Η ΑΛΗΘΕΙΑ γιορτάζει τα 19α γενέθλια της

Πέρασαν 19 χρόνια, σαν να ήταν χθες…

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου

ΑΛΗΘΕΙΑ: 23 Δεκεμβρίου 2003 - 23 Δεκεμβρίου 2021. Σαν σήμερα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Ένα χειμωνιάτικο πρωινό του 2003, οι Καρδιτσιώτες πήραν στα χέρια τους μια νέα εφημερίδα. Δεν άργησαν να καταλάβουν ποιος την εξέδωσε, μιας και στην πρώτη σελίδα ήταν φόρα παρτίδα η φωτογραφία με την αφεντομουτσουνάρα μου, όπως θα έλεγε και ο Καραγκιόζης.

 

Τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή. Φίλοι και γνωστοί, απλοί αναγνώστες τηλεφωνούν για να ευχηθούν καλή επιτυχία και φυσικά για να γραφτούν συνδρομητές. Η έκπληξη είναι μεγάλη, μιας και ο κόσμος με είχε συνδέσει με την έκδοση της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ που εγώ εξέδωσα για πρώτη φορά το 1993.

 

Να όμως που κανένας άγιος δεν αγιάζει στον τόπο του και μετά από την ανεπιτυχή επιλογή συνεταίρων, βρέθηκαν να αρμενίζω σε καινούργια πέλαγα, αλλά με την εμπειρία των προηγουμένων ετών. Οι συνέταιροι μου, άθελά τους μου έκαναν τότε το μεγαλύτερο καλό. Ξέμπλεξα από μια νοσηρή κατάσταση, πούλησα ακριβά το ποσοστό μου (25%) στην εταιρεία τους και βρέθηκα μόνος σε μια εφημερίδα που μου ανήκε το 100%.

 

Ένας έμπειρος φίλος που ζήτησα την γνώμη του πριν πάρω την απόφασή μου, μου είχε πει τότε. “Η Καρδίτσα δεν ξέρει τίτλους εφημερίδων, τους εκδότες γνωρίζει. Ξέρει τον Αμβροσίου και να είσαι σίγουρος ότι θα σε ακολουθήσει στην νέα σου προσπάθεια”. Να είναι καλά, έτσι κι έγινε.

 

Τι να πω φυσικά για το πόσο έξω έπεσαν όλοι οι συνάδελφοι εκδότες, αλλά και οι απλοί δημοσιογράφοι που στοιχημάτιζαν τότε αν η ΑΛΗΘΕΙΑ θα κλείσει σε τρεις ή σε έξη μήνες. Να που πέρασαν 19 χρόνια και από τότε έκλεισαν στην Καρδίτσα τέσσερις εφημερίδες, (Νέοι Καιροί, Θεσσαλική Ηχώ, Πατρίδα και Πρωινός Τύπος), ενώ η ΑΛΗΘΕΙΑ, είναι εδώ όλο και ποιο δυνατή.

 

Δεν θέλω όμως να σας ζαλίζω άλλο με τα παλιά. Ας κοιτάξουμε όλοι μπροστά. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας και δυνατοί για να προοδεύει πρώτα η οικογένειά μας και μετά η δουλειά μας. Έτσι, όλα θα πάνε καλά.

 

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εμπιστεύεστε όλα αυτά τα χρόνια την ΑΛΗΘΕΙΑ για την ενημέρωσή σας, αλλά και για την στήριξη που μας παρέχετε.

 

Χρόνια Πολλά

Καλές γιορτές

Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος