Δεν θα μας λείψεις, Αλέξη Τσίπρα…

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από 15 χρόνια στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, υπέβαλε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος και δήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Ακόμη και την τελευταία ημέρα, δεν έδειξε με τις δηλώσεις του ούτε ένα ψήγμα μεταμέλειας για όσα δεινά έφερε στην Ελληνική κοινωνία, αποφεύγοντας την αυτοκριτική.

Όμως, ειλικρινά, δεν θα μας λείψει καθόλου ο Αλέξης Τσίπρας από την καθημερινότητά μας και έχω μια σειρά από λόγους να απαριθμήσω για αυτό. Ας τα πάρουμε με την σειρά.

1ον Ήταν ο αρχηγός που δίχασε την περίοδο 2010 – 2014 την Ελληνική κοινωνία σε απίστευτο βαθμό. Υποσχόμενος θαύματα, έφτασε στη σημείο να εξωθεί τον κόσμο στα άκρα. Θα θυμίσω τους αγανακτισμένους στις πλατείες που όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά εξαφανίστηκαν. Θα θυμίσω το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟ, μόνο που όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τα πλήρωσαν όλα και με τόκο. Θα θυμίσω τέλος τα γιαούρτια στην παρέλαση της Καρδίτσας εναντίων των επίσημων, (ήμουν εκεί και είδα ποιος τα πέταγε) με αποκορύφωμα την ματαίωση της παρέλασης στην Θεσσαλονίκη και την αποχώρηση του τότε προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

2ον Ήταν ο αρχηγός έκανε το ποιο μαϊμού δημοψήφισμα στην ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ίσως και της υφηλίου. Όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Βαρουφάκης, περίμενε να βγει το ΝΑΙ και όταν βγήκε το ΟΧΙ, το μετέτρεψε ο ίδιος σε ΝΑΙ. Απατεώνας ολκής ο Αλέξης. Όταν υπέγραψε και ο ίδιος το τρίτο μνημόνιο, τότε είπε ότι είχε ότι είχε αυταπάτες όταν έλεγε ότι υπήρχε άλλος δρόμος. ότι η Ελλάδα ταρακουνάει την Ευρώπη. Πως το ΟΧΙ ήταν της Δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της ζωής. Τελικά, όχι, δεν χόρεψαν οι Ευρωπαίοι πεντοζάλη όπως μας έλεγε… Απλά, έκλεισαν οι τράπεζες και μπήκαμε σε νέες περιπέτειες.

3ον Ήταν ο αρχηγός που επέβαλε τους ποιο σκληρούς φόρους στους Έλληνες πολίτες. Επέβαλε επίσης υπερβολικά υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. Όταν έχασε την εξουσία, καμώνονταν ότι άφησε μαξιλάρι 37 δις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ποτέ όμως δεν είπε από που βρέθηκαν αυτά τα λεφτά. Επίσης, επί των ημερών του αυξήθηκε υπερβολικά το χρέος των ιδιωτών προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες κ.λ.π.

4ον Ήταν ο αρχηγός που άφησε την χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Επί των ημερών του, γέμισε η Ελλάδα λαθρομετανάστες που κατέκλυσαν τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και ολόκληρη την χώρα. Δεν ήταν τυχαίο αυτό. Όλη η Ελλάδα γέμισε από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ΜΚΟ τις οποίες διαχειρίζονταν ή εργάζονταν σε αυτές σκληρά ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ που άλλαξαν κόμμα και δήλωσαν υποταγή. Στην Καρδίτσα μόνο, ζούσαν συνεχώς και για 5 χρόνια πάνω από 400 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Ενοικίαζαν σπίτια κατά προτίμηση κομματικών τους φίλων, ενώ και όσοι εργάζονταν εκεί, ήταν επίσης παιδιά δικά τους. Είχαν στήσει μια τεράστια μπίζνα που έφερνε ψήφους στο κόμμα.

5ον Ήταν ο αρχηγός που υπέγραψε την συνθήκη των Πρεσπών και ξεπούλησε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Μέχρι σήμερα, οι Σκοπιανοί δεν έχουν κάνει παρά ελάχιστα από όσα προβλέπονταν από την συνθήκη. Ήταν μια ακατανόητη απόφαση για να μην την χαρακτηρίσω αλλιώς και παρεξηγηθώ.

6ον Ήταν ο αρχηγός που προσπάθησε να φτιάξει ένα δίκτυο δικών του Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, προσπάθησε να φτιάξει το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που οδήγησε στην καταδίκη του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο. Όποιο ΜΜΕ δεν ήταν αρεστό και δεν δέχθηκε να γίνει γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να στραγγαλιστεί και γιατί όχι να κλείσει. Επί τέσσερα χρόνια κυβέρνησης ΝΔ, όλοι μιλούσαν για λίστα Πέτσα που δήθεν εξαγόρασε τα ΜΜΕ. Μια ακόμη προσπάθεια να ρίξει δηλητήριο και να διχάσει την κοινωνία.

7ον Ήταν ο αρχηγός που εξέθρεψε οτιδήποτε τοξικό υπήρχε. Ποτέ δεν καταδίκασε το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ που φώναζαν οι νεολαίοι και έγραψαν σε πανό στις εκδηλώσεις τους και τραγουδούσαν εν χορό. Όταν έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη, είπαν ότι ο πρωθυπουργός ήταν δολοφόνος. Δεν έχανε ευκαιρία να ρίξει δηλητήριο στην κοινωνία, ελπίζοντας ότι θα έχει πολιτικό όφελος. 

8ον Ήταν ο αρχηγός που δεν ψήφισε στη βουλή ούτε καν τα εξοπλιστικά. Τις φρεγάτες, τα ΡΑΦΑΛ   τα F19 και F35. Ούτε λίγο – ούτε πολύ, άφηνε να εννοηθεί ότι ο λόγος που αγοράστηκαν τα νέα όπλα ήταν για να κάνει μπίζνες η οικογένεια Μητσοτάκη.

9ον Ήταν ο αρχηγός που έκανε το ψέμα και την απάτη επιστήμη. Την ίδια ώρα που έχυνε δάκρυα για τους νεκρούς στο ΜΑΤΙ, έκανε κρουαζιέρα με το κότερο της Παναγοπούλου καπνίζοντας πούρα. Αυτός που ενοικίασε κοτζάμ βίλα στο Σούνιο, προς 500€ το μήνα, όταν ανάλογα σπίτια ενοικιάζονται προς 300€ την ημέρα. Ο Αλέξης, ενώ δήλωνε άθεος και δεν παντρεύτηκε ούτε βάπτισε τα παιδιά του, πήγε για προσκύνημα στο Άγιο Όρος και ζήτησε να μείνει μόνος με την εικόνα ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ! Πήγαινε στον αγιασμό των υδάτων και έκανε επίσκεψη προεκλογικά στον μητροπολίτη Πειραιώς. Μετά από όλα αυτά άντε ο λαός να πιστέψει τις προεκλογικές του επισκέψεις...

10ον Ήταν ο αρχηγός που με την πολιτική του έκανε τεράστια ζημιά σε αυτό που ονομάζουμε αριστερά. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ήταν αυτή που συκοφάντησε το οτιδήποτε αριστερό και πέρασε στην κοινωνία ότι η αριστερά είναι διαμαρτυρία και δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην διακυβέρνηση μιας χώρας. Ο αρχηγός που προτίμησε να κυβερνήσει με τον ακροδεξιό Καμμένο και όχι με το ΠΟΤΑΜΙ ή το ΠΑΣΟΚ. Απλά, επειδή ήθελε να λεηλατήσει τον χώρο αυτό, μιμούμενος ακόμη και την φωνή και τις κινήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.  Όμως, όπως λέει ο λαός μας, πέρασε και δεν ακούμπησε...

Σταματώ εδώ, στέλνοντας στον Αλέξη το εξής μήνυμα. Στο καλό Αλέξη και να μην μας γράφεις. Δεν θα μας λείψεις καθόλου.