία, την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, τον στρατό και γενικά όλους όσους συνέβαλλαν για να υπάρξει ένα τόσο θετικό αποτέλεσμα.

Η περιφέρεια, ανέφερε ήταν σε ετοιμότητα, υπήρχε επάρκεια σε αλάτι και μηχανήματα και έτσι έμειναν ανοικτοί οι τουριστικοί προορισμοί αλλά και οι δρόμοι ως το τελευταίο χωριό.

Όσον αφορά τον κίνδυνο από τις πλημμύρες, ανέφερε ότι αυτό αποφεύχθηκε και έκανε ειδική αναφορά στο αντιπλημμυρικό έργο του ποταμού ΜΕΓΑ που ολοκληρώθηκε και δούλεψε άριστα με αποτέλεσμα να μην πλημμυρήσουν περιοχές που πλημμύριζαν με το παραμικρό.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Απαντώντας σε ερώτηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, για το τι σημαίνει η κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί παράμετροι όπως:

Μπορείς να διεκδικήσεις αποζημιώσεις σε έργα υποδομής και ενίσχυση από το υπουργείο Οικονομικών για αντιμετώπιση των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί.

Αποζημιώσεις για ζημιές σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, αλλά εδώ προϋποθέτει ενεργοποίηση των δήμων που πρέπει να αναλάβουν δράση.

Τέλος, υπάρχουν παρατάσεις για πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών και φόρων που συνήθων δίνονται για τρεις μήνες.

Οι αποφάσεις αυτές όμως εκδίδονται από τα αρμόδια υπουργεία και θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι τοπικοί βουλευτές.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αρμόδια υπουργός είναι από το Βόλο και είναι η κ. Παπανάτσιου.

Εμείς κάναμε το καθήκον μας ανέφερε, τώρα ας πάρουν σειρά οι υπόλοιποι.

Όσον αφορά την περιφέρεια και τις ζημιές που προκλήθηκαν, όταν φύγουν τα χιόνια, θα γίνει καταγραφή, θα συνταχθούν τεχνικά δελτία και θα ζητήσουμε τις ενισχύσεις που πρέπει για την αποκατάσταση.

Ο κ. Τσιάκος

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάκος, στάθηκε στις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν επί 15νθήμερο στο νομό και τόνισε ότι έγινε υπερπροσπάθεια για να παραμείνει το οδικό δίκτυο ανοικτό. Για τον σκοπό αυτό εργάστηκαν πάνω από 100 άτομα και 50 μηχανήματα που εργάζονταν μέρα και νύκτα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας δεν υπήρξε κανένας κλειστός δρόμος καθ’ όλη την διάρκεια των φαινομένων και αυτό οφείλεται και στην πολύ καλή καλή συνεργασία με την αστυνομία και τους διερχόμενους οδηγούς.

Παρόντες στην συνέντευξη ήταν ακόμη ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Νούσιος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γεωργία Κόκκαλη και Ορέστης Ψαχούλας.