Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου

Μεγάλος θόρυβος γίνεται με τις παρακολουθήσεις και την λίστα Βαξεβάνη. Αυτή τη λίστα πριν φτάσει στον Βαξεβάνη, κάποιοι πήγαν να την δώσουν σε άλλες εφημερίδες. Αυτό φάνηκε από κάποια δημοσιεύματα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και των ΝΕΩΝ.

Φαίνεται όμως ότι οι εκδότες, δείχνοντας σοβαρότητα ερεύνησαν τα πράγματα και ζήτησαν περισσότερα στοιχεία που να αποδεικνύει ότι οι παρακολουθήσεις έχουν σύνδεση με τον Μητσοτάκη και δεν έγιναν από κάποιους ιδιώτες.

Αφού αυτό δεν έγινε, η λίστα κατέληξε στον Βαξεβάνη που προφανώς είναι πρόθυμος για κάθε βρώμικη δουλειά. Άλλωστε την εφημερίδα του δεν την διαβάζει κανείς. Υπάρχει μόνο για να λένε ότι αυτό το έγραψε μια εφημερίδα και να αναπαράγεται στο διαδίκτυο. Τώρα όμως είναι σίγουρο ότι θα κληθεί να δώσει αποδείξεις για όσα γράφει και δεν νομίζω ότι θα τον σώσει το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Περιμένουν κάποιοι να βγάλει ηχητικά κ.λ.π. Ότι και να βγάλει, το δύσκολο είναι να τα συνδέσει με τον Μητσοτάκη. Αν μπορέσει να το κάνει αυτό, θα του βγάλουμε το καπέλο, μιας και κανένας δεν θέλει να έχει μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα. Κατά τον ίδιο τρόπο όμως δεν θέλουμε και έναν δημοσιογράφο ή γενικότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που διασπείρουν ψέματα για να συκοφαντήσουν και να φθείρουν μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό.

Αν αποδειχθεί ότι ο Μητσοτάκης έστησε σύστημα παρακολουθήσεως, πρέπει να παραιτηθεί και να δικαστεί. Αν πάλι αποδειχθεί ότι ο δημοσιογράφος είναι ένας κοινός συκοφάντης, πρέπει και αυτός να έχει συνέπειες.

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του...