Οι προσδοκίες μου για το 2022...

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου

Μπήκε και το 2022. Μια χρονιά που ελπίζω να είναι ορόσημο για τα επόμενα χρόνια και θα εξηγήσω που βασίζω τις προσδοκίες μου.

 

Το 2022 πιστεύω ακράδαντα ότι θα φτάσει και το τέλος της πανδημίας που μας ταλανίζει εδώ και 2 χρόνια. Πιστεύω ότι η κλινική εικόνα που δίνει η μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ, θα είναι αυτή που θα βάλει τον ιό σε ύφεση. Σε συνδυασμό με τα νέα όπλα που μας δίνει η επιστήμη, όπως νέα εμβόλια, χάπι για όσους νοσούν κ.λ.π. θα βοηθήσουν να γυρίσουμε στην κανονικότητα και ας μας μείνει απλά ένα εμβόλιο που ίσως να γίνεται κάθε φθινόπωρο στο ίδιο σκεύασμα με το εμβόλιο της γρίπης, όπως συνέβη και με τον H1N1.

Το 2022 να είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα μπει πλέον σε τροχιά μεγάλης ανάπτυξης. Μετά το τέλος της οικονομικής κρίσης, αλλά και το τέλος της πανδημίας, θα πρέπει η χώρα να περάσει σε μια περίοδο προόδου και ευημερίας. Οι Έλληνες πέρασαν μια πολύ δύσκολη δεκαετία και πλέον πρέπει να ζήσουμε καλύτερες μέρες. Πιστεύω ότι τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ορατά και οφείλονται στις ξένες εταιρείες που ανοίγουν παραρτήματα στη χώρα μας, την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά και τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες που κατασκευάζονται στη χώρα μας, θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην οικονομία. Ο τουρισμός, έδωσε το φιλί της ζωής στη χώρα μας, ακόμη και το 2021 που ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Αν τα πράγματα στην πανδημία εξελιχθούν καλά, τότε η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι ίσως η καλύτερη στην ιστορία της Ελλάδας και η άνοδος θα συνεχίζεται όλες τις επόμενες χρονιές.

 

Το 2022 να είναι τέλος μια χρονιά αισιοδοξίας που θα βοηθήσει τους Έλληνες να ανακάμψουν και ψυχολογικά, κάτι που θα βοηθήσει γενικότερα τη χώρα. Η πολύ δύσκολη 10ετία που περάσαμε, επηρέασε όχι μόνο την τσέπη, αλλά και την ψυχική υγεία μεγάλης μερίδας πολιτών. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να γυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών.

 

Φίλες και φίλοι, κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες που το μόνο που κάνουν είναι να γίνονται μάντεις κακών. Ας κλείσουμε τα αυτιά μας σε όσους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν πάσης φύσεως όφελος, δεν διστάζουν να σπέρνουν τον πανικό. Μην ακούτε κανέναν και εργαστείτε για το καλύτερο με όλες σας τις δυνάμεις. Εμείς, με την εργατικότητά μας, τον δυναμισμό μας, την αισιοδοξία μας, θα πετύχουμε το καλύτερο. Ποτέ κανένας δεν πήγε μπροστά περιμένοντας να τον σώσει κάποιος άλλος. Για να μην πνιγείς στο πέλαγος, πρέπει να κουνάς τα χέρια σου και όχι να περιμένεις αδρανείς να έρθουν να σε σώσουν, διότι όταν θα περάσει το καράβι, θα έχεις ήδη βουλιάξει… Καλοδεχούμενη και απαραίτητη η κάθε δυνατή βοήθεια, αλλά ο πρώτος λόγος ανήκει σε εμάς τους ίδιους.

 

Εύχομαι σε όλες και όλους σας, καλή χρονιά, υγεία, πρόοδο, ευημερία και κυρίως να είναι το 2022 ένα έτος αγάπης και συμφιλίωσης μεταξύ των πολιτών. Δεν μου αρέσει να βλέπω τους συνανθρώπους μου χωρισμένους σε ομάδες και ομαδούλες. Σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε δεξιούς και αριστερούς και ότι άλλο ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Όσοι προσπάθησαν να το κάνουν αυτό, πρέπει να τους βάλουμε στην άκρη. Τίποτα δεν μας χωρίζει με τον διπλανό μας. Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά ή όλοι μαζί θα βυθιστούμε.

 

Το 2022 έχουμε μόνο μια δυνατότητα. Να αφήσουμε πίσω όσα μας χώρισαν και να κρατήσουμε μόνο όσα μας ενώνουν. Το 2022 πρέπει να πετύχουμε. Ας σηκώσουμε τα μανίκια και θα το κάνουμε πράξη...