Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 21:47

Γράφει ο Απόστολος Μιχ. Πίτσαβος

Για τον πολύπαθο δρόμο «Καρδίτσα – Μητρόπολη» ο λόγος…

Η σημασία και η συμβολή του στην οικονομία του τόπου είναι δεδομένη, αφού αυτός είναι ο κύριος δρόμος που οδηγεί στη διαφημισμένη με πολλούς τρόπους και πολυεπισκεπτόμενη τουριστική περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, αφού εκεί αναπτύσσονται ποικίλες οικονομικές δραστηριότητες (ξενοδοχεία, βιοτεχνίες, κέντρα εμπορίου, κέντρα διασκέδασης, αγροτικές δραστηριότητες κ.λπ.), αφού σε αυτόν έχουν αναπτυχθεί υπηρεσίες και ιδρύματα (Νοσοκομείο, Κέντρο Βάμβακος, ΚΕΚΥΚ ΑΜΕΑ κ.λπ.), αφού εκεί έχουν επιλέξει πολιτεία και πολίτες την οικιστική ανάπτυξη (εργατικές κατοικίες, πολλές και καλαίσθητες ιδιόκτητες κατοικίες).

Θα περίμενε όμως κάποιος, για όλους τους παραπάνω λόγους, να είναι αντίστοιχες και οι παρεμβάσεις, προκειμένου ο δρόμος να είναι αισθητικά ωραίος, αλλά κυρίως να είναι λειτουργικός και ΑΣΦΑΛΗΣ, γεγονός που, κατά τη γνώμη μου, δεν ισχύει καθόλου, αφού οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν μέχρι τώρα ήταν τελείως αποσπασματικές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τουλάχιστον άστοχες.

Ο πολύπαθος, λοιπόν, αυτός δρόμος διαθέτει ελλιπέστατο φωτισμό, ελάχιστα αποτελεσματικούς και κατά τεκμήριο επικίνδυνους κόμβους σε βασικά σημεία, ελλιπή σήμανση και κατεστραμμένο οδόστρωμα σε αρκετά τμήματά του.

Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο προγραμματισμός επεμβάσεων στο δρόμο αυτό. Ζήτημα χρημάτων φαίνεται ότι δεν υπάρχει, αφού καθημερινά διαβάζουμε για πολλά ή πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ που διαθέτει ή προγραμματίζει να διαθέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για να βελτιώσει τους οδικούς άξονες και να αυξήσει την ασφάλεια των μετακινούμενων. Φαίνεται όμως ότι δεν εκτιμάται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και από τους Δήμους της περιοχής η σημασία του οδικού αυτού άξονα και ίσως δεν συμμερίζονται τις προσωπικές μου ανησυχίες, οι οποίες, διαβεβαιώνω όμως, δεν είναι μόνο δικές μου.

Απαιτείται, κατά τη γνώμη μου, νέος σχεδιασμός του δρόμου αυτού μέσω μιας νέας επικαιροποιημένης μελέτης, που θα διαμορφώνει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και βέβαια ασφαλή δρόμο.

 

Όλα τα παραπάνω γράφηκαν στον τοπικό τύπο το 2016! Δεν νομίζω ότι χρειάζεται σήμερα να προσθέσω τίποτα παραπάνω. Επισημαίνω ότι έχουν αλλάξει αυτοδιοικητικοί παράγοντες και έχουν περάσει 2 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων τους, χωρίς όμως να γίνεται καμία αναφορά στο δρόμο αυτόν από ΚΑΝΕΝΑΝ! Φαίνεται ότι είναι ικανοποιημένοι από την υπάρχουσα κατάσταση, δεν θεωρούν αναγκαία την αναβάθμιση του δρόμου και θα έχουν βέβαια άλλες μεγαλεπήβολες προτεραιότητες!!!

Καθώς δεν υπάρχει δυστυχώς κανένα ενδιαφέρον τοπικά, ας ασχοληθεί τουλάχιστον η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ας ακούσει ο κ. Αγοραστός τη φωνή της αναγκαιότητας.

Απόστολος Μιχ. Πίτσαβος