Στο 9% κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ…

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου.

Αυτό που συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακό. Αυτά που εμείς γράφαμε όλα αυτά τα χρόνια και γίναμε κόκκινο πανί για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, τα λένε πλέον φόρα παρτίδα όλα τα στελέχη του. Μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, άνοιξαν τα στόματα και λένε ότι είχνα μέσα τους και τα κρατούσαν για τον εαυτό τους.

Ακούσαμε όσα είναι στελέχη όπως, Σπρίτζης, Γεννιά, Βίτσας, Κούλογλου κ.λ.π. και δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας. Αφήστε ότι ο Τζανακόπουλος πλάκωσε στο ξύλο μέσα στο κτίριο των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ έναν άλλον πρώην γραμματέα της Κ.Ε. το Ρήγα.

Αυτά όλα αποδεικνύουν ότι τους ανθρώπους αυτούς τους ένωναν μόνο οι καρέκλες της εξουσίας και τα έδρανα της βουλής. Όταν έχασαν την εξουσία και τις βουλευτικές έδρες, έβγαλαν τα εσώψυχα τους στη φόρα.

Αυτό όμως που δείχνει ότι η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειωμό, φαίνεται από ένα στοιχείο που βρίσκουν οι δημοσκόποι στις τελευταίες μετρήσεις που έχουν διενεργηθεί από την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και μετά. Σύμφωνα με δύο πανελλαδικές μετρήσεις, πέντε στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξαναψηφίσουν το κόμμα επειδή έχουν απογοητευτεί μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και δείχνει την τάση συρρίκνωσης που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή μετά τον Τσίπρα. Και στις δύο δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου κινείται στο 9%.

Αυτό, μπορεί να το δει κανείς εύκολα και στην τοπική μας κοινωνία, όπου καθημερινά, πολλοί συμπολίτες μας που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, λένε πλέον ανοικτά ότι το κόμμα αυτό τελείωσε και δεν έχει μέλλον. Μάλιστα, πολλοί δηλώνουν ότι στις Ευρωεκλογές θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, ακόμη και ΝΔ.

Αυτό, προκαλεί τεράστιο πρόβλημα και στην συγκρότηση των συνδυασμών των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Έτσι, άρχισαν τα όργανα και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την ανάγκη συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Το θέμα όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε δύναμη στην αυτοδιοίκηση και πλέον αν μπει στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει με κεντρική συμφωνία των δύο κομμάτων, αλλά μόνο με συνεννόηση των υποψηφίων.

Πάμε τώρα και στις προσεχείς Ευρωεκλογές, όπου το ΠΑΣΟΚ αναμένεται άνετα να είναι δεύτερο κόμμα με ποσοστό άνω του 20%.  Επίσης, το γεγονός ότι πλέον θα γίνει επαναφορά της λίστα και το ότι για εκλογή ευρωβουλευτή θα ανέλθει στο 5%, διόλου απίθανο ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει χωρίς εκπροσώπηση.

Το 5% θα θεσπιστεί για να  μείνουν εκτός κόμματα όπως Σπαρτιάτες, Νίκη κ.λ.π. που με την παρουσία τους στο Ευρωκοινοβούλιο θα κάνουν ζημιά στη χώρα μας με τος απόψεις που διατυπώνουν. Αυτό όμως μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ.