Δυνατή δοκιμασία στην Πάτρα με τον Προμηθέα

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 11:05

Δύσκολη αποστολή περιμένει τον Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ που αντιμετωπίζει την Κυριακή στις 5 μ.μ. εκτός έδρας τον Προμηθέα Πάτρας.

Οι «κυανόλευκοι» επιστρέφουν σε Αχαϊκό έδαφος στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της BasketLeague, για μία αναμέτρηση εξίσου απαιτητική με αυτή που προηγήθηκε στην πρεμιέρα απέναντι στον Απόλλωνα.

Η οριακή ήττα της προηγούμενης εβδομάδας, μπορεί να στέρησε από τον Α.Σ.Κ. τη δυνατότητα να εκκινήσει με το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν, όμως δεν πτόησε την ομάδα της Καρδίτσας από το να πεισμώσει για τη συνέχεια και να διακρίνει τα πολλά περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν. Το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου γνωρίζει ότι για το επερχόμενο ματς χρειάζεται ακόμη περισσότερη συγκέντρωση και προσπάθεια, απέναντι σε μια ομάδα με μεγαλύτερη αγωνιστική δυναμική.

Ο Προμηθέας Πάτρας συμμετέχει για 8η διαδοχική χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, μετρώντας ήδη 209 αγώνες σε κανονική περίοδο και πλέι-οφ, ενώ, εδώ και τέσσερα χρόνια, διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα της Ευρώπης, το ιδιόκτητο PromitheasPark. Η ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας συνεχίζεται και φέτος με τη μεταπήδησή της από το EuroCup στο BasketballChampionsLeague, έχοντας πλέον στο «τιμόνι» της τον έμπειρο προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου. Σε ό,τι αφορά στο ρόστερ του, ο Προμηθέας επενδύει σε Έλληνες αθλητές, μερικοί από τους οποίους προέρχονται από το πρόγραμμα των ακαδημιών της ομάδας, όπως οι Άγγελος Λάγιος, Νίκος Πλώτας, Νίκος Βασιλείου, Νάσος Μπαζίνας, οι οποίοι πλαισιώνονται από τον νεαρό Αντώνη Καραγιαννίδη και τους έμπειρους Αντώνη Κόνιαρη, ΛίνοΧρυσικόπουλο. Η αναβάθμιση του έμψυχου υλικού επισφραγίστηκε με την παραμονή του Αμερικανού Άντονι Κάουαν και την προσθήκη των συμπατριωτών του, ΚάμερονΡέινολντς, Κρις Κόφι, ΝτεσόνΣτέφενς, ΧάντερΧέιλ. Την επιλογή των ξένων συμπληρώνουν ο Κολομβιανός ΧάιμεΕτσενίκε και ο Λετονός ΆρτουρςΚούρουκς που έχουν παραστάσεις από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τον τελευταίο να έχει παρουσία και στην Ευρωλίγκα, με τη φανέλα της Μπασκόνια.

Στους παραπάνω αγωνιστικούς παράγοντες, ο Α.Σ.Κ. έχει να συνυπολογίσει την ανεβασμένη ψυχολογία του αντιπάλου του, μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη του επί του ΠΑΟΚ. Το αποτέλεσμα αυτό, όπως και τα υπόλοιπα της πρεμιέρας, αποτύπωσαν σε μεγάλο βαθμό τον υψηλό ανταγωνισμό και τις δυσκολίες του φετινού «μαραθωνίου», στον οποίο η ομάδα της πόλης μας θέλει να συνεχίσει απερίσπαστη, παραμερίζοντας τα όσα προβλήματα προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα. Οι «κυανόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το Κυριακάτικο ματς, χωρίς να λείπουν τα απρόοπτα, καθώς οι Γιώργος Καμπερίδης και Νεοκλής Αβδάλας ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ωστόσο συμπεριλήφθηκαν κανονικά στα πλάνα του προπονητικού επιτελείου.

Η αποστολή του Α.Σ.Κ. αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου για την Πάτρα όπου και θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο αγώνας ορίστηκε για την Κυριακή στις 5 μ.μ.  στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος» και θα μεταδοθεί από το ERT Sports 1, στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ. Διαιτητές θα είναι οι κ.κ. Ιωάννης Τηγάνης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής, Παναγιώτης Γερακίνης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κεντροδυτικής Θεσσαλίας και Γεώργιος Κατωτικίδης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Δυτικής Μακεδονίας.